Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ντουμπλάρισε» η άνοδος στο ΧΑ

Αθροιστικά κέρδη 12% σε δυο συνεδριάσεις για τις τράπεζες με το Γενικό Δείκτη στις 664 μονάδες. Σημαντική αύξηση συναλλαγών και νέο μομέντουμ για τις μετοχές. Οι προσδοκίες συμφωνίας ανεβάζουν την αγορά.

«Ντουμπλάρισε» η άνοδος στο ΧΑ

"The trend is your friend" (η τάση είναι ο φίλος σου) λέει μία χρηματιστηριακή ρήση και στην παρούσα φάση, στο ταμπλώ του Χ.Α. η τάση "υποδεικνύει" Τραπεζικές μετοχές, κατά πρώτο λόγο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι κατά τις τελευταίες δύο ανοδικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει αθροιστικά κέρδη 4,54%, όταν στο ίδιο διάστημα ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών αθροίζει κέρδη 11,7%.

Είτε αρέσει, είτε όχι, ο Τραπεζικός κλάδος έχει επιστρέψει στις πρώτες προτιμήσεις των ενεργών traders και αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι τίτλοι των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών, "απασχόλησαν" το 46% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Η εξήγηση είναι απλή: Η υπογραφή της συμφωνίας θα δώσει ανάσες στο εγχώριο Τραπεζικό Σύστημα και είναι φυσιολογική η αντίδραση από τους τίτλους που είχαν πιεστεί περισσότερο από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Μάλιστα, επειδή το ανακυκλούμενο χρήμα παραμένει λιγοστό, η μεταφορά του ενδιαφέροντος στο Τραπεζικό ταμπλώ, είχε σαν αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των θετικών πρωταγωνιστών από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, τουλάχιστον όσον αφορά του τίτλους που δίνουν ανοδική κίνηση με σχετικά "αξιοπρεπείς" συναλλαγές.

Θετικά στην ψυχολογία των αγοραστών, επέδρασε και η νεότερη αποκλιμάκωση των αποδόσεων για τους Ελληνικούς Κρατικούς τίτλους.

Επιστρέφοντας στο Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι με "ΑΜΕΜ" (Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας) ξεκίνησαν την συνεδρίαση οι τίτλοι των Eurobank (+6,87%) και Πειραιώς (+7,45%).

Αξίζει υποσημείωσης ότι μετά το χθεσινό "gap" στις 683,36 - 687,88 μονάδες, ο Τραπεζικός δείκτης άφησε, σήμερα και νέο τεχνικό "χάσμα" στις 724,25 - 726,48 μονάδες. Ο εν λόγω δείκτης άφησε πίσω του τις 733 μονάδες (απλός ΚΜΟ 200 ημερών) και τις 753 μονάδες (απλός ΚΜΟ 30 ημερών), ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας.

Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι είναι μικρή η απόσταση που χωρίζει, πλέον, τους Δανειστές από την Ελληνική Κυβέρνηση, έφεραν τα κάτω, πάνω, όσον αφορά την ψυχολογία των ενεργών παικτών, όμως από εδώ και ψηλότερα χρειάζεται κάτι περισσότερο από προσδοκίες και σημαντικά ανεβασμένους τζίρους.

Μένοντας στο τζίρο, μπορεί αυτός να ήταν ο υψηλότερος των τελευταίων 19 συνεδριάσεων, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο ημίωρο, με την αξία των συναλλαγών στα 10,1 εκατ., άφησε υποσχέσεις για κάτι εντυπωσιακά καλύτερο.

Επίσης, για όσους επιμένουν να ασχολούνται με τα στατιστικά, το σημερινό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη είναι το δεύτερο υψηλότερο για το τρέχον έτος, με το υψηλότερο να έχει σημειωθεί στις 12/1 (665,21 μονάδες).

