Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τα τεχνικά όρια με σημασία για τον FT 25

Οριακές απώλειες στο ξεκίνημα για τον ΓΔ. Σε Hilton και ΤτΕ τα βλέμματα των επενδυτών. Η επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τα μηνύματα που αναμένεται να στείλει η ΤτΕ. Οι στόχοι του επόμενου τριημέρου.

ΧΑ: Τα τεχνικά όρια με σημασία για τον FT 25

Καλή εβδομάδα, με το εναρκτήριο λάκτισμα της τέταρτης αξιολόγησης και την ομιλία του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος νωρίς το μεσημέρι. 

Από νωρίς η Ελενα Λάσκαρη μας έχει προϊδεάσει για το τι θα συζητηθεί κατ' αρχάς στις τρεις πρώτες αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους δανειστές, με την προσοχή να στρέφεται -βραχυπρόθεσμα- στο θέμα των πλειστηριασμών (με την υπόθεση ότι το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα διευθετηθεί εντός των ημερών), αλλά και σε δεύτερο χρόνο στη μεγάλη συζήτηση που ανοίγει για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποπτεία και το ερώτημα προληπτική ή όχι γραμμή. Ειδικότερα το τελευταίο... ακανθώδες θέμα αποτελεί πάγια θέση του Γιάννη Στουρνάρα, του Μάριο Ντράγκι/ΕΚΤ και άρθρο του Der Spiegel, με το γερμανικό περιοδικό να... μεταφέρει αμφιβολίες των ΕΚΤ και ΔΝΤ που εκφράστηκαν στο Eurogroup

Συνεπώς έχουμε ένα... χαμηλό βαρομετρικό, που θα πρέπει να ξεπεράσουμε, ενδεχομένως με τη βοήθεια της Wall Street και κάποιων ειδήσεων, εξελίξεων, που θα έδιναν μικρό προβάδισμα στους long της αγοράς. 

Στις 844,12 μονάδες ο ΓΔ, στις 921,76 ο ΔΤΡ και στις 2.160,33 ο FT 25, με τον μέσο ημερήσιο τζίρο της τελευταίας εβδομάδας στα επίπεδα των 50-55 εκατ. ευρώ, περίπου όσο και της αμέσως προηγούμενης.

Με θετικό πρόσημο οι βασικοί δείκτες, από την αρχή του έτους: ΓΔ με 5,50%, με 5,20% ο ΔΤΡ και με 3,70% ο FT 25, ενώ υπεραποδίδει με απόδοση 12,25% ο FT mid cap. 

Σε σημείο κομβικό η αγορά, έτσι ώστε τόσο οι long όσο και οι short να έχουν λόγους πως η συνέχεια θα τους ανταμείψει ανάλογα. 

Στο χθεσινό σχόλιό μας, εστιάζαμε κατ' αρχάς στις τρεις συνεδριάσεις που απομένουν για το «κλείσιμο» του Φεβρουαρίου και αμέσως μετά στις δύο πρώτες του Μαρτίου. Στον τραπεζικό κλάδο και βεβαίως στα stress tests, αλλά και στις μετοχές της μεγάλης αλλά και της μεσαίας/χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, που έχουν περιθώρια είτε αυτονόμησης (στο σενάριο της δοκιμασίας της αγοράς χαμηλότερα) είτε συνέχισης της ανοδικής κίνησής τους. 

Τεχνικά, όπως φαίνεται στο διάγραμμα, για τον δείκτη της μεγάλης κατηγορίας η στήριξη παραμένει στις 2.140, με ενδεχόμενη υπέρβαση των 2.175 να δίνει σήμα long προς τις 2.235 μονάδες. Σε αντίθετη περίπτωση, ενδεχόμενη απώλεια των 2.140 θα ενεργοποιούσε πωλητές προς τις 2.062 μονάδες. Στο μηνιαίο γράφημα, όπως το «μετρά» ο Ηλίας Ζαχαράκης, φαίνεται το πόσο σημαντικό είναι να συντηρηθεί η περιοχή των 2.115 μονάδων μέχρι ΚΑΙ τη συνεδρίαση της Τετάρτης, που ολοκληρώνεται ο μήνας. 

Από τις μετοχές του «καλαθιού» μας, σήμα long έχουν οι Alpha Bank, OTE, Lamda Development, Grivalia, Viohalco, Αεροπορία Αιγαίου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά και ΚΡΙ ΚΡΙ, Fourlis, Quest, ΕΛΛΑΚΤΩΡ. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v