Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατά τις 2.600 με ΕΤΕ, ΜPB και MOH

Στα επίπεδα των 2.600 το ΧΑ με την Εθνική στα 23,4 ευρώ και την MPB (4,29%). Στο 1 προς 2 η αναλογία ανοδικών-καθοδικών με ευνοούμενες τη Motor Oil αλλά και Cyclon, Πετρόπουλος από την… αποχώρηση της Shell.

Κρατά το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 2.605 μονάδες τον FΤ 20 να απομακρύνεται περί τις 30 μονάδες από τις 1.358 (χθεσινό χαμηλό) και πλειάδα μετοχών να υπεραποδίδει.

Στα 23,4-23,5 ευρώ η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με συναλλαγές 14 εκατ. ευρώ, έναντι 14,2 εκατ. ευρώ της Alpha Bank αν και την…πρωτεία στον πίνακα συναλλαγών κατέχει η Marfin Popular Bank.

Με τη Citigroup να είναι ο δεύτερος ξένος όμιλος που αναθεωρεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή (θέτοντας τον πήχη στα 4 ευρώ) εξηγείται τόσο ο τζίρος των 24-25 εκατ. ευρώ πριν από λίγο αλλά και η απόδοση με 5 στα 2,94 ευρώ.

Ενθαρρυντικό είναι το ότι μέχρι τώρα ο 20άρης έχει αρκετές ΄΄βοήθειες΄΄ τόσο από Eurobank (10,54) όσο από ΔΕΗ (14,92), (17,59) και βεβαίως από τη Motor Oil.

Η μετοχή της τελευταίας με συναλλαγές περίπου 3,5 εκατ. ευρώ ενισχύεται κατά 3,04% συνεχίζοντας την ανοδική αντίδραση των τελευταίων ημερών φθάνοντας πλέον στα 11,54 ευρώ.

Υψηλότερα όμως διαμορφώνεται η τιμή και για Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιτραλότ, MIG και εδώ και λίγη ώρα στα 17,5 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Το γεγονός, πως μέχρι τώρα η αγορά σε μία ΄΄πονηρή΄΄ συνεδρίαση κρατά δυνάμεις και στηρίξεις αποτελεί μία εξαιρετικά χρήσιμη παράμετρο για τη συνέχεια. Ειδικότερα θα λέγαμε για την επόμενη εβδομάδα οπότε και θεωρείται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο της εισροής…κερδοσκοπικών κεφαλαίων που θα πόνταραν στο αποτέλεσμα της 4 ης Οκτωβρίου και την πιθανά ανοδική κίνηση τις πρώτες μετεκλογικές συνεδριάσεις.

Όλα αυτά προσώρας παραμένουν υποθέσεις, καθώς την επόμενη εβδομάδα πραγματοποιείται ο κύκλος παρουσίασης εισηγμένων στο Λονδίνο σε μία από τις πληρέστερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τα τελευταία τρία χρόνια.

Η σχέση ανοδικών-καθοδικών στο περίπου 1 προς 2 με 55-60 μετοχές να κινούνται ανοδικά. Στην κορυφή Cyclon και Πετρόπουλος δύο εταιρείες που έμμεσα η πρώτη και άμεσα η δεύτερη ευνοούνται από την αποχώρηση της Shell.

Στα 1,66 ευρώ η μετοχή της Αγροτικής Ασφαλιστικής, στα 0,93 ευρώ της Ναυτεμπορικής, στα 1,99 της Elmec ενώ ακολουθούν ορισμένες από αυτή την κατηγορία.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v