Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τα ποσοστά στο Καστέλι και τα νέα-καταλύτες της Πειραιώς

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στην τελική ευθεία εισέρχεται, όπως πληροφορείται η στήλη, ο διαγωνισμός της Πειραιώς για την ανάθεση διαχείρισης του συνόλου σχεδόν των NPEs, αλλά και των ανακτηθέντων ακινήτων της τράπεζας

Η τράπεζα προσπαθεί να αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής, μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε στις 3 Ιουνίου, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, να γνωστοποήσει στους επενδυτές ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση κεφαλαιακής της ενίσχυσης.

Η ανάθεση διαχείρισης θα διενεργηθεί με απόσχιση και εισφορά της εσωτερικής διεύθυνσης διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αποτελεί τον «κορμό» της Piraeus Legacy Unit (PLU), σε μια νέα θυγατρική.

ΔΕΠΑ: Νέα εμπόδια στην πώληση της θυγατρικής στην εμπορία

Ερωτήματα γεννούνται για το αν τελικά η πλειοψηφία των εμπλεκόμενων μερών στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας θέλει πραγματικά να γίνει η πώληση…

Πέραν των εμποδίων που περιέγραψε χθες το Euro2day.gr, η στήλη πληροφορείται πως αναμένεται να ξεφυτρώσει… άλλο ένα: «Ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας, ο οποίος και θα πρέπει να κάνει την αποτίμηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας». Κάτι φυσικά που δεν μοιάζει με παράλογο αλλά, όπως μαθαίνουμε, δεν αποκλείεται η πρόσληψή του να αποτελέσει «προαπαιτούμενο» για τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Μobile Internet: Πορτογαλία vs Ελλάδα, σημειώσατε 1

Επειδή συνεχίζεται η συζήτηση για το πραγματικό κόστος του mobile Ιnternet στην Ελλάδα, με διεθνείς έρευνες να δείχνουν πως είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Vodafone για την τελευταία χρήση (Απρίλιος 2018 - Μάρτιος 2019) ίσως συνεισφέρουν ώστε να καταλάβουν και οι Ελληνες καταναλωτές τι πραγματικά συμβαίνει.

Η σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας, δύο αγορών αντίστοιχου μεγέθους, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Στα τέλη Μαρτίου, η Vodafone είχε 4.698.000 συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στην Πορτογαλία και 4.964.000 στην Ελλάδα, δηλαδή σχεδόν ίδιο μέγεθος πελατολογίου. Όμως, στο πρώτο τρίμηνο του 2019 η χρήση δεδομένων από τους Πορτογάλους πελάτες της Vodafone ήταν σχεδόν τριπλάσια σε σύγκριση με την Ελλάδα!

Η J.P. Morgan, ο ΟΤΕ, η Forthnet και ο ανταγωνισμός

Πέντε πιθανές εξελίξεις που μπορεί να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς της διοίκησης του ΟΤΕ εντοπίζει η J.P. Morgan στην τελευταία έκθεσή της για τα αποτελέσματα του ομίλου.

Οι δύο συνδέονται με τη Ρουμανία (δημοπρασία για άδειες πέμπτης γενιάς στην κινητή τηλεφωνία και το γνωστό θέμα με τις επιδόσεις της Telekom Romania), ο ένας με την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και άλλοι δύο με τον ανταγωνισμό.

Εκεί, στα σημεία που αφορούν στον ανταγωνισμό, έχει παρεισφρύσει και η υπόθεση της Forthnet, το πολυετές σίριαλ με την τύχη της οποίας δεν απασχολεί μόνο εμάς τους Έλληνες. Φαίνεται πως βρίσκεται στο «ραντάρ» των ξένων αναλυτών που παρακολουθούν την εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών.

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ και οι πολιτικές ιδιαιτερότητες

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ετήσια γενική συνέλευση των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ, η οποία όπως έκανε χθες γνωστό ο πρόεδρος Θεόδωρος Φέσσας θα έχει ως κεντρικό σύνθημα «Το αύριο σήμερα - Για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών».

Η καθιερωμένη συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου. Προσκεκλημένος και ομιλητής θα είναι ο, εδώ και ένα έτος, πρόεδρος της BusinessEurope Pierre Gattaz.

Η Συνέλευση του ΣΕΒ έχει πάντα τη δική της συμβολική σημασία και πολύ περισσότερο η φετινή, καθώς θα έχουν προηγηθεί τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καθώς και εκείνων για την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

v