Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Πλάτη" στην αγορά από ΕΤΕ - ΟΠΑΠ

Το "γύρισμα" δεικτοβαρών τίτλων όπως η Εθνική, ο ΟΠΑΠ και η Alpha Bank έδωσε "ανάσες" στον Γενικό Δείκτη, ο οποίος δείχνει να αποφεύγει τη διάσπαση του ψυχολογικού ορίου των 2.000 μονάδων.

Η προσπάθεια αντίδρασης των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών από τα χαμηλά ημέρας έδωσε σχετική αφορμή ανάτασης της καταρρακωμένης ψυχολογίας και στη Σοφοκλέους.

Λίγο μετά τις 15:00 επιχειρήθηκε προσπάθεια προκειμένου να πειστούν όσοι παρακολουθούν τα δρώμενα στο ταμπλώ του ΧΑ ότι το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων αποτελεί ισχυρό σημείο στήριξης.

Έτσι, δεικτοβαρείς τίτλοι όπως Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανέλαβαν να βάλουν «πλάτη» στο δείκτη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την κίνηση του τελευταίου, που εκτονώθηκε λίγο υψηλότερα από τις 2.080 μονάδες.

Όμως, εδώ και περίπου 10 λεπτά, οι πωλητές δείχνουν να επιστρέφουν δριμύτεροι και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Σε κάθε περίπτωση, η ανοδική αντίδραση που επιχειρήθηκε αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ από τη μέση και χαμηλότερα η εικόνα είναι σαφώς χειρότερη, τόσο συναλλακτικά, όσο και από πλευράς απωλειών.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v