Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: "Νηνεμία" με το βλέμμα στους 27 των Βρυξελλών

Στάση αναμονής στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι προβολείς στρέφονται στη Σύνοδο Κορυφής. Το ΧΑ καταγράφει μικρά κέρδη με περιορισμένο τζίρο. Κέρδη για ΕΤΕ, Folli. Πτώση για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ.

Στάση αναμονής εν όψει των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής τηρείται στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Χ.Α. επικρατεί νηνεμία, με οριακές διακυμάνσεις για τραπεζικές και μη μετοχές.

Διαμορφώνονται ήπιες ανοδικές τάσεις, με τον FTSE-20 να κινείται πέριξ των 270 μονάδων. Με ακόμη λιγότερες συναλλαγές από ό,τι χθες, ούτε καν 3 εκατ. ευρώ, στις 11:10 βασικοί δείκτες και μετοχές ισορροπούσαν με μικρές διακυμάνσεις.

Αντιθέτως, ισχυρότερη είναι η τάση για τον DAX και τον CAC 40. Ο πρώτος ενισχύεται έως 1,05% στις 6.055 μονάδες, ο δεύτερος κατά περίπου 0,80% προς την περιοχή των 3.200 μονάδων. Εμφανής η στάση αναμονής στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και στις κυριότερες αγορές ομολόγων.

Τα spreads και τα CDSs αγορών χωρών της περιφέρειας μπορεί να παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα, ωστόσο και σε αυτά επικρατεί εκκωφαντική νηνεμία πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Μένει να φανεί σήμερα -  αύριο εάν θα ξεσπάσει… καταιγίδα για τις αγορές ή αν θα προκύψει κάποια ουσιαστική απόφαση. Ή αν ακόμη το Βερολίνο και το Παρίσι προχωρήσουν στη σύγκληση έκτακτης συνόδου πριν από τις εορτές.

Στο Χ.Α., πάλι, η Εθνική Τράπεζα κυμαίνεται μεταξύ της ελάχιστης τιμής του 1,87 και της μέγιστης του 1,91 ευρώ. Έως 1,15% χαμηλότερα η μετοχή της Alpha Bank, οριακά χαμηλότερα στο 0,423 της Eurobank. Λίγο χαμηλότερα η μετοχή του ΟΤΕ στα 3,10, λίγο υψηλότερα του ΟΠΑΠ στα 6,76 ευρώ. Στα 11,85 ευρώ ενισχύεται και η μετοχή του ΤΙΤΑΝΑ.
 
Από τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ ενισχύεται οριακά προς τα 3,13 ευρώ κι η  προς τα 11,96, έχοντας πιο νωρίς αντιδράσει στα 12,07.

Xαμηλότερα, αλλά πάνω από τα 3 ευρώ ο Μυτηλιναίος και στο εύρος των 6,30 - 6,35 ευρώ η Motor Oil. Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, συνεχίζεται η προσπάθεια ανάκαμψης σε ΕΥΔΑΠ κι ΕΥΑΘ, με 17.551 και 5.000 μετοχές αντίστοιχα, ενώ διακριτικά συνεχίζεται το μάζεμα στα Ελληνικά Χρηματιστήρια και συγκεκριμένα στο εύρος των 2,77 - 2,80 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v