Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ποιες μετοχές «ανεβάζουν ταχύτητες»

Πρόβλημα στην αποστολή δεδομένων από το ΧΑ. Θετικό το ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη, που κινείται πάνω από τις 750 μονάδες. Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τραπεζικές μετοχές. Το θετικό διεθνές κλίμα και τα blue chips που ακολουθούν στην άνοδο.

ΧΑ: Ποιες μετοχές «ανεβάζουν ταχύτητες»

Θετικό το ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη, με τις τράπεζες να κινούνται υψηλότερα. 

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τις 11:00 το Χρηματιστήριο σταμάτησε να στέλνει δεδομένα για τις τιμές των μετοχών, σε μια συνέχεια στις αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα, μετά τις αλλαγές στα tick sizes των μετοχών. 

Νωρίτερα, το Euro2day.gr σημείωνε: 

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street, μικρές απώλειες στη Φρανκφούρτη και ανοδική διόρθωση στο ΧΑ.

Fed και φορολογικό νομοσχέδιο συντήρησαν τις δυνάμεις των long στη Νέα Υόρκη, με τον S&P 500 να κατακτά τη μία κορυφή μετά την άλλη, φτάνοντας πλέον έως τις 2.671,88, για να «κλείσει» με οριακές απώλειες περί τις 8 μονάδες χαμηλότερα.

Νωρίτερα στην Ευρώπη, στη Φρανκφούρτη οι short είχαν τον τελευταίο λόγο, με τον DAX κατά 0,44% χαμηλότερα, στις 13.125,64 μονάδες. Σε αναμονή της αυριανής απόφασης του προεδρείου του SPD για το αν θα καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών με το CDU/CSU με την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης, το γερμανικό χρηματιστήριο, με ό,τι αυτό μπορεί να αφορά τη βραχυπρόθεσμη τάση, θυμίζοντας πως αύριο Παρασκευή λήγει η τελευταία σειρά για το 2017 στα Παράγωγα.

Συνεδρίαση... Ιανός η χθεσινή στο ΧΑ, με το απογοητευτικό, αποθαρρυντικό πρόσωπο στο πρώτο μισό της συνεδρίασης και με το ενθαρρυντικό στο δεύτερο και στο κλείσιμο, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στις 749,76 μονάδες (1,53%), με τον FTSE25 στις 1.957,50 μον. (1,68%), με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο καθώς με αντίδραση 3,165 στις 785,10 μον. έκανε τη διαφορά. Ειδικά για τον κλάδο-κλειδί αναρτήθηκε από νωρίς σχετική μέτρηση στον Εκηβόλο, εστιάζοντας ακριβώς στο ότι είναι αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τα νέα δεδομένα πλέον δίνουν και πάλι προβάδισμα στους long, ενισχύουν την εκτίμησή μας όπως αυτή είχε καταγραφεί στο σχόλιο της Κυριακής και ενόψει triple witching, μένοντας να επιβεβαιωθούν ή διαψευσθούν.

Η κατ' αρχάς προσέγγιση περιορίζεται στη σημερινή-αυριανή συνεδρίαση για το κατά πόσον το ΧΑ μπορεί να συνεχίσει υψηλότερα στην περίπτωση που υπάρξει συνέχεια στη χθεσινή κίνηση των τραπεζών, με τον ΔΤΡ να «βλέπει» πάνω από τις 810 μονάδες. Αυτή είναι η κυριότερη προϋπόθεση για την ευόδωση του θετικού σεναρίου, που θα δικαιολογούσε ένα «κλείσιμο» της αυριανής λήξης στην περιοχή των 1.970+ για τον FTSE25.

Αυξημένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος στα 83,3 εκατ. ευρώ (αλλά με τα 20,8 εκατ. σε πακέτο στην Grivalia), που πρακτικά σημαίνει ότι στον τραπεζικό κλάδο άλλαξαν χέρια περί τα 20 εκατ. ευρώ και στα blue chips διπλάσια (καθαρά, αφαιρούμενων της Grivalia).

Η λίγο πιο μακρινή προσέγγιση, που ξεπερνά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, «βλέπει» προς τις εορτές, στις συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι το τέλος του 2017.

Στα υπόψη η χθεσινή, με ιδιαίτερα αυξημένο τζίρο -8,8 εκατ. ευρώ- της μετοχής του ΟΤΕ έως τα 11,04, μία... ανάσα από τα υψηλά έτους των 11,15 της 3ης Αυγούστου. Με τον ΟΤΕ σε επιθετική ανοδική τάση, οι long έχουν ένα «όπλο» στα χέρια τους, θυμίζοντας πως η συμμετοχή της μετοχής στη διακύμανση του ΓΔ είναι στο 5,84%.

Επίσης στα υπόψη η ευρύτερη συμμετοχή των blue chips στο χθεσινό ανοδικό κάλεσμα των τραπεζών (με απώλειες μόνον οι μετοχές των ΔΕΗ, ΜΟΗ, ΟΛΠ, Φουρλής), οι αυξημένοι τζίροι σε ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Jumbo, FF Group, TITAN, Coca Cola. Ειδικότερα στις 6 αναφερόμενες μετοχές πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές αξίας 12,4 εκατ. ευρώ, όλες τους έκλεισαν με θετικό πρόσημο και τάση long, ενώ η συνολική βαρύτητά τους στη διαμόρφωση του ΓΔ φτάνει στο 35% και συνεκτιμώντας το 5,84% του ΟΤΕ διαμορφώνεται στο 40,84%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v