Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Υψηλά 16 μηνών αλλά και σημάδια… κόπωσης

Εν αναμονή περισσότερο «απτών» ειδήσεων από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης οι αγοραστές ανέκοψαν την αρχική ορμή οδηγώντας σε κλείσιμο κοντά στο χαμηλό ημέρας. Σε ποιες μετοχές εστιάστηκε το ενδιαφέρον.

ΧΑ: Υψηλά 16 μηνών αλλά και σημάδια… κόπωσης

Μόνιμα με θετικό πρόσημο, κινήθηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., με τους αγοραστές να πετυχαίνουν και τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, στέλνοντας τον Δείκτη σε νέα υψηλά 16 μηνών, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 19/11/2015 (670,45 μονάδες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το "καρέ" των ανοδικών συνεδριάσεων, ο Γενικός Δείκτης αθροίζει κέρδη 5,49%.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο πρώτες ώρες συναλλαγών συνοδεύτηκαν από αξιοπρόσεκτη συναλλακτική δραστηριότητα (13,1 εκατ. ο τζίρος της πρώτης ώρας, στα 21,8 εκατ. ο τζίρος στο δίωρο), στην συνέχεια οι συναλλασσόμενοι κατέβασαν ρυθμούς και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο τζίρος να υποχωρήσει εμφανώς, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, οι ενδείξεις "κόπωσης" σε αρκετούς από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους και η εμφανής μείωση των θετικών πρωταγωνιστών από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κομμάτι της συνεδρίασης που να τεθούν αμφιβολίες για το τελικό, θετικό, πρόσημο του Δείκτη.

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε την συνεδρίαση πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών ακριβώς στο χαμηλό ημέρας, γυρίζοντας σε οριακές απώλειες 0,05%.

Ο Τραπεζικός δείκτης δοκίμασε την δύσκολη ζώνη αντίστασης των 772 - 785 μονάδων (ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 784,91 μονάδες, +1,99%), για να ολοκληρώσει την συνεδρίαση πολύ χαμηλότερα και να επιβεβαιώσει όσους αναλυτές περίμεναν μία στάση και ίσως πιθανή διόρθωση μέχρι τις 751 - 747 μονάδες, πριν την κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα.

Το ημερήσιο διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον εν λόγω δείκτη παραμένουν τα "gap" στις 683,36 - 687,88 μονάδες και στις 724,35 - 726,48 μονάδες.

Με βάση τα παραπάνω, ίσως και να μην ήταν τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα η μετοχή της ΕΕΕ (+1,28%) κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, σε αντίθεση με χθες που δεν "πάτησε σε θετικό έδαφος" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης.

Κατοχύρωση σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών, σημειώθηκε και στην Αγορά ομολόγων, που είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή αύξηση των αποδόσεων για τους Ελληνικούς Κρατικούς τίτλους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλενας Λάσκαρη, "η σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, ήδη από την Τρίτη υποβαθμίστηκε ως προς την κρισιμότητά της από υψηλόβαθμο Κυβερνητικό Στέλεχος. Τα μέχρι σήμερα δεδομένα, παρά τη σημαντική πρόοδο την οποία επικαλούνται όλες οι εμπλεκόμενες Πλευρές, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ισχυρές προσδοκίες για απόφαση άμεσης επανόδου του 'Κουαρτέτου' στην Αθήνα.

Εκτός κι αν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής. Στο ιδανικό σενάριο, η σημερινή αξιολόγηση της προόδου στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης του 'Staff Level Agreement' από το EwG θα μπορούσε να οδηγήσει σε επάνοδο του 'Κουαρτέτου' από την ερχόμενη Δευτέρα".

"Έχει γίνει πρόοδος στην αξιολόγηση", υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας σε Ολλανδούς βουλευτές στη Χάγη. Σύμφωνα με τον ίδιο, "η δόση που εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση, θα μπορούσε να είναι γύρω στα 7 δισ. ευρώ, καθώς σε αυτά τα επίπεδα κυμαίνονται οι υποχρεώσεις που έχει η Χώρα το φετινό Καλοκαίρι".

