Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανασύνταξης στο ΧA

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στη ζώνη των 770-775 μονάδων. Κέρδη καταγράφουν Coca Cola, Eurobank, Motor Oil, OTE. Aπώλειες για Πειραιώς, ΔΕΗ, Alpha, ΟΠΑΠ. Σταθεροποιητικά η Εθνική. Χαμηλός ο τζίρος.

Προσπάθεια ανασύνταξης στο ΧA

Μετά το αρχικό σοκ με αφορμή την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie, στην αγορά επιχειρείται μια προσπάθεια ανασύνταξης.

Χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να απορροφηθούν τα… απόνερα που δικαιολογημένα προκάλεσε το μη άνοιγμα της μετοχής, ενώ για 10-15 λεπτά νωρίτερα «έπαιζε» το συμβόλαιό της στα Παράγωγα.

Μέσα σε 5 λεπτά, ο Γενικός Δείκτης διόρθωσε έως τις 765,48 μονάδες, με τις πρώτες πωλήσεις να επικεντρώνονται και στις τραπεζικές και στην πλειονότητα των blue chips. Μέχρι τις 838,31 μονάδες ο ΔΤΡ, έως τις 2.019,65 μονάδες ο FTSE 25.

Στα περίπου 4 εκατ. ο τζίρος στη διάρκεια της διόρθωσης προς τα χαμηλά στις 11:08, άλλα 5 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια, στην προσπάθεια ανασύνταξης, επαναφοράς προς τις 770 μονάδες.

Λιγοστές οι μετοχές που στα πρώτα κρίσιμα 35 λεπτά παρέμειναν σε θετικό έδαφος, με απώλειες στην πλειονότητά τους τα blue chips. Στις 11:35, με θετικό πρόσημο διαμορφώνονταν οι μετοχές των ΑΔΜΗΕ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Jumbo, Μυτιληναίου, ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής. Σταθερές οι μετοχές της Alpha Bank, με τη συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά από τις μετοχές του κλάδου, χωρίς μεταβολή ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ.

Αφήνουμε τελευταία τη μετοχή της Coca Cola, καθώς ήταν αυτή που από τις πρώτες κιόλας εντολές επιστρατεύθηκε προκειμένου να απορροφηθούν οι πιέσεις που ασκούνταν στα blue chips. Η μετοχή άνοιξε από τα 30,11 για να φτάσει στα 30,20 ευρώ, όπου και παραμένει, με συναλλαγές που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ. Στα 10,76-10,86 ο επίσης βαρύς τίτλος του ΟΤΕ.

Μικρότερες οι συνέπειες για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, που βρήκε ρυθμό πιο γρήγορα απ’ ό,τι η μεγάλη. Με θετικό πρόσημο Intralot, J&P Αβαξ, Πλαίσιο, Υγεία, Attica Bank, Cenergy, ΚΛΜ.

Στις 11:40, με τον τραπεζικό δείκτη κατά 0,57% χαμηλότερα στις 847,35 μονάδες, το ελληνικό 10ετές επιβαρυνόταν κατά 0,99% στο 4,306%, ξεκινώντας από το αρχικό των 4,263%.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v