Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε επαφή με τις 670 χωρίς τζίρο

Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης, με τον χαμηλό όγκο συναλλαγών να παραπέμπει σε στάση αναμονής. Παραμένουν σε θετικό έδαφος οι τραπεζικές μετοχές. Πιέσεις για Folli, Lamda, Viohalco.

ΧΑ: Σε επαφή με τις 670 χωρίς τζίρο

Στα "ρηχά" και σήμερα το ΧΑ, με τους traders να έχουν στραμμένη την προσοχή τους και πάλι στις Βρυξέλλες.

Περιορισμένες οι συναλλαγές, μέτριος ο τζίρος, σε στενό εύρος η διακύμανση των βασικών δεικτών, με την αρχική μεγαλύτερη ορμή των παικτών να έχει ανακοπεί εδώ και ώρα, με συνέπεια η αγορά να διολισθήσει σταδιακά μετά τις 11:30 σε χαμηλότερα επίπεδα.

Στις 665,40-673,43 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 742,52- 767,90 ο Δείκτης Τραπεζών, στις 1.778,65-1.799,58 μονάδες ο FT25, με τις "υψηλές τιμές ημέρας" να έχουν καταγραφεί στα πρώτα 15΄ της συνεδρίασης, σημείο από όπου ξεκίνησε η οπισθοχώρηση των αγοραστών για να συντηρηθούν έκτοτε κοντά στα "χαμηλά ημέρας".

Τεχνικά εύκολη, πολιτικά δύσκολη η συμφωνία, όπως εκτιμά κοινοτική πηγή, την ώρα που η Κομισιόν αρνείται να επιβεβαιώσει τις συναντήσεις της ελληνικής αποστολής με τους δανειστές.

Χωρίς νεύρο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση, εάν εξαιρεθούν τα πρώτα 30', οπότε και δόθηκε η εντύπωση ότι μπορούσε να επιτευχθεί κάτι καλύτερο, δηλαδή υπέρβαση των 675 και προσέγγιση των 680 μονάδων.

Ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που αρχικά έκανε τη θετική/ανοδική διαφορά, αλλά οι συναλλαγές πολύ γρήγορα έπεσαν στα χθεσινά μέτρια επίπεδα. Το 42% του τζίρου στον τραπεζικό κλάδο, με το μεγαλύτερο μερίδιο στην Alpha Bank.

Εκτός από τον τραπεζικό κλάδο συγκριτικά αυξημένος τζίρος έχει πραγματοποιηθεί στις μετοχές των ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, της Coca Cola αλλά και των Jumbo, Motor Oil, Viohalco, FF Group, Αεροπορία Αιγαίου, Μυτιληναίου κ.α.

Ενδεικτικό το γεγονός πως περίπου στις 15:00 δεν είχε πραγματοποιηθεί ούτε ένα πακέτο/προσυμφωνημένη πράξη ενώ τζίρος μεγαλύτερος του ορίου των 100 χιλιάδων ευρώ είχε γίνει μόνο σε 20 μετοχές, όλες από τον δείκτη FTSE25.

Μέτρια εικόνα στη μεσαία κατηγορία, με εξαίρεση τη MIG, την ΕΥΑΘ και το Πλαίσιο.

Σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης νωρίτερα η μετοχή των Πλαστικών Κρήτης.

Στις 15:00 ο τζίρος μόλις ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ, με τα 8,4 εκατ. να έχουν πραγματοποιηθεί στη μετοχή της Alpha Bank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v