Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλουραλισμός στην πτώση εν αναμονή της ανεργίας

Αναπόφευκτη η δοκιμασία των 2.350 μονάδων, υπολογίζεται πως θα ΄΄μετρήσει΄΄ αντοχές και δυνάμεις με τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ να βρίσκονται στο επίκεντρο. Πτώση για ΕΤΕ (3,18%), 3Ε (3,41%).

Σε δοκιμασία η περιοχή των 2.350 μονάδων με το ΧΑ να αναμένει, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Στις 15.30΄ανακοινώνουν οι αμερικανοί τα επίσημα μεγέθη, κάτι που πρακτικά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποχώρησης βασικών δεικτών-μετοχών για την επόμενη ώρα.

Ηδη ο ΓΔ πλησιάζει αργά αλλά σταθερά το κάτω όριο της πρώτης ουσιαστικής περιοχής στήριξης, καθώς η μετοχή της Εθνικής μετρά απώλειες μεγαλύτερες του 3% ενώ ακολουθούν η πλειονότητα των τραπεζικών τίτλων και εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Διόρθωση, που φτάνει το 1,9% αλλά με μάλλον μέτριες συναλλαγές, που με βάση τα 52 εκατ. ευρώ (πριν από λίγο). Τζίρος, που προσώρας εξακολουθεί να μην παραπέμπει σε μαζική κατοχύρωση θέσεων εν όψει συνολικότερης πτωτικής κίνησης της αγοράς, αν και επαρκέστερα δείγματα γραφής θα αρχίσουν να δίνουν οι αγορές σε περίπου μία ώρα.

Αναμονή και σταθερές επιλεκτικές ρευστοποιήσεις με περίπου 145 μετοχές να υποχωρούν και τους βασικούς δείκτες να πιέζονται αργά προς τις εστίες στήριξης τους. Για τον Ftse 20 να σημειωθεί, πως διορθώνει χαμηλότερα πλέον των 1.230 μονάδων αν και συναλλαγές αξίας πάνω από πένα εκατομμύριο ευρώ πραγματοποιούνταν σε συνολικά 12 μετοχές.

Αξιοσημείωτο θεωρούμε το ότι η διόρθωση της Εθνικής Τράπεζας συντελείται με συναλλαγές 820 χιλιάδων (και πλέον) μετοχών, ενώ η προσφορά θεωρείται συγκριτικά μεγαλύτερη σε Πειραιώς (8,79 ) και Eurobank (9,36 ευρώ ).

Λιγοστές οι μετοχές, που αντιδρούν ανοδικά δεν ξεπερνούν τις 40 με την Alapis να έχει τον υψηλότερο τζίρο (3,6 εκατ. τεμάχια) και τις Γενική Τράπεζα (0,96) και Singular Logic ( 3,08 ευρώ) να ακολουθούν. Elin, Πλαίσιο, Δρομέας, Ζήνων, Autohellas, Informer, Nutriart, Foodlink, Λυμπέρης παραμένουν οι σημαντικότερες…εξαιρέσεις στη σημερινή γενικότερα πτωτική-μέχρι τώρα- εικόνα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v