Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Προβόπουλου με 20 επικεφαλής εισηγμένων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις λόγω της κρίσης και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της οικονομίας βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Προβόπουλου με περίπου 20 επιχειρηματίες.

Συνάντηση Προβόπουλου με 20 επικεφαλής εισηγμένων
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις λόγω της κρίσης και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της οικονομίας βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Γ. Προβόπουλου με περίπου 20 επιχειρηματίες και managers εισηγμένων εταιριών.

Η ΤτΕ είχε προσκαλέσει την "αφρόκρεμα" των επικεφαλής εισηγμένων εταιριών από διάφορους κλάδους (ενέργεια, ναυτιλία, μεταφορές, λιανεμπόριο, βιομηχανία).

Της συνάντησης είχε προηγηθεί η σύνταξη έρευνας που πραγματοποιούν όλες οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης σε κοινοτικό επίπεδο, στην οποία οι επιχειρηματίες απάντησαν σε μια σειρά ερωτήματα αναφορικά με τις "επιπτώσεις της κρίσης στον τρόπο λειτουργίας των εταιριών που διοικούν και στις επιθυμούμενες παρεμβάσεις".

Τα συμπεράσματα της έρευνας κατέδειξαν: τη ματαίωση των επενδυτικών προγραμμάτων από πολλές εταιρίες, τη μεταβολή της σύνθεσης του δανεισμού με στροφή στα εταιρικά ομόλογα και την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων.

Σύσσωμοι οι επιχειρηματίες στις απαντήσεις τους ζητούσαν την άμεση αποκατάσταση του οικονομικού κλίματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση είχαν κληθεί οι κ. Β. Βαρδινογιάννης, Ευάγγ. Μυτιληναίος, Θ. Βασιλάκης, Α. Κανελλόπουλος, Δ. Παπαλεξόπουλος, Χ. Βαφειάς, Π. Γιαννακόπουλος, Σπ. Θεοδωρόπουλος, Γ. Πετζετάκις, Θ. Φέσσας, Αρ. Μπελλές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v