Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς έγινε η ρελάνς στο χρηματιστήριο

Το ανοδικό γύρισμα του τραπεζικού κλάδου, η διάχυση ενδιαφέροντος σε δεικτοβαρή blue chip και η κινητοποίηση μεσαίας-μικρής κεφαλαιοποίησης. Ποιες μετοχές χτίζουν τα δικά τους ανοδικά σερί. Σε μέτρια επίπεδα συντηρείται ο όγκος συναλλαγών.

Πώς έγινε η ρελάνς στο χρηματιστήριο

Με τον τζίρο να παραμένει σε απλά ικανοποιητικά επίπεδα και να συμπληρώνει επτά συνεδριάσεις χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 100 εκατ. ευρώ, η μεταβλητότητα δεν έλλειψε από την πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. "είδαν" και τα δύο πρόσημα, ενώ η ανάκαμψη των Τραπεζικών μετοχών από τα πρωινά χαμηλά και η εμφανής κινητοποίηση των αγοραστών σε σεβαστό αριθμό μη Τραπεζικών blue chips, έδωσε την ευκαιρία σε αξιοπρόσεκτο αριθμό τίτλων χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, να συνεχίσουν τον "ανηφορικό" τους δρόμο.

Δύο στοιχεία που αξίζουν αναφοράς είναι, πρώτον ότι μετά από τόσο "θόρυβο" στο Τραπεζικό ταμπλώ, μόνο ο τίτλος της Εθνικής έχει κατορθώσει να διαπραγματεύεται ψηλότερα από την τιμή της τελευταίας Α.Μ.Κ., ενώ όσον αφορά τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, σε περίπτωση διόρθωσης θα φανούν τα "δυνατά" και τα "αδύνατα χέρια" που κινούν τα εν λόγω "χαρτιά", η κίνηση των οποίων είναι απόλυτα ευπρόσδεκτη, καθώς απεγκλωβίζει χαρτοφυλάκια και ρευστότητα μετά από πολλά χρόνια εγκλωβισμών (!)

"Στην εβδομάδα που ξεκίνησε αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψήφιση των προαπαιτουμένων (10/1) ώστε τελικά το Eurogroup της 22/1 να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 5,5 δισ. ευρώ. Τα ευνοϊκά τεχνικά δεδομένα, για τον Γενικό Δείκτη, προϊδεάζουν για συνέχιση της ανοδικής κίνησης" ανέφερε στο πρωινό της report η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν τα θετικά μηνύματα από την Αγορά ομολόγων με την "non stop" αποκλιμάκωση των αποδόσεων των Ελληνικών Κρατικών τίτλων, η οποία, σήμερα, έγινε περισσότερο αισθητή στις κοντινές λήξεις (2ετες 1,43%, 10ετες 3,73%).

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και ξεκινώντας από τον Τραπεζικό κλάδο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών "απασχόλησαν" το 46% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Η μετοχή της Alpha Bank (+0,53%) κινήθηκε μεταξύ 1,863 (-1,95%) και 1,928 (+1,47%), της Εθνικής (+2,06%) μεταξύ 0,318 (-0,63%) και 0,3288 ευρώ (+2,75%), της Eurobank (-1,14%) μεταξύ 0,853 (-2,51%) και 0,88 ευρώ (+0,57%) και της Πειραιώς (-0,28%) μεταξύ 3,48 (-3,33%) και 3,642 ευρώ (+1,17%).

Ο Τραπεζικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 906,88 (-1,76%) και 935,37 μονάδων (+1,33%), στις 17.00 βρέθηκε στις 926,2 (+0,33%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 927,08 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,43%.

Το σημερινό κλείσιμο του Τραπεζικού δείκτη σηματοδοτεί νέα υψηλά 4μηνου, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 13/9 (965,86 μονάδες), ενώ ο εν λόγω δείκτης συμπλήρωσε 15 ανοδικές και μόλις 2 διορθωτικές συνεδριάσεις, στις τελευταίες 17, με αθροιστικά κέρδη 23,28%.

Τεχνικά και σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά η ζώνη αντίστασης 939 - 965, υπέρβαση της οποίας θα δώσει ανοδικά "καύσιμα" για κίνηση προς τις 1030 μονάδες (!)

Οι δύο ΚΜΟ των 200 ημερών συγκλίνουν στις 901 μονάδες, με επόμενη στήριξη στις 874. Μέγιστη επιτρεπτή διόρθωση μέχρι τις 806 μονάδες, όμως θα έχει, ήδη, χαλάσει το κλίμα.

