Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Βομβαρδισμός διαρκείας στις τραπεζικές μετοχές

Νέα πτώση σχεδόν 6% για τον κλαδικό δείκτη ανεβάζει τις σωρευτικές απώλειες στο 13,3%. Οι ρευστοποιήσεις στις τράπεζες «μεταστάθηκαν» σε δεικτοβαρή blue chips. Σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ οι μεγαλύτερες πιέσεις.

ΧΑ: Βομβαρδισμός διαρκείας στις τραπεζικές μετοχές

Με σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα, κινείται προς νεότερα χαμηλά ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, που συμπλήρωσε και τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, με αθροιστικές απώλειες 13,33%.

Είναι ενδεικτικό ότι τα αμέσως προηγούμενα χαμηλά για τον Γενικό Δείκτη σημειώθηκαν στις 21/8, με κλείσιμο στις 705,20 μονάδες. Την ίδια μέρα ο Τραπεζικός δείκτης είχε ολοκληρώσει την συνεδρίαση στις 698,21 μονάδες, ενώ τώρα κινείται σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα, δείχνοντας διαθέσεις περαιτέρω υποχώρησης και δικαιώνοντας στον απόλυτο βαθμό τα "short" funds που διακράτησαν, ή και αύξησαν τις "απαισιόδοξες" θέσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό κλείσιμο του Τραπεζικού δείκτη, σηματοδοτεί νέα χαμηλά δέκα μηνών, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 27/11/2017 (656,89 μονάδες).

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, η καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 688 μονάδων, ήδη, ενεργοποίησε κινήσεις "stop loss" και αν ο ΔΤΡ δώσει κλείσιμο χαμηλότερα των 655 μονάδων, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα κρατήσει η επόμενη στήριξη στις 635 μονάδες. Το ημερήσιο "stop short" στις 770 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές, η συνεχιζόμενη επιφυλακτική εικόνα στις Ευρωπαϊκές Αγορές, οι ανησυχίες για την πορεία των Αναδυόμενων Αγορών, οι εντεινόμενες φήμες για πιθανές, νέες, κεφαλαιακές ανάγκες στο Εγχώριο Τραπεζικό Σύστημα, αλλά και η συνεχής παρουσία των πωλητών στην Αγορά ομολόγων, δημιουργούν αρνητικό κλίμα και διαθέσεις και αυτό "μεταφράζεται" σε πιέσεις στον Τραπεζικό κλάδο.

Μένοντας στα ομόλογα, αξίζει να σημειωθεί η νέα επίθεση των πωλητών στους Ελληνικούς τίτλους (στο 4,47% η απόδοση του 10ετους), παρά την σημαντικότατη αποκλιμάκωση που σημειώνεται στις αποδόσεις των Ιταλικών τίτλων (στο 3,04% η απόδοση του Ιταλικού 10ετους) και αυτό μπορεί να έχει την σημασία του για την συνέχεια.

Αν και η μία στήριξη χάνεται μετά την άλλη, όσον αφορά τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα για την Alpha Bank (-6,32%) οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στα 1,42 και 1,32 - 1,30 ευρώ, για την Εθνική (-7,23%) στα 2,17, 2,06 και 1,80 ευρώ, για την Eurobank (-3,42%) στα 0,66 και 0,60 ευρώ και για την Πειραιώς (-6,61% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) στα 1,98 ευρώ.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, "σε τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων, συνολικής ονομαστικής αξίας 1,25 δισ. ευρώ, προχώρησε τον περασμένο Ιούνιο η Eurobank, εξασφαλίζοντας επιλέξιμους από την ΕΚΤ τίτλους για την άντληση ρευστότητας".

