Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ισχυροποιούνται οι πωλητές

Κατηφορίζει το Χρηματιστήριο, με ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες. Απώλειες άνω του 3% για Πειραιώς, Alpha, Eurobank, Eθνική. Στο κόκκινο ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Κέρδη καταγράφουν ΟΤΕ, Coca Cola, Σαράντης. Περιορισμένος ο τζίρος.

ΧΑ: Ισχυροποιούνται οι πωλητές

Από το αμέσως προηγούμενο σχόλιο, η στήλη είχε επισημάνει πως σε αντίθεση με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, σήμερα οι πωλητές «κοιτάζουν» περισσότερο προς το τραπεζικό ταμπλό και με την πάροδο της συνεδρίασης αυτό γίνεται περισσότερο ευδιάκριτο.

Άλλωστε το -3,77% του κλαδικού δείκτη των τραπεζών δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τους αρνητικούς πρωταγωνιστές ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δείκτης, εν μέσω έντονων φημών πως είναι «επί θύραις» η ανακοίνωση για το reverse split της Πειραιώς (-6,49%), δείχνει να έχει χάσει την πρώτη στήριξη των 1.100 μονάδων και να είναι σε κίνδυνο και η επόμενη στις 1.084 μονάδες, η οποία θα ενεργοποιήσει σημαντικό αριθμό από κινήσεις «stop loss», τουλάχιστον για τα θεωρούμενα «γρήγορα» χαρτοφυλάκια.

Με τα παραπάνω, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να αναμετράται με την αποφασιστική στήριξη των 830 μονάδων (απλός ΚΜΟ 30 ημερών), καθώς από εκεί και χαμηλότερα θα μιλάμε για νέα τεχνικά δεδομένα.

Κακή η εικόνα και για τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου από την «κλίση» της αγοράς δείχνουν να διασώζονται οι Αεροπορία Αιγαίου (+0,12%), ΕΕΕ (+0,88%), Jumbo (+0,21%), Folli Follie Group (+0,19%), ΟΤΕ (+0,92%) και Σαράντης (+2,07%, εν αναμονή των αποτελεσμάτων εξαμήνου).

Αντίθετα, οι μεγαλύτερες απώλειες για Viohalco (-3,29%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 2% ακολουθούν οι ΕΧΑΕ και Lamda Development.

Με τη συμπλήρωση των πρώτων 3,5 ωρών συνεδρίασης, ο τζίρος φθάνει στα 29 εκατ., από τα οποία το 0,3 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΠΕΙΡ), ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το δεύτερο μισό της συνεδρίασης, καθώς αν συνεχιστεί η ίδια αρνητική εικόνα, δεν αποκλείεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των εν δυνάμει πωλητών.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v