Για την περίπτωση της Εθνικής, που συνεχίζει να επιδεικνύει σχετικά καλύτερη συμπεριφορά, επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα των 0,324 ευρώ, δημιουργεί προϋποθέσεις κίνησης προς τα 0,33 και 0,343 ευρώ.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, "απόλυτα προσαρμοσμένος με τη σχετική δέσμευση του πλάνου αναδιάρθρωσης, για περιορισμό των διεθνών του δραστηριοτήτων, είναι ο όμιλος Alpha Bank, μετά την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων 410 εκατ. ευρώ, στη Ρουμανία".

Από την άλλη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, "μαστίγιο και καρότο' προς τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, με σημαντικά δανειακά ανοίγματα, εφαρμόζουν οι Τράπεζες, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και του ξεκαθαρίσματος μεταξύ βιώσιμων και μη, εταιρειών. Τακτική που θα ενταθεί τους επόμενους μήνες. 

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στεφ. Κοτζαμάνη, "η τροποποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες προτάσεις θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ψήφιση της MiFID II και έτσι όλα δείχνουν πως θα ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των Επενδυτών μειοψηφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρηματιστές θα ζητήσουν κάποια χρονική αναβολή στην εκκίνηση της εφαρμογής της MiFID II, προκειμένου να προλάβουν να προσαρμοστούν στις πολύ μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται στην καθημερινή λειτουργία των ΑΧΕΠΕΥ και ΑΕΠΕΥ".

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών είναι άκρως θετική εξέλιξη η μεταφορά μέρους του ενδιαφέροντος σε μετοχές μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, ενώ απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες από Ιδιωτικές ΑΧΕ αναφέρουν το αυξημένο ενδιαφέρον για τίτλους εταιρειών χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, όπου παρά τα ισχυρά θεμελιώδη τους παρέμεναν επί μήνες στο συναλλακτικό περιθώριο (!)

Από την άλλη και η σημερινή συνεδρίαση δεν έδωσε το ζητούμενο, για πολλούς αναλυτές, που ήταν η σταδιακή αύξηση της αξίας συναλλαγών, ένδειξη ότι αυξάνεται το "ανακυκλούμενο χρήμα" στο Χ.Α.

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, η κινητοποίηση των αγοραστών ήταν τέτοια που με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε την συνεδρίαση μόνο ο τίτλος του Τιτάνα (-0,43%), ενώ αμετάβλητος παρέμεινε ο τίτλος της Folli Follie Group.

Από την πλευρά των κερδισμένων και λόγω ημερήσιων αποδόσεων, ξεχώρισαν οι ΟΛΠ (+4,40%) και Viohalco (+4,31%).

Στην περίπτωση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, η μετοχή συμπλήρωσε τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη στις τελευταίες πέντε και σήμερα ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας και σε υψηλά 6μηνου (το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο στις 20/7 και στα 16,70 ευρώ), με την αμέσως επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στα 16,77 ευρώ.

Πέντε ανοδικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες έξι, αθροίζει ο τίτλος της Viohalco (+4,31%), που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε υψηλά 34 μηνών (το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο στις 3/3/2015 και στα 3,77 ευρώ). Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 940,9 εκατ. ευρώ, με το ημερήσιο "stop" στο "long" να εντοπίζεται στα 3,17 ευρώ.

"Κατηφορίζοντας" σε ακόμα χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Cenergy (+5,04%), ενώ έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσαν MIG (+4,11%), Intralot (+1%) και ΕΚΤΕΡ (+1,41%).

Επιμένουν πλαγιοανοδικά οι Καράτζη (+2,80%), Ιντρακόμ (+2,18%) και Profile (+1,28%), "ντουμπλάρισε" τις ανοδικές συνεδριάσεις η ΚΛΜ (+1,08%), ενώ, κυρίως, με "ανοιχτές" εντολές αγορών αναρριχώνται προς υψηλότερα επίπεδα οι Κυριακούλης (+2,19%) και Newsphone (+3,65%).

Πέντε οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Νηρέα (+0,35%), Creta Farm (+9,63%), Άβακα (+2,05%) και Ελλάκτωρα (+4,09%), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές για Παπουτσάνη (+1,43%), Λούλη (+8,49%) και AS Company (+2,27%), ενώ έδειξαν να επιστρέφουν οι αγοραστές στην Ιντρακάτ (+1,69%).

Και η σημερινή συνεδρίαση, συνέχισε την βελτίωση των τεχνικών δεδομένων, για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα και ξεκινώντας από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,81%), το "stop" στο "long" ανέβηκε στις 2050 μονάδες.