"Ανάπτυξη δεν υπάρχει χωρίς εξωστρέφεια, μεταρρυθμίσεις και ρύθμιση χρέους. Για να επαληθευτούν οι προοπτικές της Οικονομίας απαιτείται άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης που καθυστερεί πάνω από ένα χρόνο. Η αβεβαιότητα θέτει εν αμφιβόλω όλους τους στόχους του τρέχοντος έτους, δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς" τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Έλενα Λάσκαρη - Μαρίνα Μάνη, "θέμα ωρών, ή ολίγων ημερών θεωρείται από πολλούς η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας με τους Δανειστές. Προς αυτή την κατεύθυνση δείχνουν Κεντρικά Κυβερνητικά Στελέχη, διαψεύδοντας, παράλληλα, τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες ότι οι Θεσμοί ζητούν έγγραφη διαβεβαίωση από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα σημεία της διαπραγμάτευσης που έχουν κλείσει. Ανάλογο θετικό κλίμα (για τεχνική συμφωνία) εκπέμπεται και από Ευρωπαϊκούς κύκλους, παρά τη 'σιωπή' που τηρούν για τις συγκλίσεις και τα συμφωνηθέντα. Οι ίδιοι κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι την εν λόγω 'σιωπή' την έχει ζητήσει η Ελληνική Πλευρά, προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και των '153".

"Εφικτή είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος μέχρι το Εurogroup της 7ης Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια, ώστε να επιστρέψουν οι Επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα, επισημαίνουν Κοινοτικές πηγές", όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, το σενάριο συνέχισης της ανοδικής κίνησης, με "ταγό" τις Τραπεζικές μετοχές δείχνει να έχει σημαντικές πιθανότητες, ενώ τα αποτελέσματα των εισηγμένων θα συνεχίσουν να απασχολούν αναλυτές και μέρος των περισσότερο "συντηρητικών" χαρτοφυλακίων.

Ενδεικτική η περίπτωση της ΕΧΑΕ (+3,03%), που μπορεί να εμφάνισε καθαρά κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων αλλά το μέρισμα και η επιστροφή κεφαλαίου, συνολικά 0,30 ευρώ ανά μετοχή, έτυχαν θετικής υποδοχής από την Αγορά.

Όμως τα "magic numbers" ήταν οι 661 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και οι 1765 μονάδες για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+2,94%). Για να γίνει η υπέρβαση των δύο παραπάνω ορίων, χρειάστηκαν "βοήθειες" και εκτός Τραπεζικού ταμπλώ και εδώ ίσως γίνεται πιο σημαντικός ο ρόλος για τις "εφεδρείες" που μπορούν να προσφέρουν οι ΔΕΗ (+0,36%), ΟΤΕ (+2,42%) και ΟΠΑΠ (+1,4%), ή το "τέντωμα" των αποτιμήσεων σε άλλους τίτλους όπως Jumbo (+2,56%) και Motor Oil (+3,57%), μία "γεύση" των οποίων πήραμε σήμερα.

Ξεκινώντας από την ΔΕΗ, ο τίτλος έχει δώσει αγοραστικό σήμα από την χθεσινή συνεδρίαση, με το κλείσιμο υψηλότερα των 2,72 ευρώ. Το "stop" στο "long" στα 2,57 ευρώ και η πρώτη στήριξη στα 2,69 ευρώ. Κλείσιμο υψηλότερα των 2,82 ευρώ, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για κίνηση προς τα 3,02 ευρώ, με υψηλό τον κίνδυνο να επιστρέψουν τα "υψοφοβικά σύνδρομα".

Στην περίπτωση του ΟΤΕ, θεωρείται σημαντικό το κλείσιμο υψηλότερα των 8,86 ευρώ, αν επιβεβαιωθεί και από την αυριανή συνεδρίαση, καθώς μία κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση προς τα 9,18 - 9,20 ευρώ. Το 8,66 κοντινή στήριξη. Στα 8,45 ευρώ, το ημερήσιο "stop" στο "long".

