Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Να αντέξουν οι δεύτερες γραμμές άμυνας

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή κοινοβουλευτική δοκιμασία για τις αποκρατικοποιήσεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και στα δραματικά γεγονότα στις ΗΠΑ το ΧΑ δοκιμάζει τις δεύτερες γραμμές άμυνας.

Σε «μαύρη Δευτέρα» για τις τράπεζες αναφερόταν χθες ο Θανάσης Σταυρόπουλος, καθώς το -15,82% του τραπεζικού δείκτη είναι η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 12 μηνών. Η αμέσως προηγούμενη (-16,85%) είχε σημειωθεί στις 24/10/2011.

Οι παίκτες στην πλειονότητά τους θεωρούσαν εξαρχής αυτήν την εβδομάδα ιδιαίτερα κρίσιμη και αρκετοί ήταν αυτοί που μετά την τελευταία ανοδική αντίδραση προγραμμάτιζαν να κατοχυρώσουν θέσεις.

Η εμπλοκή στο πολιτικό μέτωπο ήταν εξ ορισμού καλή αφορμή. Δεν περίμεναν, ωστόσο, την έκταση της χθεσινής διόρθωσης, και μάλιστα την υποχώρηση του FTSE 20 χαμηλότερα των 310 μονάδων.

Όμως, το κλίμα βάρυνε και μετά την ανακοίνωση του πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης, αλλά και δευτερευόντως λόγω των δραματικών γεγονότων στις ΗΠΑ - Νέα Υόρκη. Και ξένοι αναλυτές σημείωναν πως η Wall Street, κλειστή για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, δεν επενεργεί θετικά στις αγορές. Και σημειολογικά εάν το δούμε.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή κοινοβουλευτική δοκιμασία για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς ουσιαστικά είναι το ένα από τα σημαντικότατα crash tests της συγκυβέρνησης.

Πολλά όμως εξαρτώνται από τις τράπεζες. Για το θέμα ο Χρ. Κίτσιος αναλύει παραμέτρους και λεπτομέρειες της διαδικασίας που μόλις άνοιξε.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v