Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη ξανά στην περιοχή των 805 μονάδων. Κέρδη για Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Motor Oil. Απώλειες καταγράφουν Πειραιώς, ΕΛΠΕ, Τιτάνας, Folli Follie, OΛΠ, Viohalco. Περιορισμένος ο τζίρος.

XA: Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών

Με το... καλημέρα, λίγες πωλήσεις, ήπιες πιέσεις και υποχώρηση χαμηλότερα των 795 μονάδων. Με την κλίση των διεθνών αγορών, από ασιατικές μέχρι ευρωπαϊκές νωρίτερα, οι πρώτες εντολές που πέρασαν στο σύστημα αφορούσαν κυρίως σε πωλήσεις στην πλειονότητα των κύριων μετοχών. Με περιορισμένες συναλλαγές/ανάλογο τζίρο στα πρώτα 20'-25', με διασπορά σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες και προσεκτικές κινήσεις από τα αρχικά χαμηλά σε επιμέρους μετοχές.

Με σημαντικές απώλειες οι ασιατικές αγορές, με μικρότερες οι ευρωπαϊκές και ενδεικτική την εικόνα της Φρανκφούρτης, όπου ο DAX υποχωρεί 0,34% στις 12.070 μονάδες. Για τον δείκτη σημαντική θεωρείται η περιοχή των 11.850-11.880 μονάδων.

Χωρίς κάτι το ουσιαστικά θετικό στα εσωτερικά, στο ΧΑ, οι πωλητές έχουν τον πρώτο λόγο, προχωρώντας σε μικρής έκτασης πωλήσεις αλλά με ενθαρρυντική την ενεργοποίηση εντολών αγοράς από τις 793 μονάδες.

Σημαντική βραχυπρόθεσμη στήριξη για τον δείκτη λίγο χαμηλότερα των 790 μονάδων.

Προσεκτικές οι κινήσεις και των πωλητών και των αγοραστών, αλλά με εμφανή τη διάθεση να κινηθούν λίγο χαμηλότερα και εν πάση περιπτώσει χωρίς ιδιαίτερη διάθεση και προϋποθέσεις για προσπάθεια αντίδρασης προς τις 805-808 μονάδες, που εξαρχής ήταν το ζητούμενο για τους long. Ωστόσο μετά τις 11:30 οι αγοραστές ενισχύουν την παρουσία τους, ωθώντας τον ΓΔ προς τις 806 μονάδες.

Στη ζώνη των 850-855 μονάδων ο ΔΤΡ, με το 48% του μέτριου τζίρου να έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο και με περισσότερες συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής και μεγαλύτερο τζίρο στον τίτλο της Alpha Bank.

Με αγοραστές σε Alpha, Eurobank και Εθνική κάτι επιχειρείται να γίνει, τουλάχιστον στην αρχή της συνεδρίασης. Βραχυπρόθεσμα την καλύτερη διαγραμματική εικόνα παρουσιάζει η μετοχή της Alpha, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να διαφοροποιήσει και τον κλάδο. «Κλειδί» θα είναι σήμερα η Εθνική, εάν μάλιστα κινηθεί προς το 0,28 ευρώ.

Από τα blue chips, αυξημένες οι συναλλαγές και ο τζίρος για ακόμη μία συνεδρίαση στη μετοχή του ΟΤΕ, που υποχωρεί προς τα 11,03 και με ζητούμενο τη μη απώλεια των 11 ευρώ, σε κλείσιμο.

Στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη υπερισχύουν οι πωλητές, ενδεικτικό πως ανοδικά αντιδρά μόλις μία μετοχή -της Motor Oil.

Ωστόσο η υποχώρηση πραγματοποιείται με σχετικά περιορισμένες συναλλαγές και στην περίπτωση των Viohalco, Grivalia, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ γίνεται με χαμηλό τζίρο και ενεργοποίηση εντολών αγοράς στα χαμηλά ημέρας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v