Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
H πλατφόρμα της Brainy και τα μαθήματα εξ αποστάσεως

Μία από τις εταιρείες που βρίσκονται στην επικαιρότητα λόγω της επιδημίας είναι και η Brainy, που προσφέρει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα διδασκαλίας μέσω του Διαδικτύου.

Ιδρυτικοί εταίροι της ελληνικής εταιρείας είναι η Μαργαρίτα Ρουβά και o σύζυγός της Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Αξιο λόγου το γεγονός ότι η Brainy συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για τον συντονισμό φορέων σε ό,τι αφορά την παροχή δωρεάν υπηρεσιών λόγω της επιδημίας.

Η νέα παράταση για Galaxy και η αναβολή για Εθνική Ασφαλιστική

ALPHA-GALAXY: Νέα παράταση αναμένεται να δοθεί στον διαγωνισμό για την πώληση του 80% της Cepal και του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine note) και χαμηλής (junior note) διαβάθμισης τιτλοποίησης καταγγελμένων κυρίως δανείων, ύψους 12 δισ. ευρώ, της Alpha Bank (project Galaxy).

Η προθεσμία για κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών είχε μετατεθεί για τα τέλη Μαρτίου, με την πανδημία, όμως, του κορωνοϊού να βρίσκεται σε έξαρση, τράπεζα και σύμβουλοι είναι βέβαιο ότι θα αποφασίσουν νέα μετάθεση.

Άλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη, συναλλαγές που είχαν ήδη υπογραφεί ή ήταν κοντά σε συμφωνία έχουν προσωρινά μετατεθεί, μέχρι να δημιουργηθεί ορατότητα για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Το προμέρισμα από Αττική Οδό «ζέστανε» Ελλάκτωρ και Αβαξ

Στη διανομή προμερίσματος χρήσης 2019 προχώρησε στα τέλη Δεκεμβρίου η Αττική Οδός, «ζεσταίνοντας» το ταμείο των Ελλάκτωρ και Άβαξ, που αποτελούν τους βασικούς της μετόχους.

Κατά την πάγια πρακτική των τελευταίων ετών, η Αττική Οδός αποφάσισε, με βάση τα αποτελέσματα 9μήνου 2019, να προχωρήσει στη διανομή προμερίσματος.

Μόνο που αυτή τη φορά, το μεικτό ποσό που διανεμήθηκε, ανήλθε στα 40 εκατ. ευρώ (16,9 ευρώ ανά μετοχή), που είναι σχεδόν διπλάσιο του προμερίσματος χρήσης 2018 (22,27 εκατ. ευρώ).

Από το παραπάνω ποσό, τα 26,3 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν στην Eλλάκτωρ, η οποία ελέγχει μέσω της Άκτωρ Παραχωρήσεις το 65,74% της Αττική Οδός και τα 13,6 εκατ. ευρώ στον όμιλο Άβαξ, που κατέχει το 34,2% της εταιρείας.

FG Europe: Οι μικροεπενδυτές... θυμούνται ακόμα

Στις 26 Ιουλίου του 2019 το Euro2day.gr είχε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «FG Europe: Άσκηση που δεν βγαίνει η εύλογη αξία της μετοχής».

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Τη στιγμή που ο βασικός μέτοχος της FG Europe έβγαζε την εταιρεία του από το ΧΑ με δημόσια πρόταση και αποτίμηση 26 εκατ. ευρώ, η (χωρίς ουσιαστικό δανεισμό) κατά 50% θυγατρική της RF Energy πουλούσε ένα τμήμα των αιολικών της πάρκων έναντι 55 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, την ώρα που ολόκληρη η FG Eurοpe αποτιμάτο προς 26 εκατ. ευρώ, μόνο από το τμήμα της θυγατρικής της RF Energy που πουλήθηκε, αντιστοιχούσαν στην πρώην εισηγμένη 27,5 εκατ. ευρώ (55:2).

Τα deal της Eurobank στα ακίνητα και η παράταση για Attica Group

EUROBANK: Αρχικές συμφωνίες με υποψήφιους επενδυτές για την πώληση τριών χαρτοφυλακίων με ακίνητα, συνολικής αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ, σύναψε η Eurobank, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εύλογη αξία των προς πώληση ακινήτων, βάσει των τιμών που περιλαμβάνονται στις αρχικές προσφορές, ήταν χαμηλότερη της λογιστικής, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί στο τέταρτο τρίμηνο πρόβλεψη απομείωσης 24 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, άλλα 15 εκατ. ευρώ είναι τα έξοδα πώλησης.

Ως εκ τούτου, η συνολική ζημιά απομείωσης ανήλθε στα 39 εκατ. ευρώ. Κάποιες από τις συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος. Προς το παρόν, η πανδημία του κορωνοϊού καθυστερεί την ολοκλήρωση των deals.

v