Για τον τίτλο του Οργανισμού Προγνωστικών, η κρίσιμη "μάχη" εντοπίζεται στα 8,76 ευρώ, ανοδική διάσπαση της οποίας μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για κίνηση προς τα 9,20 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω "επισκίασε" το σημερινό +8,62% του Ελλάκτωρα, εν μέσω φημών για επερχόμενη πώληση ενεχυριασμένου "πακέτου", περίπου 5%, που κατείχε μέτοχος μειοψηφίας.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, από το σύνολο των μετοχών του FTSE25, μόλις τρεις τίτλοι παραμένουν "short" και πιο συγκεκριμένα οι Εθνική (όσο δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 0,249 ευρώ), Folli Follie Group (χαμηλότερα των 18,6 ευρώ) και Viohalco (χαμηλότερα των 1,92 ευρώ).

Κατεβαίνοντας χαμηλότερα, τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Βιοτέρ (+19,7%), πάντα με ελαχιστότατες συναλλαγές, τρίτη συνεχόμενη ανοδική για την J&P Άβαξ (+2,17%) και όγδοη συνεχόμενη ανοδική για την Autohellas (+0,68%).

Επέτρεψαν οι αγοραστές για την Ιντρακάτ (+7,26%), "καρέ" ανοδικών συνεδριάσεων για την Ιντρακόμ (0,79%), με πάντα ζητούμενο την υπέρβαση των 0,40 ευρώ, ενώ η Τεχν. Ολυμπιακή (+1,31%) δεν έχει "δει" αρνητικό πρόσημο κατά τις τελευταίες 16 συνεδριάσεις (11 ανοδικές και 5 αμετάβλητες).

Δεύτερη μέρα αυξημένων συναλλαγών για την Inform Λύκος (+10%), όπου σήμερα δεκάδες χιλιάδες κομμάτια άλλαξαν χέρια στα 0,59 ευρώ για να ακολουθήσει κλείσιμο στα 0,649 ευρώ. Αν συνεχιστεί η συναλλακτική αφύπνιση, ίσως ο τίτλος χρειάζεται αυξημένη προσοχή (!)

Η μετοχή της Inform Λύκος από την αρχή του έτους

Εννοείται ότι η σημερινή συνεδρίαση έδωσε ακόμα περισσότερους "πόντους" στους συγκρατημένα αισιόδοξους.

Ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε υψηλότερα των 643 μονάδων (απλός ΚΜΟ 30 ημερών), αλλά και υψηλότερα από τις 641 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών στις 600 μονάδες και ο εκθετικός στις 619 μονάδες. Η υπέρβαση των 661 μονάδων, σε κλείσιμο, ανοίγει τον δρόμο για minimum στόχο τις 672 μονάδες, κίνηση που αναμένεται να επιχορηγηθεί και από το "short covering".

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+2,94%), έμειναν πίσω οι 1717 μονάδες (απλός ΚΜΟ 30 ημερών) και 1713 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών στις 1606 μονάδες και ο εκθετικός στις 1673 μονάδες. "Intraday position long" με "stop" στις 1685 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Αλλαγή σκηνικού συντελείται από χθες στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, η κίνηση του οποίου είναι εμφανώς σε αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τις Διεθνείς Αγορές" επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα κινητικότητας στη διαπραγμάτευση των αρμόδιων Υπουργών με τους Θεσμούς, που είναι πιθανό να οδηγήσει σε τεχνική συμφωνία (Staff level Agreement) και τελικά σε "λευκό καπνό" στο Eurogroup της 7/4.

Αν και η ψήφος εμπιστοσύνης της Αγοράς για το σενάριο αυτό οδηγεί σε έξαρση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, για τον πολύπαθο Τραπεζικό κλάδο που εξακολουθεί να καταγράφει διψήφιο ποσοστό απωλειών από την αρχή του έτους, ουδείς μπορεί να είναι κατηγορηματικός για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης μέχρι να συμβεί!

