Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταλύτης η τραπεζική... τρόικα

Με καταλύτη την προωθούμενη τριπλή συμφωνία Πειραιώς-ΑΤΕ-ΤΤ, το ΧΑ «πατά» τις 1.600 μονάδες, με αιχμή τις τράπεζες. Παιχνίδι προεξόφλησης με υψηλές αποδόσεις σε Eurobank, Alpha και Εθνική Τράπεζα.

Στο ρυθμό των ραγδαίων εξελίξεων στις τράπεζες κινείται η αγορά, με την τριπλή συμφωνία Πειραιώς-ΑΤΕ-ΤΤ να λειτουργεί ως καταλύτης, που χρειάζονταν η Σοφοκλέους.

Έως τις 1.599,2 μονάδες αντέδρασε ο Γενικός Δείκτης, προς τις 772,8 μονάδες, υπεραποδίδοντας λόγω τραπεζών, ο 20άρης, με τις συναλλαγές υπερδιπλάσιες απ’ ότι τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις.

Με τις μετοχές των Τράπεζας Πειραιώς, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε προσωρινή αναστολή για ευνόητους λόγους, η όποια λογική προεξόφλησης επικεντρώνεται στις υπόλοιπες του κλάδου. Κυρίως στις ιδιωτικές Eurobank και Alpha Bank, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι λαβαίνουν το μήνυμα που τους στέλνει η κυβέρνηση.

Εως τα 4,81 ευρώ η μετοχή της Eurobank (+8,09%), έως τα 4,88 ευρώ η Alpha Bank (+6,52%), με αυξημένες συναλλαγές. Στα 1,66 ευρώ η Marfin Popular και τα 3,70 η Τραπεζα Κυπρου.

Η Εθνική Τράπεζα με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές αντιδρά κατά 5% στα 10,84 ευρώ.

Καθαρά τραπεζοκεντρική η αντίδραση και… μόχλευση, που όμως δεν αφήνει ανεπηρέαστη την υπόλοιπη αγορά.

Όταν μάλιστα ο Γενικός Δείκτης «πάτησε» τις 1.600 μονάδες, η τάση σε λοιπές μετοχές του FTSE 20, της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, αλλά και ενός ευρύτερου μέρους του ταμπλό ανταποκρίνονταν ανάλογα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v