Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις αγορές - νευρικότητα στο ΧΑ

Μικρές απώλειες στο ΧΑ για τον FT20 με την ΕΤΕ στο 1,84 ευρώ, υπεραπόδοση για Alpha-Eurobank αλλά και Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Άνοδος στην Ευρώπη, με τον DAX υψηλότερα έως 1,85%. Πιέσεις στα ομόλογα.

Στάση αναμονής τηρείται στις αγορές, με εμφανή την προσπάθεια να ερμηνεύσουν όσα συμφωνούνται στη Σύνοδο Κορυφής. Κρίνοντας από τη μέχρι τώρα αντίδραση του DAX, θα λέγαμε πως τουλάχιστον η γερμανική πλευρά εμφανίζεται ικανοποιημένη, αν μάλιστα υλοποιηθούν τα περισσότερα από όσα έχουν σχεδιαστεί για τη Νέα Ευρώπη.

Πριν από λίγο, ο DAX ενισχυόταν κατά 1,85% φτάνοντας σε απόσταση 15 μονάδων από την περιοχή των .6000, κρατώντας στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος της αντίδρασης. Έως 1,73% υψηλότερα αντιδρούσε πριν από λίγο ο CAC 40 καθώς επανέκαμπτε προς τις 3.150 μονάδες.

Κατά 0,46% ενισχύεται και το ευρώ, που παραμένει σταθερά πάνω από την περιοχή του 1,34 δολαρίου.

Πριν από λίγο, τα spreads των γαλλικών ομολόγων υποχωρούσαν, ενισχύονταν όμως οριακά των αγορών της Ισπανίας και της Ιταλίας. Ενδεικτικά, το ιταλικό δεκαετές επανέρχεται συνολικά σε απόδοση πάνω από το όριο συναγερμού του 7%.

Στο Χ.Α. το κλίμα είναι διαφορετικό αφού η Εθνική Τράπεζα παραμένει περίπου 1,10% χαμηλότερα, ενώ απώλειες σημειώνονται για την Τράπεζα Πειραιώς, τη Marfin Popular, την ΤΙΤΑΝ και τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Η αξία των συναλλαγών παραμένει μετριότατη, ξεπερνά μόλις τα 14,5 εκατ. ευρώ, και οι βασικοί δείκτες διαμορφώνονται με μικρές διακυμάνσεις.
 
Χαμηλότερα κατά 0,41% ο FTSE 20 (265 μονάδες), 0,27% κάτω ο Γ.Δ. στις 675, αλλά 0,51% ψηλότερα ο FTSE 40 MID, που περνά και πάλι πάνω από τις 680 μονάδες. Από τον μεν 20άρη ενισχύονται η Alpha, η Eurobank αλλά και ο ΟΠΑΠ, ο Μυτιληναίος, η Ελλάκτωρ, η ΔΕΗ, 3Ε και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, κατά 13,4% αντιδρά η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, στα 3,05 ευρώ η ΕΥΑΘ, στα 3,10 ευρώ χαμηλότερα η ΕΥΔΑΠ, απώλειες για τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, σταθερή στο 1,34 η DIONIC, στο 1,04 η ΣΙΔΕΝΟΡ και σταθερά πάνω από τα 6 ευρώ η ΜΕΤΚΑ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v