Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κινήσεις στη ζώνη των 775 μονάδων για τον ΓΔ

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να ανεβάζει ταχύτητα. Απώλειες υψηλότερες του 2% για τη μετοχή της Εθνικής. Πιέσεις σε ΔΕΗ, Πειραιώς, Σαράντη, Μotor Oil, OTE. Kέρδη για ΟΠΑΠ, Coca Cola, OΛΠ. H προσοχή και στα παράγωγα.

ΧΑ: Κινήσεις στη ζώνη των 775 μονάδων για τον ΓΔ

Ο Γενικός Δείκτης ερχόταν από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 2,6% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών από δύο συνεχόμενες ανοδικές, με αθροιστικά κέρδη 7,65% και παρά την ανοδική «ουρά» με την οποία ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση, σταδιακά δείχνουν να επικρατούν οι ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών να βρίσκει τον Γενικό Δείκτη να έχει κινηθεί μεταξύ 781,06 (+0,30%) και 774,98 μονάδων (-0,48%) και τον τζίρο σχετικά «τσιμπημένο», στα 5,4 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των Τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνται με ελεγχόμενες απώλειες, ενώ η εικόνα στους υπόλοιπους τίτλους του FTSE25 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικτή.

Έτσι, με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται Αεροπορία Αιγαίου (+1,38%) και Grivalia (+1,13%), ενώ από τις μετοχές που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα σημειώνουν οι ΕΥΔΑΠ (-1,20%), Lamda Development (-1,26%), Jumbo (-1,16%) και Σαράντης (-1,04%).

Ασφαλώς και «ασφαλέστερα» συμπεράσματα για τη βραχυπρόθεσμη τάση της Αγοράς θα εξαχθούν μετά τις 14:00, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το triple witching Ιουνίου, ενώ δεν μπορούν να αποκλειστούν κάποιες εκπλήξεις από τις τελικές δημοπρασίες, λόγω αλλαγών στις σταθμίσεις στον δείκτη FTSE.

Επίσης, αξίζει υπενθύμισης πως σύμφωνα με απόφαση του Χ.Α., στον δείκτη FTSE/XA Mid Cap εισάγονται δύο μετοχές και συγκεκριμένα οι Κρι Κρι και Τεχνική Ολυμπιακή ενώ διαγράφονται οι ΑS Company και Πλαστικά Θράκης.

Επιπλέον προβλέπεται αλλαγή στη στάθμιση των μετοχών Ιντρακάτ, MIG, Υγεία, Τρ. Αττικής και Πετρόπουλος.

Σημειώνεται ότι στον δείκτη FTSE/Large Cap, καμία μετοχή δεν εισάγεται ή διαγράφεται.

Στον Γενικό Δείκτη Τιμών Χ.Α. εισάγονται οι μετοχές των Ιντρακάτ, Κέκροψ και Μύλοι Λούλη, ενώ διαγράφονται οι μετοχές των Intercontinental, Σελόντα και Λάμψα.

Επιπλέον θα υπάρξει αλλαγή στη στάθμιση των μετοχών σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ιατρικό Αθηνών, Κρι Κρι, Lamda, MIG, Autohellas, Πετρόπουλος, Υγεία και Τρ. Αττικής.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v