Λόγω του σχετικά μειωμένου ενδιαφέροντος, τουλάχιστον όσον αφορά τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, η στήλη προσέτρεξε στο τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες "τεχνικές οδηγίες" για αρκετές μετοχές του μη Τραπεζικού 25αρη.

Έτσι, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+3,77%) προσπάθησε να κατοχυρώσει την ζώνη 2,42 - 2,44 ευρώ και το πέτυχε. Αν η ανοδική διαφυγή επιβεβαιωθεί από τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, τότε θα δοθεί συνέχιση προς τα 2,70 ευρώ.

Ο ΟΤΕ (+1,23%) "είδε" και πάλι τιμές υψηλότερα των 9,00 ευρώ κινούμενος προς υψηλά τριών διμήνου και πλέον, με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στα 9,18 - 9,20 ευρώ.

Για τον τίτλο του Οργανισμού Προγνωστικών (+2,53%), η κρίσιμη "μάχη" εντοπιζόταν στα 8,76 ευρώ, ανοδική διάσπαση της οποίας ανοίγει τον δρόμο για κίνηση προς τα 9,20 ευρώ. Μικτά τα αποτελέσματα, άρεσε η μερισματική απόδοση (υπόλοιπο, μικτό, μέρισμα 0,60 ευρώ, έχει προηγηθεί η διανομή μικτού προμερίσματος 0,12 ευρώ).

Στην περίπτωση του Τιτάνα (+0,88%), η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 25,30 ευρώ, η πρώτη στήριξη στα 23,16 ευρώ και το "stop" στο "long", στα 22,27 ευρώ.

"Καρέ" ανοδικών συνεδριάσεων για την ΔΕΗ (+2,52%) που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση μέσα στην ζώνη αντίστασης των 2,80 - 2,90 ευρώ. Σε περίπτωση ανοδικής διαφυγής, σχετικά ψηλότερα "περιμένει" η ισχυροποιημένη ζώνη των 3,30 - 3,40 ευρώ, με ενδιάμεση αντίσταση στα 3,02 ευρώ.

Με πέντε πτωτικές και μόλις δύο ανοδικές συνεδριάσεις, στις τελευταίες επτά, δύσκολα μπορεί να δώσει κίνηση ανοδικής εκτόνωσης η Folli Follie Group (-0,39%). Το "stop" στο "short" στα 18,56 ευρώ, η επόμενη αντίσταση στα 18,70 ευρώ και η πρώτη σημαντική στήριξη στην ζώνη 18,00 - 17,85 ευρώ.

Με επτά ανοδικές συνεδριάσεις και μόλις δύο πτωτικές, στις τελευταίες εννέα, παρά την αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου ύψους 0,05 ευρώ, συνεχίζει πλαγιοανοδικά η Τέρνα Ενεργειακή (+0,35%), που έχει μπροστά της την αντίσταση των 2,96 ευρώ.

Τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Αεροπορία Αιγαίου (+2,05% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας). Η ζώνη 7,27 - 7,15 έχει μετατραπεί σε πρώτη στήριξη, ενώ αν συνεχιστεί η "βόρεια" κίνηση, η επόμενη "μάχη" θα δοθεί στα 7,80 - 7,90 ευρώ.

Κατεβαίνοντας στα "χαμηλότερα στρώματα" του ταμπλώ, "ντουμπλάρισαν" τις ανοδικές συνεδριάσεις οι Νηρέας (+3,86%), Έλτον (+3,6%), Ιασώ (+1,92%), ενώ ξαφνικό αγοραστικό ενδιαφέρον, μετά το μέσον την συνεδρίασης, σημειώθηκε για το Υγεία (+4,29% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας) με αποτέλεσμα την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Το ημερήσιο διάγραμμα του Υγεία

Τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Quest (+2,33%), ενώ πέντε ανοδικές και μία πτωτική συνεδρίαση, στις τελευταίες έξι, συμπλήρωσε η Ιντρακόμ (+5,26%), που έκλεισε μέσα στην ισχυρή ζώνη αντίστασης των 0,40 - 0,405 ευρώ. Ανοδική διαφυγή θα δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τα 0,47 - 0,48 ευρώ.

