Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αγορά ακινήτων: Οι οφειλές του Θ. Δουζόγλου και τα σενάρια

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για την τύχη των ακινήτων που είχε αγοράσει ο ομογενής από τη Βενεζουέλα Θεόδωρος Δουζόγλου την προηγούμενη τριετία, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει κάνει κάτι για την αναβάθμισή τους ώστε να λειτουργήσουν, όπως το πρώην ξενοδοχείο Πεντελικόν, το ιστορικό κτίριο του ΟTΕ στην οδό Σταδίου κ.α.

Οι φήμες περί επικείμενης πώλησης κάποιων περιουσιακών στοιχείων δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Εξάλλου ο επιχειρηματίας θα κληθεί να «γράψει» ζημίες καθώς ορισμένα περιουσιακά στοιχεία είχαν αγοραστεί έναντι πολύ υψηλού τιμήματος για τις τότε συνθήκες της αγοράς.

Το «ράβε-ξήλωνε» της ΤτΕ για τις τράπεζες υπό εκκαθάριση

Τελειωμό δεν έχουν τα by-pass της Τράπεζας της Ελλάδος, μπας και καταφέρει η PQH ως ειδικός εκκαθαριστής να ξεπεράσει τις δυσλειτουργίες του πλαισίου και να προχωρήσει σε πωλήσεις χαρτοφυλακίων με «κόκκινα» δάνεια.

Οι τροποποιήσεις του 2017 και του 2018 δεν έλυσαν, όπως φαίνεται, το πρόβλημα. Έτσι, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της ΤτΕ αποφάσισε στις 8 Μαρτίου να τροποποιήσει εκ νέου τον κανονισμό ειδικής εκκαθάρισης πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως και τους όρους και προϋποθέσεις για τη διαχείριση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Σφηνάκια για Jumbo, ETE και το «πηγαινέλα» στη ΔΕΠΑ

Jumbo: Άλλα 19 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μητρική της η θυγατρική Jumbo στη Βουλγαρία.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται ότι και τον Σεπτέμβριο του 2018 αποφασίστηκε η επιστροφή 25 εκατ. ευρώ, τα οποία επιστράφηκαν από τη βουλγαρική θυγατρική στην Jumbo, τον Γενάρη του 2019. 

 

ΕΤΕ- Κύπρος: Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία αγοραπωλησίας, μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Astrobank, για τη μεταβίβαση στην τελευταία της Εθνικής Κύπρου.

Οι δύσκολες μέρες της Revolut και τα «μαχαιρώματα» στην Κύπρο

REVOLUT. Καταστροφικές από πλευράς δημοσίων σχέσεων είναι οι τελευταίες εβδομάδες για τη Revolut, ένα από τα μεγάλα αστέρια του λεγόμενου Fintech, των εταιρειών που ανταγωνίζονται τις τράπεζες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ολα άρχισαν με ένα άρθρο στη βρετανική διαδικτυακή έκδοση του γνωστού περιοδικού Wired, σύμφωνα με το οποίο το προσωπικό της εταιρείας εργάζεται υπό εξαιρετικά δυσάρεστες συνθήκες. Ενίοτε καλούνται να εργαστούν ως «ειδικευόμενοι» για κάποιο διάστημα, πριν λάβουν μισθό.

Ακολούθησε η παραίτηση του οικονομικού διευθυντή της Revolut, του Peter O’ Higgins, μετά την αποκάλυψη της βρετανικής Telegraph πως η Revolut είχε «κατεβάσει» το σύστημα εντοπισμού ύποπτων συναλλαγών (anti-money laundering system) επί σχεδόν τρεις μήνες, επειδή έδινε λαθεμένα «σήματα κινδύνου».

Είχαν προηγηθεί κατηγορίες Λιθουανού πολιτικού για σχέσεις της Revolut με τη ρωσική κυβέρνηση, τις οποίες έσπευσε να διαψεύσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Nik Storonsky. 

Οι νέες μεταγραφές της ΕΤΕ και η βράβευση του Ν. Καραμούζη

Γεμάτο επιστροφές είναι το... μεταγραφικό πλάνο της Εθνικής Τράπεζας.

Μετά τη Φ. Ιωάννου, που όπως έγραψε το Euro2day.gr γυρίζει στην Εθνική για να αναλάβει επικεφαλής της διαχείρισης των NPEs, ετοιμάζονται δύο ακόμη επιστροφές. Όπως πληροφορείται η στήλη, στην Αιόλου συζητούν να επανακάμψουν οι κ.κ. Ερν. Παναγιώτου και Κ. Αδαμόπουλος, παλαιά στελέχη της τράπεζας.

Ο πρώτος, εφόσον κλείσει η μεταγραφή, θα αφήσει τη θέση partner στη McKinsey για να αναλάβει το project του μετασχηματισμού της Εθνικής, ενώ ο δεύτερος, την Qualco (σ.σ. κατέχει θέση CFO), για να τεθεί επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού.