Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρείται η ήπια αντίδραση στο ΧΑ

Σημαντικά κέρδη καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, έχοντας τη στήριξη των ΟΤΕ, Coca Cola, Alpha, ETE, Eurobank, ΒΙΟΧΚ. Ο εξαιρετικά χαμηλός τζίρος αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη συνέχεια.

Μία πρώτη ανοδική αντίδραση που τράβηξε τον δείκτη από το χαμηλό ημέρας και το αρνητικό πρόσημο και τον έφτασε μέχρι τις 1.266,97 μονάδες φαίνεται αργά αλλά σταθερά να χάνει μέρος της δυναμικής της (παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιμένουν στον θετικό τους βηματισμό) και έτσι λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης ο Γ.Δ. βρίσκεται στις 1.261,81 μονάδες περιορίζοντας τα κέρδη του στο 0,74%.

Εξαιρετικά κακή η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών που ξεπερνά το 1 προς 2, ενώ εικόνα εγκατάλειψης επικρατεί σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα στο 0,6% του FTSE, FTSEM και FTSES να αντιπαραθέτουν απώλειες 0,55% και 1,47% αντίστοιχα.

Εξαιρετικά χαμηλός και ο μέχρι στιγμής τζίρος που μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 43,6 εκατ. και μάλιστα από αυτά πρέπει να αφαιρεθούν τα 13,4 που αφορούν προσυμφωνημένη συναλλαγή της Jumbo.

Δηλαδή με καθαρή αξία συναλλαγών που μόλις και ξεπερνά τα 30 εκατ., η αγορά δεν αποκλείεται να βυθιστεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, αν επιστρέψουν οι πωλητές στον τραπεζικό κλάδο.

Βέβαια η μέχρι στιγμής εικόνα δείχνει σχετικά ελεγχόμενη, ενώ η μικρή καθαρή αξία συναλλαγών αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά καθώς ακούν λίγες εντολές ειδικού σχετικού βάρους προκειμένου να αλλάξουν την τάση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Μικτή η εικόνα στο ταμπλό του 20άρη όπου μέχρι στιγμής μεγαλύτερα κέρδη εμφανίζουν Βιοχάλκο (+3,66%) και Αγροτική (+2,7%), αξιοπρόσεχτα κέρδη για Coca Cola, Alpha Bank, Eurobank, ETE, ΟΤΕ, που ξεπερνούν το 1%, ενώ αντίθετα υπό συνεχή πίεση και μόνιμα αρνητικό πρόσημο βρίσκεται ο τίτλος του Ελλάκτωρα.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, η ανοδική διάθεση που παρουσιάζουν το τελευταίο ημίωρο τόσο τα ελληνικά spreads όσο και τα CDS με το 10ετές να έχει ξεπεράσει τις 1.440 μονάδες και τα CDS 5ετίας τις 1.615 μονάδες.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v