Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ισορροπεί στις 740 μονάδες

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Κέρδη υψηλότερα του 3% για τη μετοχή της Alpha Bank. Aνοδο καταγράφουν Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Lamda, Υγεία. Aπώλειες για Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ.

ΧΑ: Ισορροπεί στις 740 μονάδες

Σε θετικό έδαφος συντηρείται το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη οριακά πάνω από τις 740 μονάδες.

Μέτριες συναλλαγές, ανάλογος τζίρος, σε μία συγκυρία που στις ευρωπαϊκές αγορές διαμορφώνονται ήπια ανοδικές τάσεις και στη Wall Street σημειώνονται το ένα μετά το άλλο νέα ιστορικά υψηλά.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι όποιες κινήσεις των traders περιορίζονται τις τελευταίες ημέρες σε ένα στενό εύρος, που πρακτικά δεν διαμορφώνει τάση ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός είναι αυτός που παραδοσιακά κάνει τη διαφορά (είτε θετική είτε αρνητική) και που σήμερα, με αιχμή την Alpha Bank, δίνει την απαραίτητη ώθηση στους αγοραστές.

Ενθαρρυντικό το γεγονός πως από την αρχή της συνεδρίασης ο ΔΤΡ κινείται σταθερά με θετικό πρόσημο, μεταξύ 757-772 μονάδων, περνώντας νωρίτερα το όριο των 770, κάτι που οδήγησε σε επιτάχυνση των συναλλαγών σε μετοχές του κλάδου. Εχει αναφερθεί ως ζητούμενο για τον ΔΤΡ η υπέρβαση της σημαντικής περιοχής των 770-780, θυμίζοντας πως στη χθεσινή συνεδρίαση ο κλαδικός δείκτης αντέδρασε έως τις 774, για να διολισθήσει στη συνέχεια.

Από το 1,611 έως το 1,648 ευρώ η μετοχή της Alpha, με τους αγοραστές να ανακάμπτουν μετά τις τελευταίες πιέσεις, απόρροια πωλήσεων (και short θέσεων) από συγκεκριμένα ξένα χαρτοφυλάκια. Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν πως τελευταία οι τραπεζικές μετοχές δίνουν αποδόσεις και στο short και στο long, με τα ισχυρά ξένα σπίτια να έχουν τον (σχεδόν) απόλυτο έλεγχο της κατάστασης.

Σε Εθνική και Alpha επικεντρώνεται σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών/τζίρου, με την Εθνική να ακολουθεί ανοδικά προς το 0,2816 ευρώ. Από κοντά και οι μετοχές των Πειραιώς, Eurobank, σε μία καλή για τον κλάδο συνεδρίαση.

Με τον ΔΤΡ να αντιδρά πάνω από 2,60%, το κλίμα στα χρηματιστηριακά γραφεία διαμορφώνεται ανάλογα, κάτι που αποτυπώνεται με ηπιότερο βαθμό και σε αρκετά blue chips.

Σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ αλλά και σε Μυτιληναίο, Jumbo επικεντρώνεται επίσης το επενδυτικό ενδιαφέρον, με τζίρο 2,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίδυμο και με αξία συναλλαγών 2,7 εκατ. ευρώ στο δεύτερο.

Ενδεικτικό του κλίματος το ότι λίγο μετά τις 15:00 οι αγοραστές υπερίσχυαν στις 12 από τις 26 μετοχές του δείκτη. Σταθερές Μυτιληναίος και Attica Bank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v