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη και η σημερινή συνεδρίαση επιβεβαίωσε την "σκληρότητα" των 672 - 675 μονάδων. Ο Δείκτης για μία ακόμα συνεδρίαση, παρέμεινε υψηλότερα των 646 μονάδων (απλός ΚΜΟ 30 ημερών), αλλά και υψηλότερα από τις 645 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών στις 601 μονάδες και ο εκθετικός στις 620 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,65%), σε "απόσταση ασφαλείας" οι 1725 μονάδες (απλός ΚΜΟ 30 ημερών) και 1721 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών στις 1607 μονάδες και ο εκθετικός στις 1675 μονάδες. Επιβεβαιωμένη ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 1792 μονάδων, ανοίγει τον δρόμο προς την επόμενη αντίσταση στις 1797 μονάδες. Το 1774 κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 1755. "Intraday position long" με "stop" στις 1685 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Έντονα ανοδικά κινείται η τρέχουσα εβδομάδα, ενώ οδεύουμε προς το τέλος του μήνα που γίνεται ο δεύτερος συνεχόμενος ανοδικός με νέο υψηλό έτους" επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Μετά τις πέντε εβδομάδες συσσώρευσης και ταλαιπωρίας, για τον Γενικό Δείκτη, σε ένα στενό εύρος τριάντα μονάδων, την τρέχουσα εβδομάδα η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά, πιστεύοντας τις δηλώσεις και τα δημοσιεύματα για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, επιχειρεί την διάσπαση του άνω εύρους της συσσώρευσης αυτής.

Για να επιβεβαιωθεί αυτή η διάσπαση θα πρέπει να αποφασιστεί στο σημερινό Euroworking Group η επιστροφή των Θεσμών, για να γίνουν οι τελικές συζητήσεις, ώστε στο Eurogroup στις 7 Απριλίου να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία και το "SLA".

Επόμενος σταθμός η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ (21 - 23/4) για να δρομολογηθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και να υπάρξει η συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Μαΐου.

Η αφύπνιση του "αδύναμου κρίκου" του Χρηματιστηρίου, του Τραπεζικού κλάδου, είναι η απαραίτητη παράμετρος για την κίνηση της Αγοράς υψηλότερα. Ο Τραπεζικός δείκτης, αφού αντέδρασε από τα χαμηλά έτους των 670 μονάδων, διέσπασε τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών στις 733 μονάδες και επόμενος στόχος είναι η περιοχή των 810 μονάδων (υψηλό κλείσιμο έτους οι 806,14 μονάδες) και στόχος για τα υψηλά της φετινής χρονιάς οι 900 μονάδες.

Σε περίπτωση διόρθωσης οι 750 μονάδες θα πρέπει να διατηρηθούν, για να μην χαθεί η βραχυπρόθεσμη ανοδική εικόνα του κλάδου.

Ο Γενικός Δείκτης, στην περίπτωση θετικών εξελίξεων με αφετηρία το σημερινό Euroworking Group, θα μπορέσει να αλλάξει επίπεδο, με το εύρος διακύμανσης 670 με 720 μονάδες να είναι το πιθανότερο για το επόμενο διάστημα. Η επίτευξη της συμφωνίας δεν σημαίνει ότι αυτόματα λύνονται τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας. Η αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των "κόκκινων" δανείων, η προσέλκυση επενδύσεων και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητες ενέργειες για να σωθεί κάτι από μία χρονιά, που ο στόχος για ανάπτυξη 2,7 % μοιάζει ήδη μακρινός.

