Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναμονή το Χρηματιστήριο

Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 795 μονάδων. Απώλειες καταγράφουν Εθνική, Eurobank, Coca Cola, Tέρνα Ενεργειακή, Alpha. Kέρδη για ΟΠΑΠ, Σαράντης. Μέτριος ο τζίρος. Τα βλέμματα στο Eurogroup.

Σε αναμονή το Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται το συντηρητικό... παιχνίδι στο ΧΑ, την ώρα που στην Ευρώπη τα κύρια χρηματιστήρια υποχωρούν με σημαντικές απώλειες.

Ξεκινώντας από τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι μέχρι το Μιλάνο και τη Μαδρίτη, οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες χάνουν έως 1,25% στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Fed αλλά και στη σκιά των πολιτικών εξελίξεων στη γηραιά ήπειρο.

Στα καθ' ημάς, η προσοχή είναι στραμμένη κυρίως στο Λουξεμβούργο, όπου στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) ξεκινά το σημαντικό Eurogroup, με εύλογη την επιφυλακτική στάση των traders και δη των πιο βραχυπρόθεσμων.

Περιμένοντας τον... Σόιμπλε λοιπόν οι traders, καθώς από τη στάση του «τσάρου» της γερμανικής οικονομίας θα εξαρτηθεί εάν βραχυπρόθεσμα στο ΧΑ θα ενεργήσουν οι long ή οι short παίκτες, με αποτέλεσμα η αγορά να κινηθεί είτε προς τις 820 και 840, είτε χαμηλότερα στις 770 και 750 μονάδες.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με το 52% να έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο, ποσοστό χαμηλότερο απ' ό,τι τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις καθότι μέχρι τώρα κινητικότητα σημειώνεται και σε τίτλους των Grivalia, Ελληνικών Πετρελαίων, ΟΠΑΠ, Αεροπορίας Αιγαίου, Coca Cola, Attica Bank, Motor Oil κ.α.

Επιλεκτικές, συντηρητικές οι κινήσεις των επενδυτών, χωρίς να αναλαμβάνεται έκθεση στο... ρίσκο από καμία από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης από την αρχή της συνεδρίασης να περιορίζεται στο εύρος των 793,32 έως 799,25 μονάδων.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, που διορθώνει για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, θυμίζοντας πως στα υψηλά της Τετάρτης είχε αντιδράσει έως τις 1.069,25, υποχωρώντας νωρίτερα έως τις 1.034,70 μονάδες.

Εύλογη υποχώρηση, σύμφωνα με την εκτίμηση μερίδας χρηματιστών, καθώς παραμένει... θολό το σκηνικό στην πρωτεύουσα του Μεγάλου Δουκάτου και την ώρα που -τουλάχιστον θεωρητικά- είναι ανοιχτά αρκετά ενδεχόμενα.

Στις 8 από τις 25 μετοχές του δείκτη υπερισχύουν οι αγοραστές και σε αυτές σε ήπια υψηλότερες τιμές. Σε Αεροπορία Αιγαίου, Grivalia, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛ.ΠΕ, Lamda Development, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Σαράντη.

Από τον FT Mid Cap, το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται σε Αttica Βank, Fourlis, Πετρόπουλος.

Στις 14:40 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 40,2 εκατ. μετοχών, με τον τζίρο στα 30+ εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v