Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναλλακτική άπνοια στο Χρηματιστήριο

Stock picking στο ΧΑ, με τον τζίρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Κέρδη καταγράφουν Πειραιώς, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Motor Oil, Μυτιληναίος. Απώλειες για Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Σαράντη, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ.

Συναλλακτική άπνοια στο Χρηματιστήριο

Επρεπε να περάσουν σχεδόν 5 ώρες συνεδρίασης, για να προσεγγίσει το όριο των 10 εκατ. ευρώ ο τζίρος, δηλαδή περίπου 2 εκατ. αξία συναλλαγών ανά ώρα. Ε, αυτό δεν είναι χρηματιστηριακή αγορά χώρας/οικονομίας που προσβλέπει στην «επόμενη ημέρα».

Συναλλακτική άπνοια για ακόμη μία συνεδρίαση, με τους λιγοστούς ενεργούς traders και επενδυτές να περιορίζονται -εκ των πραγμάτων- σε stock picking κινήσεις.

Υποτονικό το κλίμα και στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια -αλλά όχι και τόσο όσο στο δικό μας-, με μικρού εύρους διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες και κύριες μετοχές.

Στις 12.533 μονάδες νωρίτερα ο DAX, στις 2.793 μονάδες τα futures του S&P, με τους traders να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.

Στο ΧΑ, σε μία πολύ χαμηλών ρυθμών συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στις 762,98-766,85 μονάδες, με οριακές απώλειες πριν λίγο, με τον Δείκτη Τραπεζών στις 855 και πέριξ των 2.028 μονάδων τον FTSE25.

Το 20% του τζίρου πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, ωστόσο αναλογικά περισσότερος γίνεται στη μετοχή του ΟΤΕ και της Τέρνα Ενεργειακής, μακράν οι μόνες δύο μετοχές πάνω από το όριο του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Συγκριτικά ικανοποιητικός, πέραν των τραπεζικών, στους τίτλους των Motor Oil, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίου, Jumbo, Ελληνικών Πετρελαίων, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Viohalco, ΔΕΗ, Intralot και ΤΙΤΑΝ (πάνω από το όριο των 100 χιλιάδων ευρώ).

Στη μετοχή του ΟΤΕ συναλλαγές γίνονται στο εύρος των 10,89-10,70 ευρώ, με ζητούμενο να μην κλείσει χαμηλότερα των 10,70 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής, με τζίρο 1,9 εκατ. (στις 15:30), από τα οποία οι 400.118 αφορούν σε ένα πακέτο για 76.213 μετοχές στα 5,25 ευρώ. Σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, θεαματικά μειωμένος είναι ο τζίρος στη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με μόλις 46.636 ευρώ.

Από τις μετοχές του δείκτη, ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο Μυτιληναίος, εάν περάσει τα 8,70 ευρώ σε κλείσιμο, η Motor Oil, εάν διαμορφωθεί τελικά πάνω από τα 17,80 ευρώ, τα ΕΛΠΕ, υψηλότερα των 6,70 ευρώ.

Από τις μετοχές του FT Mid Cap, περιορισμένο το ενδιαφέρον σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Intralot και δευτερευόντως σε ΕΛΤΕΧ Ανεμος, MIG, Υγεία, MLS.

Στις 40/49 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 128 (!) αμετάβλητες, ένδειξη της... άπνοιας που αναφέραμε νωρίτερα. Στις 15:40 ο τζίρος μετά βίας στα 11 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v