Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Stock picking με χαμηλό τζίρο

Ηπιες διακυμάνσεις στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 650 μονάδων. Κέρδη καταγράφουν Εθνική, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Alpha Bank, Coca Cola. Aπώλειες για Τιτάνα, Μυτιληναίο, ΕΥΔΑΠ. Κινητικότητα για Ιασώ, Ιατρικό, MLS. Χαμηλός ο τζίρος.

XA: Stock picking με χαμηλό τζίρο

Συνεδρίαση χαμηλών τόνων με κύριο χαρακτηριστικό την... καθίζηση του τζίρου. Πέριξ των 650 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, χωρίς ουσιαστική κατεύθυνση η αγορά, καθώς η πλειονότητα των traders είτε παραμένει θεατής είτε μένει εκτός παιδιάς.

Σε στενό εύρος η διακύμανση για τους βασικούς δείκτες, σε επιμέρους εισηγμένες/μετοχές το όποιο ενδιαφέρον, με ενδεικτικό το ότι με συναλλαγές 13 εκατ. μετοχών, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Αυτό γιατί εκτός από τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές, συγκριτικά κινητικότητα παρατηρείται και για τίτλους των FF Group, ΟΤΕ, Αεροπορίας Αιγαίου, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Motor Oil, Μυτιληναίο, ΕΛΛΑΚΤΩΡα, ΤΙΤΑΝ, MIG κ.α.

Ηπιες διακυμάνσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μικρά κέρδη σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και μικρές απώλειες σε Παρίσι. Σε αναμονή της Fed η Wall Street, με το βλέμμα και στις ολλανδικές εκλογές -την Τετάρτη-, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στο ΧΑ το όποιο ενδιαφέρον κατανέμεται κατά 35% στον τραπεζικό κλάδο αλλά και σε κλάδους, εισηγμένες (κυρίως), από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση αλλά (δευτερευόντως) και σε εταιρείες της μεσαίας και χαμηλότερης.

Στην περιοχή των 770 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, σε μια λίγο ως πολύ αναμενόμενη κίνηση σήμερα, ενόψει των συναντήσεων που θα έχει η επικεφαλής του SSM και των εκτιμήσεων/συμπερασμάτων που θα μεταφέρει στα κεντρικά της Φρανκφούρτης.

Στα 8,55 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, με τη διοίκηση του Οργανισμού να προχωρά στη διαδικασία έκδοσης ομολογιακού (έως 200 εκατ. ευρώ), στα 8,70 η μετοχή του ΟΤΕ, στα 2,73 ευρώ της ΔΕΗ.

Στο επίκεντρο τελευταία ο κλάδος της ενέργειας εκτιμάται πως θα θερμανθεί περισσότερο καθώς οι δανειστές πιέζουν ώστε να προχωρήσει η είσοδος του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο (για Απρίλιο - Μάιο), με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ευρύτερα για τον κλάδο αλλά και ειδικότερα για την Επιχείρηση και τις εισηγμένες που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια.

Στα 22,33-22,60 ευρώ η μετοχή της Coca Cola διαμορφώνει τάση για τους βασικούς δείκτες, με ενδεικτική την υψηλή τιμή ημέρας που... αντιστοίχισε με την ενδοσυνεδριακή κορυφή των 652 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Κινητικότητα στον κλάδο των κατασκευών, με τον ΕΛΛΑΚΤΩΡα να συνεχίζει έως το 1,25 ευρώ ενώ στο 0,47 ενισχύεται η J&P ΑΒΑΞ και στα 2,30 ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Από τον χώρο της μεσαίας κατηγορίας ξεχωρίζουν ΕΛΤΕΧ-Ανεμος, ΜLS, Intralot, ΕΥΑΘ, αλλά και Δρομέας, ΚΛΜ, Ιασώ, Ιατρικό, Καράτζης, Ελτράκ κ.α.

Λίγο μετά τις 14:40 ο τζίρος μόλις ξεπερνούσε τα 10 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v