Και αυτό γιατί απαιτούνται περίτεχνες πολιτικές "πιρουέτες" για να εξασφαλιστεί η συνοχή της Κυβερνητικής πλειοψηφίας προκειμένου να ψηφιστούν όσα έχουν συμφωνηθεί (στο Εργασιακό, τη Ενέργεια, το Συνταξιοδοτικό και το Δημοσιονομικό πεδίο).

Οι πιθανότητες, ωστόσο, είναι να συμβεί το θετικό για την Οικονομία σενάριο αυτήν την φορά, αφού η συνέχιση της απώλειας χρόνου θα αναστείλει οριστικά την προοπτική θετικού ρυθμού ανάπτυξης για φέτος.

Πάντως, η εμφανής βελτίωση της τεχνικής εικόνας οδηγεί στον αναπροσανατολισμό του σχολιασμού της, με το βλέμμα, πλέον, στην υπέρβαση των προς τα πάνω αντιστάσεων.

Κρίσιμης σημασίας για το επόμενο διάστημα θα είναι οι εξελίξεις των Τραπεζών, που αναμένεται να εκδώσουν ισολογισμούς τις επόμενες ημέρες με την προσδοκία να καταγραφούν κάποια κέρδη, ώστε να συμπληρωθεί η θετική εικόνα των συνολικών αποτελεσμάτων εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών, που ήδη καταγράφουν αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας τους.

Το συναλλακτικό κοινό πάντως, επαναφέρει το ενδιαφέρον του για Τραπεζικές μετοχές, καθώς η κουλτούρα της βραχυπρόθεσμης αναζήτησης κερδών είναι πάντα κυρίαρχη στο Χ.Α. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία βελτίωσης της ποιότητας του ενεργητικού των Τραπεζών, μέσω της μείωσης των NPLs σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Στο διεθνές περιβάλλον, η αδυναμία Trump να περάσει νομοθετικά την κατάργηση του "Obamacare" αποτέλεσε σημαντική ήττα, καθώς στις Αγορές αναπτύχθηκε έντονος σκεπτικισμός για τη δυνατότητα υπέρβασης των νομοθετικών εμποδίων προκειμένου να προωθήσει το "Trumpflation".

Τα μέτρα, δηλαδή, ύψους $1 τρισ. που θα οδηγήσουν σε επιτάχυνση της Αμερικανικής Οικονομίας και βελτίωσης της εταιρικής κερδοφορίας. Παράλληλα, η έναρξη των συζητήσεων για το "Brexit" συμβάλει στο να ξεχαστεί η 60η επέτειος από τη συνθήκη της Ρώμης, που ήταν χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, επαναφέροντας το κλίμα Ευρωσκεπτικισμού.

"Επομένως τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ε.Ε. οι εξελίξεις αφήνουν το αρνητικό αποτύπωμά τους στην Οικονομία, οδηγώντας σε πλαγιοκαθοδική κίνηση τους χρηματιστηριακούς δείκτες", εκτιμά ο διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μόνη αρνητική εξαίρεση τον Shanghai Composite (-0,43%) ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, όπου τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο "Αυστραλός" ASX 200 (+1,3%).

Θετικά τα πρόσημα στην Ευρώπη, με τους δείκτες να κινούνται προς τα υψηλά ημέρας, ενώ με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street (ο Dow Jones ερχόταν από οκτώ συνεχόμενες συνεδριάσεις υποχώρησης).

Αξιοπρόσεκτη ανοδική αντίδραση από το Πετρέλαιο, οριακές μεταβολές για Χρυσό και Ευρώ.

Ξεκινώντας από τις ΗΠΑ, οι τιμές των κατοικιών σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 μηνών, καθώς η ζήτηση παραμένει υψηλή, ιδίως στις πολιτείες της Δύσης. Ο δείκτης S&P/Case-Shiller που καταγράφει τις κινήσεις των τιμών σε 20 Μητροπολιτικές Περιοχές ενισχύθηκε 5,7% την τρίμηνη περίοδο που έληξε τον Ιανουάριο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο την περασμένη χρονιά. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 5,7%.