Μία κατοχύρωση, με κλείσιμο, του 2163 μπορεί να δώσει συνέχιση στο 2230. Το 2120 - 2105 έχει γίνει κοντινή στήριξη και το 2060 - 2050 κύρια.

Για τον Γενικό Δείκτη, όσο αυτός κλείνει πάνω από το 823 η τάση είναι επιθετική και μοναδική ουσιαστική αντίσταση το υψηλό του 858 - 860. Διάσπαση του 823 μπορεί να μας δώσει το 810. Το 792, πλέον, είναι το "stop" μας.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Με το δεξί ξεκίνησε η χρονιά, με σταδιακή διάχυση του ενδιαφέροντος στο σύνολο της Αγοράς μετά από μεγάλο διάστημα και την ανατροφοδότηση της κίνησης να συνεχίζεται" αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Πλέον η Αγορά ψάχνει το υψηλό του 2017 στην ζώνη των 860 μονάδων, θυμίζοντας τις 725 μονάδες που βρισκόμασταν μόλις ένα μήνα πριν.

Μέσα στις επόμενες μέρες, πιθανότατα στις 15 τρέχοντος, η Κυβέρνηση πρέπει αν περάσει από την Βουλή τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, αν θέλουμε να έχουμε θετική έκβαση με το κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. Στις 19 περιμένουμε νέα από την S&P, με την Αγορά να προεξοφλεί σημαντική αναβάθμιση.

Ήδη τα Τραπεζικά στελέχη έχουν αρχίσει να έχουν επαφές με την ΕΚΤ, μιας και θέλουν να είναι προετοιμασμένες για τα "τεστ αντοχής". Η άνοδος στα χαρτοφυλάκια ομολόγων, οι πωλήσεις δανείων και παράλληλα οι εκδόσεις ομολόγων το 2017 έχουν βοηθήσει, αλλά δεν ξέρουμε μέχρι ποιο βαθμό.

Όλο και περισσότεροι πλέον αρχίζουν και ενστερνίζονται την μεσοπρόθεσμη αισιοδοξία μας, ενώ πλέον βλέπουμε όλοι και περισσότεροι Έλληνες επενδυτές να αρχίζουν να ενεργοποιούνται στην Αγορά, η οποία χρειάζεται διάρκεια και σταθερή αύξηση τζίρου χωρίς υπερβολές, για την συνέχεια.

Τα προαπαιτούμενα και η δουλειά στην συνέχεια, σε ότι έχει να κάνει με την Οικονομία, είναι δεδομένα συστατικά. "Θέλουμε να πιστεύουμε πως το 2018 θα είναι η απαρχή για μία ουσιαστικά μεσοπρόθεσμη ανοδική πορεία της Οικονομίας και παράλληλα του Χρηματιστηρίου που λειτουργεί προεξοφλητικά", τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Από απόλυτη επικράτηση των αγοραστών, χαρακτηρίστηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, όπου ξεχώρισε το +0,89% του Nikkei.

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Πιέζεται στο Ευρώ, πλάγια κίνηση από Πετρέλαιο και Χρυσό.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν τον Νοέμβριο στη Γερμανία για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,4%, έναντι αύξησής τους κατά 0,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Η Στατιστική Υπηρεσία αναθεώρησε τα στοιχεία του Οκτωβρίου σε αύξηση 0,7%, έναντι αύξησης 0,5%.

Απρόσμενη πτώση κατέγραψαν τον Δεκέμβριο οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία, σε σχέση με τον Νοέμβριο. Πρόκειται για την πρώτη πτώση που καταγράφεται τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με την Εταιρεία Παροχής Στεγαστικών Δανείων "Halifax". Οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, έχοντας καταγράψει άνοδο 0,3% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την "Halifax". Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση των τιμών κατά 0,2%.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά 2,7% το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, έναντι αύξησης 3,9% τον Νοέμβριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 3,3%.

Η οικονομική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη συνέχισε να βελτιώνεται στα τέλη του 2017, φτάνοντας σε επίπεδα που πιθανότατα συνηγορούν στο ότι η χρονιά ήταν η καλύτερη για την οικονομία εδώ και μια δεκαετία.

Τα στοιχεία της Κομισιόν δείχνουν ότι το οικονομικό κλίμα ακούμπησε το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2000. Η ένδειξη ήταν 116, πάνω από τη μέση πρόβλεψη για 114,8 δημοσκόπησης του Bloomberg, χάρη στην καλύτερη εικόνα σε βιομηχανία και υπηρεσίες.

