Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mαζεύει τις ζημιές η Σοφοκλέους

Καλύπτει τις απώλειες το Χ.Α. με το Γενικό Δείκτη να κινείται πλέον στα επίπεδα των 730 μονάδων. Πτώση για Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Alpha, 3Ε. Κέρδη για ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τράπεζα Κύπρου.

Μαζεύονται οι απώλειες στη Σοφοκλέους. Προς τις 730 μονάδες υποχωρεί πλέον ο Γενικός Δείκτης (-0,42%) και προς τις 268 μονάδες ο FTSE-20, με μάλλον μέτριες, προς ώρας, συναλλαγές.

Εξαρχής ήταν αναμενόμενη η υποχώρηση του Χ.Α., απουσία κινήτρων-δέλεαρ αλλά και τεχνικών δυσκολιών που προκύπτουν με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των τραπεζών και της εκ νέου μετάθεσης της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης. Θέμα (του Χρ. Κίτσιου) που από νωρίς το πρωί είχε ανέβει στο δίκτυο.

Είναι ενδεικτικό πως νωρίτερα οι πιέσεις ήταν εντονότερες σε μετοχές του κλάδου, με την Πειραιώς να υποχωρεί κατά 10,28%, τη Eurobank κατά 8,71%, την Εθνική κατά 6,28% και κατά 5,13% η Alpha Bank.

Απώλειες αλλά μικρότερες σημείωναν και οι υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, με ενδεικτικό το -3,49% του ΟΤΕ, το -3,33% του Μυτιληναίου ή το -4,05% της ΔΕΗ. Από το δείκτη διασώζονται μόνο ο ΟΠΑΠ στα 5,23 ευρώ και ο Τιτάνας οριακά κάτω των 14 ευρώ.

Από τεχνική πλευρά η διόρθωση έχει περιθώριο μέχρι τις 710 μονάδες, όπου έχει διαμορφωθεί μια πρώτη αρκετά ισχυρή στήριξη. Μένουμε σε αυτό, μέχρι νεοτέρας, για να δούμε εάν και πως θα αντιδράσει το Χ.Α. πλησιάζοντας την εν λόγω περιοχή, δεδομένο που φαίνεται να απομακρύνεται.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v