Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: "Ανοσία" στην υποβάθμιση της Fitch

Προσπάθεια "ανάσυρσης" από τα πολύ χαμηλά επιχειρείται στο Χ.Α. με αιχμή τις τράπεζες. Πάνω από τις 200 και πάλι ο Ftse 20, στις 545 ο ΓΔ. Κέρδη άνω του 4% για Εθνική, Alpha, Eurobank. OTE.

Άλλη μία προσπάθεια αντίδρασης, με επιτυχές μέχρι τώρα αποτέλεσμα, αλλά με αρκετή ανησυχία για τη συνέχεια.

Αιχμή της προσπάθειας κυρίως οι τράπεζες, που φέρνουν και πάλι τον Ftse 20 οριακά στην περιοχή των 200 μονάδων, ενώ με την απόδοση των ΟΤΕ, ΔΕΗ, , ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,78% στις 540 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών στα 7,4 εκατ. ευρώ, λίγο μετά τις 11.15, με 2,5 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και 1,3 εκατ. στον ΟΠΑΠ.

Η μετοχή της ΕΤΕ ενισχύεται κατά 4,27% στο 1,22 ευρώ, σε αντίθεση με τον ΟΠΑΠ όπου ο πωλητής επιμένει πιέζοντας τον τίτλο έως τα νέα ελάχιστα των 4,31 ευρώ.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές: ο DAX βαίνει προς τις 6.270 μονάδες, ο Ftse 100 στις 5.300 και ο CAC 40 προς τις 2.985 μονάδες. Σε σχετικό θέμα του euro2day.gr αποτυπώνεται αναλυτικά η «νευρική κρίση λόγω Ισπανίας- Ελλάδας».

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, συγκριτικά αυξημένος τζίρος πραγματοποιείται σε ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Μέτκα, Σιδενόρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΥΓΕΙΑ.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν πως σε αυτό το περιβάλλον δικαιολογούνται και ανοδικές αναλαμπές.

Μόνο που το τελευταίο κύμα ρευστοποιήσεων και πιέσεων ήταν τόσο ισχυρό και επίμονο που παρέπεμψε σε υποχρεωτική και βιαστική αποχώρηση ξένων.

Λίγο μετά τις 11.15 ο Ftse 20 ενισχυόταν κατά 1,95% κι ο Γενικός Δείκτης κατά 1,48%, με υπεραπόδοση σε Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, ΔΕΗ, Eurobank, Τιτάν, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΤΕ, Πειραιώς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v