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, σε όλες τις τελευταίες ημέρες δείχνει να δικαιώνεται η συντηρητική σχολή σκέψης, η οποία υποστήριζε και υποστηρίζει πως "κίνηση των βασικών δεικτών του Χ.Α. προς σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, δείχνει εγχείρημα με 'υψηλό βαθμό δυσκολίας', οπότε το όποιο ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε επιμέρους τίτλους, λόγω των συνεχιζόμενων ανακοινώσεων, που θα αφορούν τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2018, αλλά και λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων με αφορμή τις αλλαγές στον FTSE Emerging Europe All Cap, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 21/9 (οι Ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν στον δείκτη θα αυξηθούν από 22 σε 25, με την προσθήκη των Lamda Development, Τέρνα Ενεργειακή και ΕλβαλΧαλκόρ)".

Σύμφωνα με την Beta Sec., "ο Εμπορικός πόλεμος αναμένεται να διατηρήσει την νευρικότητα στις Αναδυόμενες Αγορές, οι οποίες εσχάτως βρίσκονται στο επίκεντρο των εκροών των επενδυτικών κεφαλαίων. Σε αυτό το περιβάλλον η Ελληνική Αγορά δύσκολα θα διαφοροποιηθεί από το γενικό κλίμα, καθώς η φύση των κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στις Γειτονικές Χώρες, ή σε Χώρες ανάλογου επενδυτικού προφίλ, λειτουργούν ομοιόμορφα, σε ότι αφορά την στάση τους και για την Ελλάδα".

"Στη σημερινή συνεδρίαση είναι ζητούμενη η ανάπτυξη αντανακλαστικών, από πλευράς αγοραστών, για Τραπεζικούς τίτλους, στο βαθμό που εκτιμηθεί ότι οι διοικήσεις μπορούν να καταρτίσουν πειστικά business plans για την πορεία των μεγεθών τα επόμενα έτη. Διαφορετικά, η κίνηση των λοιπών Δεικτοβαρών τίτλων δύσκολα θα αποτρέψει την επάνοδο του Γενικού Δείκτη προς τις 700 μονάδες που αποτελεί κομβικής σημασίας όριο στήριξης" ανέφερε στις πρωινές εκτιμήσεις της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις παραγόντων της Αγοράς, "με αυτή την εικόνα στο Τραπεζικό ταμπλώ, το Χ.Α. δεν έχει καμία πιθανότητα να μην κινηθεί και προς χαμηλότερα επίπεδα, ενώ προβληματισμό δημιούργησαν τα στοιχεία του ΑΕΠ, αλλά και η συνεχιζόμενη παροχολογία από την πλευρά της Κυβέρνησης".

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κολώνα, "νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γνωμοδότησε στο ΤΑΙΠΕΔ για υποχρεωτική υποβολή δημόσιας πρότασης και προς τους υπόλοιπους Μετόχους από τον προτιμητέο Επενδυτή".

Κατά την σημερινή συνεδρίαση ο τίτλος των ΕΛΠΕ (-2,84%) κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και αν οι εν δυνάμει πωλητές συνεχίσουν με τον ίδιο "ενθουσιασμό", πάρα πολλά θα κριθούν στο ψυχολογικό όριο των 7,00 ευρώ και στην σημαντική στήριξη των 6,92 ευρώ. Καθοδική διαφυγή θα ανοίξει τον δρόμο προς τα 6,56 ευρώ. Το ημερήσιο "stop short" στα 7,38 και η επόμενη αντίσταση στα 7,70 ευρώ.

Αλλάζει τελικό πρόσημο στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις η Lamda Development (+0,45%), που δείχνει νε ευνοείται από τις "νέες εισόδους" στον FTSE Emerging Europe All Cap.

Ο τίτλος δείχνει σχετική δυσκολία υπέρβασης των 6,80 ευρώ, προκειμένου να κινηθεί προς την δύσκολη ζώνη αντίστασης των 7,00 - 7,10 ευρώ. Η πρώτες στηρίξεις στα 6,63 και 6,45 ευρώ και το ημερήσιο "stop long" στα 5,85 ευρώ.

Μειώνονται δραματικά τα άξια θετικής αναφοράς από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και αυτό μπορεί να παίξει τον ρόλο του για την συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση, από τις 23/8 έχει να "δει" αρνητικό κλείσιμο η Pasal (+6,11%), νέο ιστορικό υψηλό για τον Ικτίνο (+4,61%), τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Intralot (+1,53%), επέστρεψαν οι αγοραστές στην ΕΛΧΑ (+2%), ενώ μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, σήμερα αντέδρασαν οι Newsphone (+0,61%) και Frigoglass (+1,82%).

