Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική κίνηση στο ΧΑ

Κίνηση πέριξ των 780-785 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, με τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές να αντισταθμίζονται από την άνοδο σε Coca Cola και ΔΕΗ. Μεταβλητότητα στα Folli Follie, ανεβαίνουν Υγεία - MIG. Περιορισμένος ο τζίρος.

Σταθεροποιητική κίνηση στο ΧΑ

Σε αρνητικό έδαφος, μετά τις 13:30, το ΧΑ, με τους αγοραστές να επανέρχονται τα τελευταία 15' και μέσω της Coca Cola να επιχειρούν να εξισορροπήσουν τις πιέσεις που δέχεται ο τραπεζικός κλάδος.

Στις ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν οι μεικτές τάσεις για βασικούς δείκτες, μετοχές, με την κατάσταση στο Μιλάνο να έχει ισορροπήσει, στο Παρίσι να συντηρείται το ήπια ανοδικό κλίμα.

Στη γειτονική Τουρκία, η λίρα υποχωρεί σε νέο ιστορικό χαμηλό εντείνοντας τις ανησυχίες των αναλυτών για περαιτέρω επιβάρυνση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

Στα καθ' ημάς, εάν νωρίτερα δεν ανακοινωνόταν η δεσμευτική προσφορά 198 εκατ. για το Υγεία από το CVC, η συνεδρίαση θα είχε περιορισμένο ενδιαφέρον. Η είδηση ήρθε να... ταράξει τα νερά, τουλάχιστον στον χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενισχύοντας την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως επιμέρους συμφωνίες, εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο θα μπορούσαν να υποστηρίξουν κινήσεις stock picking.

Αυξημένες συναλλαγές, ανάλογος τζίρος στις μετοχές των MIG και ΥΓΕΙΑ, με υπεραπόδoση έως τα 0,1408 και 0,909 ευρώ αντίστοιχα.

H τεχνική εικόνα της MIG

Σε αρνητικό έδαφος ο Δείκτης Τραπεζών, με τον κλάδο-κλειδί από την αρχικά υψηλή τιμή, στις 911,99 μονάδες, να κλίνει χαμηλότερα και σταδιακά να... μηδενίζει λίγο μετά τις 13:05 και να περνά σε αρνητικό έδαφος υποχωρώντας έως τις 879,20 μονάδες. Το αρνητικό «γύρισμα» του τραπεζικού κλάδου με εντεινόμενες τις πωλήσεις/πιέσεις κυρίως μετά τις 13:30 ήρθε να επιβαρύνει σε κάποιο βαθμό και τα μη τραπεζικά χαρτιά.

Από τα επίπεδα των 2.068 ο FTSE25 έως τις 2.046 μονάδες, χαμηλό σημείο όπου ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές, με αποτέλεσμα τη μικρή ανάκαμψη κατά περίπου 10 μονάδες.

Μετοχή-κλειδί για τον δείκτη η Coca Cola, καθώς μετά τις 13:45 υπερίσχυσαν οι αγοραστές, με την τιμή να ενισχύεται έως τα 30,08 ευρώ. Το έως 2,25% για τη μετοχή συνέβαλε στο να εξισορροπηθεί εν μέρει η τάση μετά τις 14:45.

Το 31% του μέτριου τζίρου πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, με τις περισσότερες συναλλαγές και τζίρο στη μετοχή της Εθνικής και δευτερευόντως στην Alpha Bank. Το σημαντικό για τον κλάδο είναι πως μετά τις 13:30 και η μετοχή της Αlpha Βank υποχώρησε κάτω από τα 2 ευρώ, με συνέπεια και οι 4 μετοχές των συστημικών τραπεζών να είναι σε διαπραγμάτευση χαμηλότερα της τιμής της τρίτης αμκ.

Στις 15:00 ο τζίρος διαμορφωνόταν στα μόλις 26 εκατ. ευρώ, αρκετά χαμηλότερα του μέσου ημερήσιου τζίρου. Η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 42/58 μετοχές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v