Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη πέριξ των 740 μονάδων. Αγοραστές στις τραπεζικές μετοχές, ξεχωρίζει με άνοδο άνω του 2% η Alpha Bank. Ανακάμπτει ο ΟΠΑΠ, πιέσεις για Τιτάνα, Σαράντη, Motor Oil.

Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Με... αρρυθμίες στην αρχή και με μικρή υποχώρηση στη συνέχεια προς τις 735 μονάδες. Αλλαγή σκηνικού λίγο μετά τις 11:20, με αιχμή την Alpha Bank. Επιτάχυνση συναλλαγών/τζίρου με ενεργοποίηση εντολών αγοράς προς τις 11:30. Στα 5,9 εκατ. ευρώ ο τζίρος, λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης ώρας.

Με αγοραστές στις τράπεζες, με πωλητές σε επιμέρους μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με συνέπεια την αντίδραση του Δείκτη Τραπεζών προς τις 760 αλλά την παράλληλη διολίσθηση του FTSE25 οριακά χαμηλότερα των 1.920 μονάδων.

«Υπαίτιες» για τον τραπεζικό κλάδο η Αlpha Βank, για τα blue chips κυρίως η δεικτοβαρής Coca Cola και λιγότερο οι επίσης «βαριές» ΤΙΤΑΝ, Jumbo, Motor Oil.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με κάποια... μικροπροβληματάκια στην εμφάνιση των χρηματιστηριακών στοιχείων (τιμές δεικτών, μετοχών, συναλλαγών) σε ορισμένες πλατφόρμες παροχής δεδομένων, για να διορθωθούν μετά τα πρώτα 10'-15'.

Ωστόσο χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν πως και σήμερα, όπως και χθες, αυτές οι... αρρυθμίες επηρεάζουν το ούτως ή άλλως υποτονικό κλίμα και διάθεση των traders. Εκτίμησή τους πως πολύ σύντομα τα προβλήματα θα αποκατασταθούν και η αγορά θα βρει πάλι τον ρυθμό της.

Στον τραπεζικό κλάδο, το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, με αυξημένα μεγέθη σε Εθνική, Eurobank αλλά και σε Αlpha Βank, με τον ΔΤΡ στο εύρος των 757-768 μονάδων, θυμίζοντας το χθεσινό υψηλό των 774 και ζητούμενο την υπέρβαση σε «κλείσιμο» στο εύρος των 770-780 μονάδων.

Συντηρείται το ανοδικό momentum για τις μετοχές των Εθνικής και Eurobank, των 2 από τις 4 συστημικές με θετική απόδοση για το 2017 και με σχεδόν βέβαιο ένα θετικό ταμείο στο «κλείσιμο» του έτους.

Πέραν των τραπεζικών, συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές/τζίρος σε μετοχές των Jumbo, OTE, Αεροπορίας Αιγαίου, Μυτιληναίου, ΟΠΑΠ, Motor Oil, FF Group κ.α.

Στα 9,675-9,74 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, ανακτώντας ακόμη μεγαλύτερο μέρος από τις χθεσινές απώλειες (έως τα 9,49 ευρώ). Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή του ΟΤΕ, με τους αγοραστές να συνεχίζουν υψηλότερα προς τα 10,63 ευρώ, με βλέψεις προς τον αμέσως επόμενο στόχο των 10,74 ευρώ (από τη συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου).

Με πωλήσεις σε ΤΙΤΑΝ, Sarantis, Motor Oil αλλά και με αγορές σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, JUMBΟ κ.α.
Αλλαγή σκηνικού λίγο μετά τις 11:20, με αιχμή την Αlpha Βank, καθώς η ενεργοποίηση αγοραστών προς το 1,625 ευρώ, συνετέλεσε σε μεταβολή τάσης, με τον ΔΤΡ προς 765 μονάδες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v