Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η έκδοση εντόκων πρώτο κρίσιμο τεστ και για το ΧΑ

Κρίσιμη συνεδρίαση η σημερινή, με την μικρή έκδοση εντόκων να αποτελεί ουσιαστικά… πιλότο για τις διαθέσεις των «αγορών» και την πραγματική βούληση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μικρή μεν η σημερινή έκδοση εντοκων σημαντική όμως ως προς την σημασία της και τις πιθανές μετέπειτα επιπτώσεις. Με τους βασικούς δείκτες να έχουν υπεραποδώσει εχθές μέχρι τις πρώτες τοπικές κορυφές και δίνοντας την ευκαιρία μερικής κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων θέσεων σε όσους…τόλμησαν από τα χαμηλά της Πέμπτης- Παρασκευής.

Με τον Γενικό Δείκτη να αντιδρά έως 2.097 μονάδες έχουμε μία πρώτη ένδειξη για το περιθώριο περαιτέρω διακύμανσης του, εάν η έκδοση κυλίσει χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Για τον Γενικό Δείκτη δίνονται κάποιες τεχνικές περιοχές, με την συνδρομή του φίλου Στέφανου (deiktes.com) καθώς δεν αλλάζει η προσέγγιση μας για την αγορά, που ακολουθούμε τις τελευταίες δύο-τρεις εβδομάδες.

Το ενδιαφέρον είναι, πως και για τον FTSE 20 η αντίδραση έφθασε έως τις 1.048,3 μονάδες με χαμηλό ημέρας στις 988 δηλαδή υψηλότερα από την κρίσιμη ζώνη τιμών των 970-975 μονάδων.

Όμως σήμερα μέρος των «αγορών» αναμένεται, πως θα επιχειρήσει να εκμαιεύσει τις πραγματικές δυνατότητες και τις ουσιαστικές διαθέσεις τόσο της ΕΕ όσο της ΕΚΤ παίζοντας με την πιθανότητα να «εκβιάσει» υψηλότερα επιτόκια.

Σε αυτή την περίπτωση θα επιχειρηθεί να συρθεί η ελληνική πλευρά σε άμεση αίτηση για την εξασφάλιση βοήθειας.

Αναμφίβολα δύσκολο παιχνίδι και για γνώστες με γερά νεύρα, τη στιγμή που ο Dow Jones κρατά τις 11.000 μονάδες. Την ίδια περίοδο, που το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να «κινήσει» ένα μέρος της οικονομίας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος συναντάται με 20 επιχειρηματίες, managers.

Για να δούμε, καθώς οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες διασφάλισαν εχθές ένα σημαντικό μέρος των υψηλών, διψήφιων αποδόσεων και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ακολουθήσουν στο επόμενο ποντάρισμα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v