«Παλεύει» στις 2.100 η Σοφοκλέους

Ισχνές προσπάθειες να συντηρηθεί η αντίδραση του ΧΑ στα επίπεδα των 2.100 μονάδων. Παραμένουν οι πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές, βοήθειες από ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Κρίσιμες οι 2.080 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Οσο κινούνται υψηλότερα των 2.080 μονάδων ο Γενικός Δείκτης και των 1.050 0 FTSE 20 τόσο το σενάριο της αναστροφής θα παραμένει ενεργό.

Βέβαια τα πρώτα βήματα των παικτών ήταν εμφανώς διστακτικά, με την Εθνική Τράπεζα να αντιδρά έως τα 17,5 από τα χαμηλά της αρχής των 17,05 ευρώ και τις τράπεζες να κερδίζουν βήμα-βήμα πόντους στο…ταμπλώ και τις βοήθειες από ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ να μην αργούν.

Ετσι μετά τα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης, που μπορεί να θεωρηθούν αναγνωριστικά των προθέσεων πωλητών-αγοραστών ο πήχης άρχισε να ψηλώνει όλο και περισσότερο προς τις 2.100 μονάδες.

Σημειωτέον, πως η υπέρβαση της περιοχής έγινε με αφορμή το «γύρισμα» της Εθνικής που άρχισε να ελκύει όλο και περισσότερα κεφάλαια. Υποθέτουμε, πως κυρίως θα πρόκειται για «βραχυπρόθεσμο χρήμα», που ποντάρει στο ενδεχόμενο της «αναστροφής τάσης» και επιχειρείται να βγάλει μερικά από τα σπασμένα των προηγούμενων ημερών.

Από τεχνικής πλευράς επιμένουμε να κινούμεθα με πλοηγό τα τελευταία διαγράμματα, που έχουν ανέβει στις 18 του μήνα και σήμερα στον Εκηβόλο.

Στο…ταμπλώ η μετοχή της Alpha Bank αντιδρά στα 7,32 ευρώ, της Eurobank στα 7,20 ευρώ ενώ μεγαλύτερη απόδοση σημειώνεται για Coca Cola στα 16,72 ευρώ, Αγροτική Τράπεζα στα 1,81 ευρώ, Τιτάν στα 20,28 ευρώ. Εάν στη συνέχεια, που λογικά θα πρέπει να περιμένουμε κάποια πίεση, αντέξουν οι ενδοσυνεδριακές στηρίξεις τότε ο πήχης μπορεί να ανέβει λίγο υψηλότερα.

Η σχέση ανοδικών-καθοδικών παραμένει από την αρχή της συνεδρίασης σε ικανοποιητικό σημείο με 57 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά. Λιγοστές βέβαια ακόμη οι συναλλαγές σε μετοχές των Νηρέα, Καρδασιλάρη, Δίας, Τράπεζα Αττικής κ.α. καθώς ακόμη αυτό που προέχει είναι η επιβεβαίωση ή όχι της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Η Εθνική «παλεύει» στα 17 ευρώ, ενώ περίπου στις 11:00 οι τράπεζες δέχονταν εκ νέου κάποιες πιέσεις σε Eurobank (7,15 ευρώ), Τράπεζα Πειραιώς (6,89 ευρώ) ενώ η Τράπεζα Κύπρου διαμορφώνονταν στα 4,62 ευρώ. Εάν κερδηθεί αυτός ο γύρος τότε η συνέχεια μπορεί να παραμείνει ενδιαφέρουσα. Για να δούμε…

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v