"Οι εταιρείες με ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα, με επιχειρηματικές ειδήσεις και με έμπρακτο ενδιαφέρον των βασικών μετόχων, έχουν αρχίσει και θα συνεχίσουν να ξεχωρίζουν με ικανοποιητικά κέρδη για τους επενδυτές" εκτιμά ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτές διαθέσεις επικράτησαν στις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον δείκτη ASX 200 (+0,39%) και τις μεγαλύτερες απώλειες για τον Shanghai Composite (-0,96%).
Μικτά τα πρόσημα και στην Ευρώπη, ενώ με μικρά κέρδη κινούνται, μέχρι στιγμής, οι δείκτες στην Wall Street.

Κέρδη για το Πετρέλαιο, οριακή υποχώρηση για Χρυσό και Ευρώ.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, μικρή επιδείνωση εμφάνισε το οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης τον Μάρτιο, με τον δείκτη να υποχωρεί στο 107,9 από 108 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κομισιόν. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση του δείκτη στο 108,3. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος παρέμεινε σταθερός στο 0,82 (αύξηση στο 0,86 ανέμεναν οι αναλυτές), ενώ ο δείκτης κλίματος στη Βιομηχανία υποχώρησε στο 1,2 από 1,3, και στο 12,7 ο δείκτης στον κλάδο Υπηρεσιών από 13,9 τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος, αντιθέτως, βελτιώθηκε και διαμορφώθηκε στο -5 από -6,2 τον προηγούμενο μήνα.

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει την περιστολή του τεράστιου προγράμματος αγοράς ομολόγων της νωρίτερα του σχεδιαζόμενου, μόνο αν η Οικονομία συνεχίσει να υπεραποδίδει των προσδοκιών", δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας, Klaas Knot, σύμφωνα με το Reuters.

O πληθωρισμός στη Γερμανία επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν. Η Στατιστική Υπηρεσία της Χώρας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,5% τον Μάρτιο, μετά το άλμα στο υψηλό 4,5 μηνών του 2,2% τον Φεβρουάριο. Όπως μεταδίδει το Reuters, η μέτρηση του Μαρτίου αποτελεί την πρώτη επιβράδυνση στον πληθωρισμό εδώ και ένα χρόνο και είναι πιο αδύναμη από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 1,9%.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, η Αμερικανική Οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1% το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση του Υπουργείου Οικονομικών. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα αναθεωρηθεί στο 2% από 1,9%.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στο τέλος Μαρτίου μειώθηκε κατά 3.000 στις 258.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωθούν στις 247.000 την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαρτίου.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας βρίσκονται κάτω από το επίπεδο των 300.000 για 108 διαδοχικές εβδομάδες. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο σερί από τις αρχές του 1970.

Επιστροφή στο ΧΑ

Γύρω στο 0,5% εκτιμά το ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ φέτος το Οικονομικό Επιμελητήριο, αντί για 1,5%, που ήταν η πρόβλεψη μέχρι τώρα και επίσημης πρόβλεψης για ρυθμό ανάπτυξης 2,7%. Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο, "η αναθεώρηση αυτή οφείλεται κυρίως στις χαμηλότερες Κρατικές δαπάνες, στις χαμηλότερες Επενδύσεις, στις χαμηλότερες εξαγωγές Αγαθών και Υπηρεσιών και στις υψηλότερες εισαγωγές σε σχέση με αυτές που αναμένονταν.

Νέα, υψηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου, στα 8 από 7,2 ευρώ, δίνει η Alpha Finance σε έκθεσή της μετά τα αποτελέσματα 2016 της εισηγμένης, ενώ διατηρεί σύσταση "neutral" για τη μετοχή.

"Τα αποτελέσματα της Eurobank, για το 2016, ήταν ευθυγραμμισμένα με τις προβλέψεις μας, αλλά 22% καλύτερα από τις μέσες εκτιμήσεις", σημειώνει η Morgan Stanley σε ανάλυσή της στην οποία δίνει σύσταση "equalweight" και τιμή - στόχο στα 0,9 ευρώ.