Παρά τις χαμηλές συναλλαγές, έχει να "δει" αρνητικό τελικό πρόσημο από τις 17/8 η Flexopack (+2,19%), που κινείται προς υψηλά 3,5 μηνών, ενώ τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση συμπλήρωσε ο Νηρέας (-2,78%) και τρεις πτωτικές - μία αμετάβλητη, στις τελευταίες τέσσερις, η Σελόντα (-6,52%).

Σταθερά επιδεινούμενη η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών.

Για τον Γενικό Δείκτη το ημερήσιο "stop short" στις 743 μονάδες, με ενδιάμεση αντίσταση στην ζώνη 731 - 736. Χάθηκε η στήριξη στις 714 και πάρα πολλά θα παιχτούν στις 700 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-2,15%) το ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων με την υπέρβαση των 1955 μονάδων. Οι στηρίξεις στις 1865 και 1830 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Η συναλλακτική ολοκλήρωση του προηγούμενου μήνα, προκάλεσε μελαγχολικές σκέψεις στην Επενδυτική Κοινότητα. O Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες κατά 4,15% και οι Τράπεζες κατά 14,39% τον Αύγουστο" αναφέρει ο Δημήτρης Τζάνας.

Όμως και οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, δείχνουν ότι το έργο των αθρόων πωλήσεων στον Τραπεζικό κλάδο συνεχίζεται, με τις αντιστάσεις των λοιπών Δεικτοβαρών τίτλων να αδυνατούν να αποτρέψουν την πλαγιοκαθοδική κίνηση στο Χ.Α., που παραμένει μια Τραπεζοκεντρική Αγορά από συναλλακτικής πλευράς.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν η συμπεριφορά αυτή είναι δικαιολογημένη.

Ως ένα βαθμό, η αναταραχή των Αναδυομένων Αγορών, που έχει συμβάλει στην αναρρίχηση των αποδόσεων των 10ετων ομολόγων στην περιοχή του 4,40% - 4,50% εξηγεί την αποεπένδυση από Ελληνικούς Τραπεζικούς τίτλους, καθώς σημαντικό μέρος του ενεργητικού τους περιλαμβάνει Ελληνικά ομόλογα. Όμως, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης των Αναδυομένων Αγορών, καθώς το ΔΝΤ ετοιμάζεται να εκταμιεύσει τη βοήθεια στην Αργεντινή, ενώ στην Τουρκία η αβεβαιότητα συνεχίζεται αλλά δεν επιδεινώνεται. Παράλληλα, η Ιταλία αποδέχεται να πειθαρχήσει στα δημοσιονομικά της μεγέθη, φοβούμενη τις κινήσεις των Αγορών από τυχόν υποβάθμισή της.

Όμως, υπάρχουν και τα εσωτερικά θέματα. Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας είναι χαμηλός (κάτω του 2%) για το 2ο τρίμηνο με τις επενδύσεις να μειώνονται, την κατανάλωση να είναι στάσιμη και τις εισπράξεις από εξαγωγές - υπηρεσίες να δίνουν μόνο μια ώθηση στα μεγέθη του ΑΕΠ.

Οι Τραπεζικοί ισολογισμοί του 1ου εξαμήνου πείθουν για την κεφαλαιακή επάρκεια και την μεθοδική προσπάθεια μείωσης των "κόκκινων" δανείων. Όμως, η υστέρηση που σημειώνεται στο βασικό Τραπεζικό μέγεθος, των καθαρών τόκων, προβληματίζει, ιδιαίτερα στην Εθνική όπου η υστέρηση σε ετήσια βάση ξεπερνά το 20% !

