Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Άνοδος με πολύ χαμηλό τζίρο

Κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στα επίπεδα των 745 μονάδων. Άνοδος υψηλότερη του 2% για τη μετοχή της ΔΕΗ. Με θετικό πρόσημο Coca Cola, Eurobank, Εθνική, ΟΤΕ, Μυτιληναίος. Απώλειες για Grivalia. Xαμηλός ο τζίρος.

XA: Άνοδος με πολύ χαμηλό τζίρο

Ανοδική δείχνει, μέχρι στιγμής, η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. κινούνται μόνιμα με θετικό πρόσημο, υποβοηθούμενοι από το -μικρό- αγοραστικό ενδιαφέρον στο τραπεζικό ταμπλό και τις επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών σε ΕΕΕ (+0,97%), ΔΕΗ (+1,6%), Viohalco (+1,41%), Lamda Development (+2,20%), Jumbo (+1,04%) και Μυτιληναίο (+1,73%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστα πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, δεν υπάρχει τίτλος του FTSE26 να υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα, πλην της Grivalia (-0,67%), και αυτό μπορεί να έχει τη σημασία του για τη συνέχεια.

Από την άλλη, ο τζίρος παραμένει στα γνωστά άθλια επίπεδα και αυτό μόνο θετική ένδειξη δεν είναι, όχι μόνο για τη συνέχεια αλλά και για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο τζίρου χρειάστηκαν 14 λεπτά συνεδρίασης, το πρώτο ημίωρο συμπληρώθηκε με τζίρο 1,6 εκατ. και με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών ο τζίρος φθάνει στα 4,6 εκατ. ευρώ.

Αυτό έχει τη σημασία του, σε περίπτωση που οι «short» επιλέξουν να κάνουν, για πολλοστή φορά, αισθητή την παρουσία τους στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό, αφήνοντας πρώτα να «γεμίσουν» οι τιμές.

Οι τελευταίοι δεν δείχνουν να ανησυχούν και διατηρούν τις «απαισιόδοξες» θέσεις τους με μικρές αυξομειώσεις.

Με τόσο χαμηλές συναλλαγές, δεν είναι δυνατόν να «περισσέψει ενδιαφέρον» και για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, με αποτέλεσμα ελάχιστοι τίτλοι να επιχειρούν κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα, όπως οι MIG (+2,15%), Ικτίνος (+2,94%) και Ιντρακάτ (+6,05%) και αυτό είναι μία ένδειξη ότι τα χαρτοφυλάκια που συνηθίζουν να δραστηριοποιούνται στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις παραμένουν «εκτός παιδιάς».

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, παραμένει πρώτο ζητούμενο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 747 μονάδων και ακόμα περισσότερο, η διεύρυνση του ενδιαφέροντος και των θετικών πρωταγωνιστών.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v