Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε δοκιμασία οι στηρίξεις στη Σοφοκλέους

Διευρύνονται οι απώλειες στη Σοφοκλέους. Στο "κόκκινο" 85 μετοχές. Απώλειες για τους τρεις διεκδικητές της Εμπορικής, συνεχίζεται η απαξίωση του ΟΠΑΠ. "Κρατούν" Ελληνικά πετρέλαια (2%) και Follie (4,06%).

Στο μετριότατο τζίρο (αρχικά) αλλά και στην ισχυροποίηση της καθοδικής τάσης αποτυπώνεται εύγλωττα η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης. Τουλάχιστον μέχρι τις 13.15-13.20 οπότε οι συναλλαγές περιορίζονταν σε κάτι περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Εάν αυτό συνεκτιμηθεί με τo στενότερο εύρος εύρος διακύμανσης των βασικών δεικτών-μετοχών σηματωρών έχουμε πληρέστερη εικόνα της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε 2,14% στις 759 μονάδες μονάδες ο δε 20άρης στις 275 με τις περισσότερες μετοχές του δείκτη σε διόρθωση.

Σημειώνουμε τις μέχρι τώρα ελάχιστες τιμές στις 759 για τον ΓΔ και στις 275 για τον Ftse20 και το γεγονός πως σημειώθηκαν στα πρώτα 10-15΄της συνεδρίασης που λογικά ρευστοποιήθηκαν κυρίως κερδοφόρες βραχυπρόθεσμες θέσεις. Κατά συνέπεια μέχρι τώρα η εικόνα της αγοράς και η βραχυπρόθεσμη τεχνική προσέγγιση δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί.

Λέμε πάντα μέχρι τώρα γιατί και στη συνεδρίαση της Παρασκευής η είδηση του Reuters “έσκασε” αρκετά πιο μετά κάτι που θα πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση μέχρι την διαδικασία των δημοπρασιών.

Με βάση την εικόνα του ΧΑ τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες θα λέγαμε πως ΑΥΤΗ η ανοδική κίνηση διαφέρει σε αρκετά σημεία από τις προηγούμενες «τεχνικές εκρήξεις» και τις ανοδικές παγίδες που είχαν προηγηθεί. Είναι ακόμη νωρίς αλλά ειδικά για τον 20άρη τα τεχνικά σήματα όλο και πληθαίνουν ενισχύοντας την εκτίμηση πως ΠΛΕΟΝ έχουμε να κάνουμε με μία διαφορετική πλαγιοανοδική κίνηση, εμφανέστερη μάλιστα μετά την υπέρβαση των κρίσιμων 242 μονάδων. Διαδικασία, που υπενθυμίζουμε ακολούθησε μία περίοδο συσσώρευσης δύο και πλέον μηνών.

Προ ολίγου η πλειονότητα των τίτλων του 20άρη παρέμενε σε ελεγχόμενη τροχιά διόρθωσης με τους τρεις διεκδικητές της Εμπορικής στις πρώτες περιοχές στήριξης και την Εθνική έως τα 1,91 ευρώ. Από τους άλλους δύο μέχρι τώρα καλύτερη συμπεριφορά παρουσιάζει η Euroabnk έναντι της Alpha Bank.

Εως τα 4,13 ευρώ διόρθωσε ο τίτλος του ΟΠΑΠ με την αποτίμηση του να...εξαερώνεται αργά αλλά σταθερά. Θα επιμείνουμε για τον Οργανισμό, καθώς συνεχίζει να μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα η...σιγή ασυρμάτου όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκόμενων, καθ΄ύλην αρμοδίων λες και ο ΟΠΑΠ είναι καμία...μετοχή της περιφέρειας ή σαν τα 500 εκατ. ευρώ αποτίμησης που εξανεμίστηκαν σε 2-3 συνεδριάσεις είναι...πενταροδεκάρες. Το euro2day με τις δυνάμεις που έχει εστίασε στο θέμα (Χαμαιλέων, Εκηβόλος) επιχείρησε να πει τα αυτονόητα αλλά η...σιωπή καλύπτει μέχρι και σήμερα φορείς, εμπλεκόμενους και την πλειονότητα των ΜΜΕ.

Ελληνικά Πετρέλαια και FFG ήταν οι τρεις αντιθετικοί (στις 13.30) όταν η διόρθωση έφτανε τις 770 μονάδες με τις απώλειες να διευρύνονται (Κύπρου, Μυτιληναίος, ΜΟΗ κ.α. ) και στον ΟΤΕ καταβάλλονταν προσπάθεια να βγουν οι αγοραστές πάνω από τα 3,48 ευρώ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώριζαν η κόντρα κίνηση στην Eurobank Properties, οι εντολές αγορές στην ΓΕΚ/Τέρνα και η διάθεση μόχλευσης σε ακόμη 2-4 μετοχές σηματωρούς του (παλιού) 40άρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v