Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Στάση αναμονής ενόψει παραγώγων

Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο, με τον ΓΔ στα επίπεδα των 765 μονάδων. Απώλειες καταγράφουν Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, ΟΤΕ, Coca Cola. Kέρδη για ΔΕΗ, Motor Oil, AΔΜΗΕ. Η προσοχή και στα παράγωγα, λόγω triple witching. Μέτριος ο τζίρος.

XA: Στάση αναμονής ενόψει παραγώγων

Συνεδρίαση «ειδικών συνθηκών» η σημερινή και λόγω του triple witching αλλά και λόγω της τελευταίας ανοδικής διόρθωσης, με σημαντικές υπεραξίες κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Εκ προοιμίου «πονηρή» η συνεδρίαση, ειδικά η σημερινή, και για αυτό με ανάρτησή μας στον Εκηβόλο εφιστούσαμε την προσοχή που απαιτείται από την πλευρά των traders.

Από τις 768,85 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, διολισθαίνοντας χαμηλότερα με σημείο αναφοράς και ζητούμενη στήριξη τις 760 μονάδες.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, ειδικότερα μετά το τελευταίο διήμερο προ-εορταστικό πάρτι, που μπορεί να απέδωσε διψήφιες υπεραξίες αλλά και λόγω της λήξης στα Παράγωγα «κρύβει» υποχώρηση έως τις 810-805 μονάδες.

Ικανοποιητικές οι συναλλαγές/τζίρος κοντά στον μέσο όρο της Τετάρτης (αλλά χαμηλότερα του χθεσινού), με το 55% να πραγματοποιείται στις τράπεζες, κλάδος που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος του βραχυπρόθεσμου trading σε ορίζοντα Τρίτης-Παρασκευής. Στα υψηλά της αρχής, στα επίπεδα των 841,31 μονάδων, ενεργοποιήθηκαν εντολές πώλησης, που κατά πάσα βεβαιότητα θα πρέπει να αφορούν σε ρευστοποιήσεις-κλείδωμα υπεραξιών.

Πράγματι ο ΔΤΡ με την τελευταία ανοδική διόρθωση «πέρασε» χθες σε οριακά θετικό πρόσημο για το 2017, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπαγόταν για όσα χαρτοφυλάκια, επενδυτές ήθελαν να «κλείσουν» το έτος χωρίς απώλειες.

Με γνώμονα τη μέτρηση για τον ΔΤΡ (που αναρτήθηκε στον Εκηβόλο την Τετάρτη), ο δείκτης έχει περιθώριο υποχώρησης έως τις 805 μονάδες χωρίς να ακυρώνεται/αλλάζει το momentum του, που είναι long σε διάστημα μηνός

Συγκριτικά μεγαλύτερος τζίρος σε Πειραιώς, στα 2,682 ευρώ και συνολικές απώλειες 35,84% για φέτος, σε Εθνική, στο 0,295 με θετική απόδοση 18,95% στο ίδιο διάστημα, σε Alpha Bank στο 1,774 με απώλειες 6,63% και Eurobank στο 0,802 με θετική απόδοση 24,34% για το 2017.

Πέραν των τραπεζικών, συγκριτικά αυξημένος τζίρος σε μετοχές-blue chips των Jumbo, Μυτιληναίου, Αεροπορία Αιγαίου, ΟΠΑΠ, Viohalco, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ κ.λπ.

Ενδεικτικό του κλίματος το ότι στις 11:20 από τις μετοχές του δείκτη οι αγοραστές υπερίσχυαν σε μόλις 4 (ΔΕΗ, ΜΟΗ, Μυτιληναίος, Σαράντης), δύο σταθερές (ΑΔΜΗΕ, Attica Bank).

Η σχέση ανοδικών-πτωτικών διαμορφώνεται στις 20/34, με τον τζίρο στα 6,9 εκατ. ευρώ.

Εάν στη συνέχεια της συνεδρίασης, μέχρι την ώρα των δημοπρασιών για τα συμβόλαια στα Παράγωγα, δεν χαθούν οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις, τότε το δεύτερο μέρος, δηλαδή μετά τις 14:15-14:30, προοιωνίζεται ότι θα έχει έντονες συγκινήσεις.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v