Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Χαμόγελα στην Πειραιώς για την τελευταία εθελούσια-Μεγάλος συνασπισμός για το 5G

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς με το στόχο να επιτυγχάνεται, καθώς περίπου 500 άτομα δήλωσαν συμμετοχή. Ταυτόχρονα προχωρά και ο εξορθολογισμός του δικτύου με το κλείσιμο 60 καταστημάτων να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλους Αυγούστου.

Ταυτόχρονα τρέχει και η μετακίνηση εργαζομένων από τα καταστήματα που έκλεισαν και παρέμειναν στην τράπεζα σε άλλες θέσεις όπως προβλέπει η συμφωνία της Πειραιώς με την ΟΤΟΕ. Ο εξορθολογισμός του δικτύου αφήνει την Πειραιώς με πανελλαδική παρουσία άνω των 420 μονάδων, δηλαδή κοντά στις 100 μονάδες πάνω από τον μέσο όρο του ανταγωνισμού.

Νέος γύρος πλειστηριασμών για τους Κουτσολιούτσους-Αρωμα... F-16 στην επίσκεψη Πάιατ στη Βουλή

ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΙ. Για τις 13 Οκτωβρίου επαναπρογραμματίστηκε να διενεργηθεί ο πλειστηριασμός ακινήτων που ανήκουν στην Καίτη Κουτσολιούτσου, συνιδρύτρια της Folli Follie, με επισπεύδουσα την Intrum.

Η αναγκαστική κατάσχεση των ακινήτων είχε ήδη αποφασιστεί τον Ιούνιο του 2020, ωστόσο λόγω πανδημίας η διαδικασία καθυστέρησε. Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός είχε οριστεί για τις 30 Ιουνίου 2021, ωστόσο ανεστάλη και έλαβε πλέον νέα προθεσμία για το φθινόπωρο.

Τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί αποτελούν μέρος της περιουσίας της οικογένειας και βρίσκονται στο Πήλιο. Πρόκειται για ένα αγρόκτημα 3 στρεμμάτων με τιμή εκκίνησης προσφοράς τις 75.000 ευρώ και τη βίλα της οικογένειας μαζί με το οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων με τιμή εκκίνησης τις 504.500 ευρώ.

Από Βουκουρέστι το πρώτο χτύπημα στον τουρισμό-Πώς έφτασε η ελληνική τσιπούρα να στοιχίζει… χαβιάρι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Η εικόνα που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης από τη Θάσο, όπου αυτοκίνητα με ρουμανικές πινακίδες έκαναν ουρά για να μπουν στο πλοίο της επιστροφής είναι ένα ηχηρό καμπανάκι για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η πανδημία τώρα που μπήκαμε στον «σκληρό πυρήνα» της καλοκαιρινής σεζόν.

Την περασμένη Πέμπτη η αρμόδια επιτροπή της χώρας αναθεώρησε τη λίστα κινδύνου και μετέφερε την Ελλάδα στην κατηγορία «κόκκινο». Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι όταν οι Ρουμάνοι επιστρέφουν τη χώρα τους από την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Εξαίρεση δίνεται για τους πλήρως εμβολιασμένους (τελευταία δόση 10 ημέρες προ της άφιξης) και όσους νόσησαν τις τελευταίες 180 ημέρες και τα παιδιά (ηλικίες 6-16 ετών απαιτείται να έχουν αρνητικό PCR 72 ωρών).

Επιταχύνει η Πειραιώς το «ξεφόρτωμα» των NPEs-Ποιος είναι ο άγνωστος δείκτης της Μεσογείου

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Με ρυθμούς που ξεπερνάνε τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και κόστος χαμηλότερο από αυτό που είχε προδιαγραφεί εκτελείται, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το πλάνο μείωσης των NPEs της Πειραιώς.

Με την ολοκλήρωση των συναλλαγών Phoenix και Vega και τη δρομολόγηση της συναλλαγής Sunrise 1 η στόχευση είναι για μείωση των NPEs κατά πάνω από €13 δισ. Ετσι, ο δείκτης NPEs διαμορφώνεται στο 23% περίπου από 46% το πρώτο τρίμηνο.

Σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται και οι συναλλαγές πώλησης χαρτοφυλακίων leasing και ναυτιλιακών NPEs, συνολικού ποσού €1,1 δισ.

Το καλό ξεκίνημα στα εξάμηνα και το λάθος που δεν πρέπει να κάνουν οι επενδυτές

Το Euro2day.gr εδώ και πολύ καιρό σας έχει προϊδεάσει για το πόσο αυξημένα θα είναι τα εξαμηνιαία κέρδη των εισηγμένων εταιρειών. Ήδη τα πρώτα πέντε αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα) αποτελούν μια «καλή γεύση» για το τι θα ακολουθήσει σε ένα μεγάλο ποσοστό των εταιρειών. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αναλυτές και επενδυτές θα πρέπει πλέον να σταματήσουν να αποτιμούν τις μετοχές του ΧΑ με βάση τα κέρδη του 2020, καθώς στις πλείστες των  εριπτώσεων τα πράγματα θα εξελιχθούν φέτος πολύ καλύτερα.

v