Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλήγμα από MSCI στη Σοφοκλέους

Στενάζει υπό το βάρος πωλήσεων λόγω MSCI η ΕΤΕ και ο Ftse 20 οπισθοχωρεί προς τις 208 μονάδες. Απώλειες για τον ίδιο λόγο για τον ΟΤΕ αλλά και για Πειραιώς, ΤΤ, ΜΟΗ, Μυτιληναίο και Alpha Bank.

 Λυγίζει υπό το βάρος των διευρυνόμενων πιέσεων κι απωλειών στην Εθνική Τράπεζα το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εξανεμίζονται τα αρχικά κέρδη για βασικούς δείκτες και μετοχές, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί οριακά λίγο πριν από τις 13.30 και ο Ftse 20 κλίνει επικίνδυνα προς τις 208 μονάδες.

Η αφόρητη πίεση που δέχεται από την πρώτη κιόλας εντολή η Εθνική Τράπεζα (ακολούθησε ο ΟΤΕ) λειτούργησε ανασταλτικά στην όποια προσπάθεια αντίδρασης, που μετά τις 12.45 - 13.00 άρχισε σταδιακά να χάνει πόντους.

Με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές στη μετοχή της ΕΤΕ καθώς περίπου 8 εκατ. τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια αξίας 10,7 εκατ. ευρώ. Και σύμφωνα με όσα λέγονται στην αγορά (έχουμε ανεβάσει σχετικό θέμα στον Εκηβόλο), η εντολή του βασικού ξένου πωλητή είναι μεγάλη. Πόσο μάλλον που ενεργοποιείται σε μια περίοδο όπου ο κλάδος αλλά και η ΕΤΕ έχουν επιβαρυνθεί δραματικά.

Σταδιακά σημαντικές απώλειες σημειώνονται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και για Τράπεζα Πειραιώς, Motor Oil, Μυτιληναίο, ενώ η Τράπεζα Κύπρου υποχωρεί κατά 0,59% στο 0,335 ευρώ.

Το πιθανότερο είναι πως η αγορά θα ταλαιπωρηθεί μέχρις ότου… ξεφορτώσουν αυτοί που είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν θέσεις τους λόγω της αναθεώρησης των δεικτών MSCI.

Μέχρι τώρα ανάχωμα στήνεται από την Coca Cola 3E (στα 12,52 ευρώ με 4,33%) και δευτερευόντως από τη Βιοχάλκο και τη ΔΕΗ αλλά και από Eurobank, Τιτάν, MIG. Λίγο μετά τις 13.30 ο Ftse 20 διόρθωνε κατά 1,22%, η δε αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε τα 25 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v