Σε αναβάθμιση της τιμής - στόχου για τη μετοχή των Folli Follie, στα 20,9 από 20,6 ευρώ προχώρησε η Credit Suisse, διατηρώντας σύσταση "neutral" για τον τίτλο.

Στα 0,85 ευρώ διατηρεί την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Eurobank η Goldman Sachs ενώ και η σύσταση για τη μετοχή παραμένει "neutral" μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2016.

Στα 12,20 ευρώ, από 10,70 ευρώ πριν αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή του Σαράντη η IBG σε έκθεση στην οποία διατηρεί τη σύσταση "accumulate". Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για την πορεία της μετοχής της εισηγμένης. Με βάση τις νέες αναβαθμισμένες προβλέψεις της IBG, τα προσαρμοσμένα κέρδη της εισηγμένης θα ανέλθουν στα 27 εκατ. και οι πωλήσεις στα 352 εκατ. ευρώ το 2017.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο αναρριχόμενος μέχρι τις 674,97 μονάδες (+0,96%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 672,86 (+0,64%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 670,42 μονάδες, με κέρδη 0,28%.

Ο τζίρος μειώθηκε στα 50,3 εκατ., από τα οποία τα 2,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΧΑΕ, ΣΑΡ, ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ), ενώ ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Εθνική απέσπασαν το 45,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές του FTSE25, μόνο η Motor Oil δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο. Δεν "κοκκίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι Alpha Bank, Eurobank, EEE, ΟΠΑΠ, Σράντης και Τέρνα Ενεργειακή.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Αεροπορία Αιγαίου, ΟΛΠ και Τιτάν και στο χαμηλό ημέρας οι Alpha Bank, Viohalco, Lamda Development, Motor Oil, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Μέτκα, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή.

Χειρότερη της ενδοσυνεδριακής η τελική εικόνα με 58 ανοδικές μετοχές, έναντι 45 πτωτικών, ενώ 10 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με ημερήσια κέρδη μεγαλύτερα του 6%.

-----ΧΠΑ

Συνεχίστηκε το σερί των ανοδικών συνεδριάσεων και στην Αγορά Παραγώγων, όμως οι συναλλαγές παρουσίασαν νεώτερη υποχώρηση, λιγότερο στα συμβόλαια του δείκτη και περισσότερο στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (58.376 συμβόλαια).

Στα 5.502 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Απρίλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.285, 2.287 για τον Απρίλιο, 998 για τον Μάιο και 0 για τον Ιούνιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.799,25) κινήθηκε μεταξύ 1.777 και 1.801,5 μονάδων και γύρισε σε υπερτίμηση 0,5%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (6.000 Viohalco), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (10.654), Πειραιώς (13.544), Εθνική (21.394), MIG (1.175), Alpha Bank (9.040), Ελ. Πετρέλαια (120), ΔΕΗ (486), ΟΤΕ (450), ΟΠΑΠ (446), Μυτιληναίο (252), Ελλάκτωρα (166), ΓΕΚ (337).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Alpha Bank (25.219), MIG (56.224), Eurobank (46.682), Εθνική (87.145) και Πειραιώς (118.865).

Ας σημειωθούν τα 100 δικαιώματα αγοράς για τον ΟΠΑΠ, λήξεως Απριλίου, με τιμή εξάσκησης τα 8,80 ευρώ και τα 20 δικαιώματα αγοράς για τον ΟΤΕ, λήξεως Ιουνίου, με τιμή εξάσκησης τα 9,20 ευρώ.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς (6.941.654 τεμ.), Alpha Bank (2.229.215 τεμ.), Εθνική (6.770.166 τεμ.) και Eurobank (2.183.157 τεμ.), ΔΕΗ (1.298.898 τεμ.).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v