"Το βραχυπρόθεσμο outlook για τα Κράτη και τις Εταιρείες που εκδίδουν χρέος είναι στα πιο υγιή επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας", σύμφωνα με τη Fitch, η οποία προειδοποιεί ωστόσο πως "η αύξηση των επιτοκίων και η πολιτική αβεβαιότητα θα απειλήσουν την ποιότητα του χρέους μακροπρόθεσμα.

Στην τριμηνιαία της έκθεση για το πιστωτικό outlook που δημοσιεύτηκε, η Fitch ανέφερε πως ο αριθμός των Κυβερνήσεων και Οργανισμών με θετικό πιστωτικό outlook είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό αυτών με αρνητικό outlook, για πρώτη φορά μετά την Παγκόσμια κρίση.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Οίκος αξιολόγησης προβλέπει αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 3,3% το 2018, τονίζοντας πως η ισχυρή Παγκόσμια ανάπτυξη, οι σχετικά σταθερές τιμές των Εμπορευμάτων και τα χαμηλά επιτόκια είναι θετικά για τους νέους Δανειστές.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. ίσως αξίζει υπενθύμισης ότι από σήμερα και μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της εταιρείας Πλ. Κρήτης ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νέα ονομαστική αξία μετοχής € 0,41 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού € 0,225 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρείας με καταβολή μετρητών.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 823,21 (-0,78%) και 838,11 μονάδων (+1,01%), στις 17.00 βρέθηκε στις 835,55 (+0,7%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 837,13 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,89%.

Ο τζίρος στα 55,5 εκατ., από τα οποία τα 0,8 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΕΥΡΩΒ).

Άλλαξαν χέρια 50241530 τίτλοι, από τους οποίους οι 37844546 αφορούσαν συναλλαγές στο ταμπλώ του FTSE25.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΛΑΜΔΑ, ΜΟΗ, ΟΛΠ και ΣΑΡ. Αντίθετα δεν "πρασίνισε" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης ο τίτλος του ΤΙΤΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Ελ. Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 77 ανοδικές μετοχές, έναντι 36 πτωτικών, ενώ 10 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 6%.

----ΧΠΑ

Με αξιοπρόσεκτη άνοδο ξεκίνησε η εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να αυξάνουν τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και να στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (50.605 συμβόλαια).

Στα 9.234 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 8.135 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.488, 3.147 για τον Ιανουάριο και 341 για τον Φεβρουάριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.155) κινήθηκε μεταξύ 2.123 και 2.170 μονάδων και έκλεισε κοντά στην θεωρητική του τιμή, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (31.137 Alpha Bank, 10.000 Μυτιληναίος), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (4.480), Εθνική (23.136), MIG (4.098), Alpha Bank (8.272), Πειραιώς (4.263), ΔΕΗ (450), Μυτιληναίο (358), Intralot (319), Ελλάκτωρα (1.465), Viohalco (702), ΓΕΚ (471), Ελ. Πετρέλαια (128), ΟΤΕ (383), ΑΔΜΗΕ (296), Τρ. Αττικής (373), Cenergy (324), Lamda Development (195), Jumbo (155), ΕΧΑΕ (156), ΟΠΑΠ (227).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 77.136, Eurobank 58.054, Εθνική 132.328, Alpha Bank 42.394, Viohalco 11.449, Μυτιληναίο 11.186, Τρ. Αττικής 10.550 και Πειραιώς 17.471.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

         Position Holder                             Name of Issuer                 NSP        Date

Lansdowne Partners (UK) LLP
PIRAEUS BANK S.A.
1,40%
2017-12-19
Marshall Wace LLP
NATIONAL BANK OF GREECE SA
0,77%
2017-12-08
Lansdowne Partners (UK) LLP
EUROBANK ERGASIAS S.A.
0,62%
2017-09-25
Marshall Wace LLP
PIRAEUS BANK S.A.
0,71%
2017-11-29
Oceanwood Capital ManagementLLP
 
NATIONAL BANK OF GREECE SA
 
0,61%
 
2017-12-04
 
Lansdowne Partners (UK) LLP
 
PUBLIC POWER CORPORATION SA
 
0,80%
 
2018-01-03
 
Marshall Wace LLP
 
ALPHA BANK SA
 
0,59%
 
2018-01-02
 
Marshall Wace LLP
 
EUROBANK ERGASIAS S.A.
 
0,59%
 
2017-12-13
 
Oceanwood Capital Management LLP
 
ALPHA BANK SA
 
0,51%
 
2017-12-28

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 9.108.308 τεμ., (από 9.174.587 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 111.534.719 τεμ. (111.534.719), Πειραιώς 9.169.856 τεμ. (9.169.856), ΔΕΗ 3.129.413 τεμ. (3.128.413) και Eurobank 25.786.985 τεμ. (25.764.985).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v