Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνει κατεύθυνση το ΧΑ

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 830 μονάδων. Πτώση καταγράφουν Εθνική, ΔΕΗ, Πειραιώς, Eurobank. Kέρδη για ΟΠΑΠ, Σαράντη, Coca Cola, Τράπεζα Αττικής. Χαμηλός ο τζίρος.

Ψάχνει κατεύθυνση το ΧΑ

Παρά τις σημαντικές απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, η μέχρι στιγμής εικόνα της Αγοράς δείχνει συνέχεια της διστακτικότητας και η όποια προσπάθεια αντίδρασης είναι χωρίς δυναμική και πάθος για κάτι σημαντικά καλύτερο.

Με αδύναμη την εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό και ελάχιστες βοήθειες από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται στη διακράτηση ή όχι αποφασιστικών στηρίξεων και στις ελάχιστες κινήσεις σε επιμέρους τίτλους.

Και όλα αυτά, με τον τζίρο, λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 60 λεπτά της συνεδρίασης, να φθάνει στα 8 εκατ.
Ξεκινώντας από το τραπεζικό ταμπλό, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μοναδικός τίτλος που κινείται με θετικό πρόσημο είναι αυτός της Τρ. Αττικής (+3,77%), ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου η εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικτή, απώλειες μεγαλύτερες του 1% σημειώνουν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ και ΕΧΑΕ, ενώ αντίθετα τα πιο αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφονται από Αεροπορία Αιγαίου (+1,57%), ΕΕΕ (+1,55%), Ελλάκτορα (+1,19%) και Σαράντη (+1,61%).

Από την άλλη, δεν μπορεί να μη σημειωθεί ότι με τριψήφιο όγκο συναλλαγών παραμένει ο ΟΛΠ, ενώ λιγότερα από 5000 τεμ. έχουν διακινήσει οι ΕΕΕ, Grivalia, Motor Oil, Fourlis, Folli Follie Group, Σαράντης και Τιτάνας, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το 47% της μέχρι στιγμής μικτής αξίας συναλλαγών να έχει «απασχοληθεί» από Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, για μία ακόμα συνεδρίαση ξεχωρίζουν θετικά οι Αιολική (+16,03%) και Space Hellas (+9,47%), ενώ κάτι κινείται στην Intralot (+0,81%) και τη MIG (+1,37%).

Για όσους παραμένουν ενεργοί, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, δεν έχουν πάρει «απόσταση ασφαλείας» από τις αποφασιστικές στηρίξεις των 830 και 1.072 μονάδων αντίστοιχα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v