XA: Μαζεύουν τα κέρδη οι επενδυτές

Η κωλυσιεργία στο θέμα του PSI είναι λογικό να οδηγεί σε αναδίπλωση και σε διόρθωση το ΧΑ, μετά μάλιστα το θεαματικό 9 στα 9 που ώθησε τον FTSE20 έως τις 295 μονάδες. Πτώση για ΕΤΕ, 3Ε, ΟΤΕ, Κύπρου. Κέρδη για Alpha.

Σε αναδίπλωση οδηγούνται κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες, καθώς οι εξελίξεις για το PSI θα μας πάρουν ακόμη λίγο χρόνο. Χαμηλότερα έως τις 726,91 μονάδες ο Γενικός Δείκτης κι έως τις 286,85 ο FTSE20, με τις 18 από τις 20 μετοχές του να διορθώνουν.

Σε πρωινό σχετικό θέμα του euro2day.gr αναφερόταν ρητά πως η επίσημη πρόταση για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των ελληνικών ομολόγων θα μας πάει ως τις 13 Φεβρουαρίου. Ήταν λογικό και επόμενο, ελλείψει άμεσων ανακοινώσεων και μετά το θεαματικό 9 στα 9, να κατοχυρωθούν θέσεις.

Εάν κρίνουμε από τον τζίρο, που λίγο μετά τις 11:05 προσέγγιζε τα 15 εκατ. ευρώ, θα λέγαμε πως κυρίως βιαστικοί αγοραστές των προηγούμενων 1-2 συνεδριάσεων μειώνουν την έκθεσή τους σε μετοχικές θέσεις.

Θα πρέπει να συνεκτιμηθεί πως στα 5,5 εκατ. ευρώ περίπου φτάνει η αξία των συναλλαγών στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και λίγο πάνω από τα 2,2 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Alpha Bank.

Η Alpha Bank, τα Ελληνικά Πετρέλαια και λίγο μετά τις 11:05 και η Eurobank είναι οι τρεις μετοχές που ενισχύονται κόντρα στη διόρθωση. Η Εθνική υποχώρησε νωρίτερα έως το 1,98 ευρώ, με κρίσιμη, από τεχνικής πλευράς, περιοχή το 1,90.

Χαμηλότερες τιμές για την Τρία Έψιλον, προς τα 15 ευρώ, για τον Μυτιληναίο αλλά και για τις λοιπές μετοχές του 20άρη.

Είναι προφανές πως σήμερα αλλά και στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις θα κριθούν αφενός η βραχυπρόθεσμη τάση, αφετέρου οι αντοχές παικτών που από τα χαμηλά της 18ης-19ης/1 αποκόμισαν σημαντικές διψήφιες υπεραξίες.

Από αυτήν την άποψη, παρακολουθούμε την τακτική συγκεκριμένων παικτών και τα χαμηλότερα σημεία για βασικούς δείκτες και μετοχές, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να είναι στηρίξεις σε επίπεδα χαμηλότερα από τις αμέσως προηγούμενες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v