Έτσι, η έλευση των Δανειστών και ειδικά των Εκπροσώπων του SSM, μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με την διαμόρφωση του σχεδιασμού απομείωσης των NPLs τα επόμενα έτη, οπότε θα εκτιμηθεί και το ενδεχόμενο για πιθανές νέες κεφαλαιακές ανάγκες στο προσεχές μέλλον.

Τα δεδομένα αυτά διαμορφώνουν σκηνικό αύξησης της αβεβαιότητας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και περαιτέρω μείωσης της διάθεσης ανάληψης επενδυτικών κινδύνων. Επομένως, οι αυξημένες ρευστοποιήσεις Τραπεζικών τίτλων, αλλά και άλλων τίτλων με το σκεπτικό του αυξημένου "country risk", όπως υποδηλώνουν τα αυξημένα επιτόκια των Ελληνικών ομολόγων, είναι εξηγήσιμες.

Έτσι, η κίνηση του Γενικού Δείκτη προς την περιοχή των 700 μονάδων είναι το πιθανότερο σενάριο. Αν δε, δεν προκύψουν οι κατάλληλοι καταλύτες στις επόμενες ημέρες και οι εξαγγελίες από τη ΔΕΘ δεν περιέχουν στοιχεία που να βελτιώνουν το αναπτυξιακό αφήγημα, η διάσπαση του κομβικού ορίου των 700 μονάδων δύσκολα θα αποφευχθεί.

Ταυτόχρονα, οι κινήσεις Trump στα ζητήματα του Εμπορίου προβληματίζουν. Η ένταση στις σχέσεις με τη Κίνα παραμένει, ενώ η συμφωνία με το Μεξικό δεν έχει οδηγήσει ακόμη και σε συμφωνία με τον Καναδά, ώστε να ολοκληρωθεί μια νέα NAFTA.

Από την άλλη πλευρά, η Morgan Stanley αναγνωρίζει ότι οι αποτιμήσεις των κινητών αξιών στις Ευρωπαϊκές Αγορές και η Pimco στις Αναδυόμενες, έχουν καταστεί πλέον ελκυστικές, σε συνέχεια των μαζικών εκροών, εξέλιξη που ίσως οδηγήσει στην εξέταση των ενδεχομένου νέων τοποθετήσεων σε αυτές.

"Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να συμπεριλάβει και το πολύπαθο Ελληνικό Χρηματιστήριο" εκτιμά ο διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Επικράτηση των πωλητών στην Ευρώπη, ενώ χαμηλότερα κινούνται, μέχρι στιγμής οι δείκτες στην Wall Street.

Κέρδη για το Πετρέλαιο, πιέζονται Χρυσός και Ευρώ.

Από τις "εισαγόμενες" ειδήσεις αξίζουν υποσημείωσης:

Μεγάλες Κρατικές Κινεζικές Τράπεζες πραγματοποίησαν παρέμβαση στην Υπεράκτια Προθεσμιακή Αγορά Ρενμίνμπι με στόχο να περιορίσουν την υποτίμηση του Νομίσματος. Οι κινήσεις αυτές περιορίζουν την ρευστότητα στις Υπεράκτιες Αγορές, αυξάνοντας το κόστος του δανεισμού σε Ρενμίνμπι για την πραγματοποίηση στοιχημάτων στην πτώση της τιμής του Νομίσματος. Η παρέμβαση θεωρείται ότι έγινε για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας.

Καμία άλλη Περιοχή δεν υπέστη τις μαζικές εκροές της Ευρώπης τη φετινή χρονιά και γι’ αυτό ακριβώς η Morgan Stanley λέει ότι ήρθε η ώρα οι Επενδυτές να ρίξουν μία νέα ματιά σε αυτές τις μετοχές.

"Οι Επενδυτές απομάκρυναν χρήματα από Ευρωπαϊκά funds μετοχών για 25η συνεχόμενη εβδομάδα, φτάνοντας τις ετήσιες εκροές, στα $40 δισ.", σύμφωνα με τη Bank of America - Merrill Lynch, που επικαλείται δεδομένα της EPFR Global.

Deutsche Bank θα αποχωρήσει από τον Ευρωπαϊκό δείκτη των blue chip μετοχών το Σεπτέμβριο", επιβεβαίωσε η Γερμανική Τράπεζα.

