Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ζητείται ανοδική αντίδραση

Κρίσιμη η στήριξη των 830 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Καύσιμο για να τροφοδοτήσει την άνοδο αναζητά η αγορά. Στο προσκήνιο παραμένει ο τραπεζικός κλάδος. Η προσοχή στρέφεται και στα αποτελέσματα των εισηγμένων.

ΧΑ: Ζητείται ανοδική αντίδραση

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street, στον απόηχο της απόφασης της Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
Ειδικότερα, η Κεντρική Τράπεζα διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο 1%-1,25% (όπως αναμενόταν) και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σχετικά σύντομα στη συρρίκνωση του ισολογισμού. ύψους $4,5 τρισ.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,45% στις 21.711,01 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,03% στις 2.477,83 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,16% στις 6.422,75 μονάδες. Σημειώνεται ότι και οι τρεις δείκτες κινήθηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ.

Προς απόλυτη επικράτηση των αγοραστών δείχνει να συνηγορεί η μέχρι στιγμής εικόνα στις μεγάλες αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση, η οποία συνοδεύτηκε από τον υψηλότερο τζίρο των τελευταίων έξι συνεδριάσεων, τα πράγματα δείχνουν απόλυτα οριακά πριν ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερες κινήσεις «stop loss» από τα χαρτοφυλάκια που κινούνται με πιο γρήγορα αντανακλαστικά.

Το τελευταίο θα πάρει μεγαλύτερη έκταση, αν ο Γενικός Δείκτης δείξει ότι χάνει το «προπύργιο» των 830 μονάδων, το οποίο διέσωσε χθες μέσω των τελικών δημοπρασιών και ο Τραπεζικός δείκτης δείξει ότι αφήνει πίσω του τη σημαντική στήριξη των 1.072 μονάδων.

Από την άλλη, η ανακοίνωση που βγήκε αρκετά αργότερα από τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, ήλθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που έκαναν τον γύρο της αγοράς και ήθελαν να είναι θέμα λίγων ημερών το επικείμενο reverse split για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς.

Προσοχή χρειάζεται και για όσους δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων, καθώς η παραπάνω εταιρική πράξη «θα υποστηριχθεί στα παράγωγα προϊόντα 'Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης' και 'Δικαιώματα Προαίρεσης', καθώς και στον 'Μηχανισμό Δανεισμού Τίτλων' επί των μετοχών της Τράπεζας. Επιπλέον, συνεπεία της εν λόγω εταιρικής πράξης θα πραγματοποιηθεί α) αναστολή διαπραγμάτευσης των παραγώγων προϊόντων 'Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης' και 'Δικαιωμάτων Προαίρεσης' επί της μετοχής της Τράπεζας, β) αναστολή της διεξαγωγής συναλλαγών στον Μηχανισμό Δανεισμού Τίτλων επί της μετοχής της Τράπεζας, από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 έως και την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017».

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται άμεση ανοδική αντίδραση, καθώς το «κενό ειδήσεων» στο οποίο έχει εισέλθει η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά εσωκλείει κινδύνους επικράτησης του «νόμου της βαρύτητας».

Με ενδιαφέρον αναμένεται η «συμπεριφορά» της μετοχής της Σαράντης, μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εισηγμένη. Σε περίπτωση που ο τίτλος δώσει ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 12,80 ευρώ, δημιουργούνται νέα τεχνικά δεδομένα και αυξημένα περιθώρια ανοδικής κίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση του μετατρέψιμου ομόλογου της MIG, έκδοσης 29/07/2013 (6ετούς διάρκειας).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v