ΧΑ: «Παίζεται» το στοίχημα 770 μον. για τον 20άρη

Ενεργός η ανοδική φορά στα ξένα χρηματιστήρια και το ελληνικό. Προς επιβεβαίωση ή όχι της τεχνικότητας του 20άρη προς τον στόχο των 770-780 μονάδων. Δημοσιεύματα (Ελευθεροτυπία) επιμένουν πως «κάτι τρέχει» στην Εθνική.

Σε ισχύ η βραχυπρόθεσμη φορά που οδηγεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο βασικούς δείκτες, μετοχές σε ακόμη έναν ανοδικό κυματισμό. Βραχυπρόθεσμο και με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.

Σε ανάλογο ρυθμό και το ΧΑ, με τον FTSE 20 να αντιδρά ουσιαστικά από τα χαμηλά της 1ης/7, δηλαδή τις 663,3 μονάδες, με αιχμή τις τράπεζες και σηματωρό την Εθνική Τράπεζα, που κινείται αντίστοιχα από τα 8,80 ευρώ.

Έως τα 10,45 ευρώ αντέδρασε χθες η Εθνική και έως τις 757,8 μονάδες ο 20άρης, επιβεβαιώνοντας τόσο την τεχνικότητα της αγοράς, όσο και την λογική προεξόφλησης που επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες.

Ζητείται συνέχεια στην αντίδραση, ανέφερε το Σάββατο 10/7 η στήλη, σε ενίσχυση προηγούμενης αναφοράς πως «παίζεται» η προσέγγιση των 770 μονάδων.

Από τις αναφορές μας στις 9/7 δεν έχει αλλάξει το παραμικρό, καθώς ο 20άρης παραμένει εντός στόχου και μένει να φανεί άμεσα εάν μπορεί να υπερβεί τις 770-780 μονάδες.

Βέβαια, οι τελευταίες εξελίξεις βοηθούν βραχυπρόθεσμα τους αγοραστές. Στις διεθνείς αγορές η Alcoa δίνει συνέχεια στο σερί της Wall Street, ενώ στο εγχώριο μέτωπο οι αχνά θετικές ενδείξεις από κάποια μέτωπα της ελληνικής οικονομίας δικαιολογούν το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι.

Αναμφίβολα η επαναφορά του θέματος της Εθνικής είναι αυτή που μετρά και δίνει ενδιαφέρον βραχυπρόθεσμα στον κλάδο.

Σε σχετικό θέμα του Άρη Αμπατζή, ανταποκριτή της Ελευθεροτυπίας στην Κωνσταντινούπολη, τίτλου «Άραβες παζαρεύουν την Finansbank» και υπότιτλου «… roadshow της τουρκικής θυγατρικής της Εθνικής», το ζήτημα φαίνεται να μην κλείνει.

Εμείς τελευταία ότι είχαμε να πούμε, και παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις της διοίκησης της Εθνικής, το είπαμε. Και δεσμευτήκαμε πως θα επανέλθουμε μόνο εάν υπάρξουν εξελίξεις. Θα περιμέναμε όμως την ανάλογου περιεχομένου διάψευση της διοίκησης της Εθνικής στο σημερινό δημοσίευμα του Άρη Αμπατζή, έγκριτου και εξαιρετικά προσεκτικού επαγγελματία στη δουλειά του.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v