Η Τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη θα αποχαιρετήσει τον Euro Stoxx 50 στις 24 Σεπτεμβρίου.

Επιστροφή στο ΧΑ

"Τα αποτελέσματα β' τριμήνου της Motor Oil διαμορφώθηκαν άνω των εκτιμήσεων", σημειώνει η Bank of America σε έκθεσή της στην οποία ανεβάζει την τιμή - στόχο στα 20,9 ευρώ, από 20,1 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση "neutral".

Ο Οίκος τονίζει ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές της εισηγμένης ανήλθαν στα 188 εκατ. ευρώ.

"Neutral" για τον Τραπεζικό κλάδο παραμένει η Alpha Finance, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, ενώ θέτει τιμή - στόχο στα 1,05 ευρώ για τη Eurobank, στα 3,4 ευρώ για την Εθνική και στα 3,5 ευρώ για την Πειραιώς.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, φθάνοντας μέχρι τις 727,68 (+0,21%), για να ακολουθήσει υποχώρηση μέχρι τις 708,27 μονάδες (-2,46%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 709,66 (-2,27%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 710,24 μονάδες, με απώλειες 2,19%.

Ο τζίρος στα 51,3 εκατ., από τα οποία τα 1,1 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑ, ΕΤΕ) ενώ ΑΛΦΑ και ΕΤΕ απέσπασαν το 31,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΕΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ και ΤΙΤΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Αεροπορία Αιγαίου, ΕΥΔΑΠ και Τιτάν και στο χαμηλό ημέρας οι Πειραιώς και ΟΤΕ.

Κακή η τελική εικόνα με 36 ανοδικές μετοχές, έναντι 73 πτωτικών, ενώ 16 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 5%.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, οι μετοχές της Κυριακούλης ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2017 και προηγούμενων χρήσεων, €0,02633 ευρώ ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,02238 ανά μετοχή).

----ΧΠΑ

Πτωτικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ η νέα υποχώρηση συνοδεύτηκε από αύξηση των συναλλαγών τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (28.967 συμβόλαια).

Στα 7.842 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 7.831 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2.409, 2.217 για τον Σεπτέμβριο και 192 για τον Οκτώβριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.865,75) κινήθηκε μεταξύ 1.862,5 και 1.918 μονάδων και γύρισε σε υποτίμηση 0,15%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (10.000 Intralot, 25.000 Μυτιληναίος), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (5.139), Alpha Bank (13.198), Πειραιώς (3.741), MIG (2.169), Μυτιληναίος (384), ΔΕΗ (861), Τέρνα Ενεργειακή (367), Ελλάκτωρα (197), ΟΠΑΠ (231), ΟΤΕ (532), Lamda Development (209), Viohalco (323), Intralot (388), ΑΔΜΗΕ (246), ΓΕΚ (518), Ιντρακόμ (110).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 58.236, Eurobank 35.835, Alpha Bank 31.558, ΔΕΗ 14.765, Πειραιώς 20.934.

Έκλεισε μικρή "short" θέση στην Πειραιώς.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

       Position Holder                               Name of Issuer                 NSP        Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,41%

2018-08-23

 

 

 

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,62%

2018-08-13

Marshall Wace LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,90%

2018-07-31

Oceanwood Capital ManagementLLP

 

NATIONAL BANK OF GREECE SA

 

0,70%

 

2018-01-10

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,40%

 

2018-08-30

 

Oceanwood Capital Management LLP

 

ALPHA BANK SA

 

1,00%

 

2018-08-17

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

 

Oceanwood Capital Management LTD

 

EUROBANK ERGASIAS S.A.

.

 

0,57%

 

2018-07-11

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 18.243.310 τεμ., (από 18.180.415 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 21.369.125 τεμ. (21.369.125), ΔΕΗ 6.118.590 τεμ. (6.047.790), Eurobank 21.548.552 τεμ. (21.446.552), Folli Follie Group 1.369.635 τεμ. (1.369.635).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v