Το εμπορικό έλλειμμα Αγαθών, χωρίς Υπηρεσίες, μειώθηκε στα $64,8 δισ. τον Φεβρουάριο, από τα $68,8 δισ. τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Τα πλήρη στοιχεία θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν 0,4% τον Φεβρουάριο και τα αποθέματα λιανικής αυξήθηκαν επίσης 0,4%.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης εκτοξεύτηκε στις 125,6 μονάδες τον Μάρτιο, έναντι 116,1 τον προηγούμενο μήνα. Αυτή είναι η καλύτερη μέτρηση από τον Δεκέμβριο του 2000. Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρή πτώση της καταναλωτική εμπιστοσύνης στις 114,1 μονάδες.

Επιστροφή στο ΧΑ

Νέα, χαμηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή της Πλαίσιο, στα 4,2 από 5 ευρώ δίνει η Euroxx σε έκθεσή της για την εισηγμένη, στην οποία διατηρεί σύσταση "overweight". Η χρηματιστηριακή αναμένει αδύναμο β' εξάμηνο 2016, λόγω μειωμένων περιθωρίων κερδοφορίας σε ετήσια βάση.

Νέα, υψηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή της Τιτάν, στα 27 από 25 ευρώ δίνει η Wood σε έκθεσή της μετά τα αποτελέσματα 2016 της εισηγμένης, ενώ διατηρεί σύσταση "buy" για τη μετοχή.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. αξίζει υπενθύμισης ότι από σήμερα έπαυσε η διαπραγμάτευση των 20.231.328 μετοχών της εταιρείας Νίκας, ονομαστικής αξίας εκάστης € 0,60, και διαγράφονται από το ΟΑΣΗΣ, προκειμένου να αντικατασταθούν από 2.023.132 μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης € 6,00 στα πλαίσια του Reverse Split των μετοχών της εταιρείας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, με προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης μετοχής € 0,960 ορίζεται η 31/03/2017.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε και σήμερα μόνιμα με θετικό πρόσημο και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση πολύ κοντά στα υψηλά ημέρας (ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 664,55 μονάδες) και πιο συγκεκριμένα στις 664,52 μονάδες με ημερήσια κέρδη 2,78%, ενώ ο τζίρος αναρριχήθηκε στα 54,1 εκατ., από τα οποία τα 2,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΡΛΚ, ΕΤΕ, ΟΤΕ).

Από τις μετοχές του FTSE25, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ, ΛΑΜΔΑ, ΜΕΤΚ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΣΑΡ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Alpha Bank, Motor Oil, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 77 ανοδικές μετοχές, έναντι 23 πτωτικών, ενώ 7 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 8%.

----ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια, ενώ νεότερη άνοδο σημείωσαν οι συναλλαγές τόσο στα συμβόλαια του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (99.874 συμβόλαια).

Στα 5.908 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Απρίλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 11.588, 8.551 για τον Απρίλιο, 3.037 για τον Μάιο και 0 για τον Ιούνιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.770) κινήθηκε μεταξύ 1.739,25 και 1.777 μονάδων και γύρισε σε υποτίμηση 0,15%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (12.387), Πειραιώς (23.404), Εθνική (47.295), MIG (2.087), Alpha Bank (11.039), Ελ. Πετρέλαια (378), ΔΕΗ (304), ΟΤΕ (331), ΟΠΑΠ (182), Μυτιληναίο (1.025), Intralot (135), Ελλάκτωρα (870), Viohalco (128).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Alpha Bank (22.944), MIG (55.654), Eurobank (56.718), Εθνική (93.294) και Πειραιώς (112.865).

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς (6.941.654 τεμ.), Alpha Bank (4.329.215 τεμ.), Εθνική (6.770.166 τεμ.) και Eurobank (2.533.157 τεμ.), ΔΕΗ (1.298.898 τεμ.).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v