Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Δεσμευτική προσφορά 198 εκατ. για Υγεία από CVC

Το τίμημα ανέρχεται στο €0,92 ευρώ ανά μετοχή ενώ η MIG έχει δικαίωμα να αποκτήσει ως 10% στη Hellenic Healthcare. Το ΔΣ της ΜΙG θεωρεί ικανοποιητική την προσφορά. Περίοδο αποκλειστικότητας ως 30/6.

MIG: Δεσμευτική προσφορά 198 εκατ. για Υγεία από CVC

Δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής της στο Υγεία δέχτηκε από τη Hellenic Healthcare -που ελέγχεται από τη CVC Partners- δέχτηκε η MIG

Το τίμημα ανέρχεται στο 0,92 ευρώ ανά μετοχή ή στα 197,97 εκατ. ευρώ για το 70,38%, ενώ η ΜIG έχει το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό ως 10% στη Hellenic Healthcare. 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΜIG θεώρησε ικανοποιητική την προσφορά και παραχώρησε στην εταιρία περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση του deal έως τις 30 Ιουνίου.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των ΜIG και Υγεία μετά την ανακοίνωση, με το Υγεία να ενισχύεται 8% στο ταμπλό, στο 0,909 ευρώ, ενώ ο τίτλος της ΜIG καταγράφει άνοδο 8,1% στο 0,14 ευρώ. 

Η ανακοίνωση

Η MARFIN INVESTMENT GROUP ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 19/5/2018 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ‘ΥΓΕΙΑ’Α.Ε.» («ΥΓΕΙΑ») που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.

Το προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των € 0,92 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε € 197.974.308,72 (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των € 281.273.841,12 για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ).

Περαιτέρω παρέχεται στη ΜIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.».

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜIG σε σημερινή τους συνεδρίαση ομόφωνα θεώρησαν την προσφορά ικανοποιητική και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, η ΜIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος.

Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας). Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψη της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίησή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v