Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
H απάντηση της Eurobank για το ενδεχόμενο έκδοσης ΜΟΔ

Για το αν προτίθεται να κινηθεί, όπως η Alpha Bank, ζητώντας εξουσιοδότηση από τους μετόχους, προκειμένου να έχει την ευχέρεια έκδοσης ΜΟΔ, εντός των επόμενων 12 μηνών, ρωτήθηκε από μέτοχο η διοίκηση της Eurobank.

Η απάντηση ήταν μετρημένη.

Η τράπεζα εξετάζει αντίστοιχες ενέργειες καθώς προσδίδουν ευελιξία, με την υποσημείωση, όμως, ότι θα βοηθούσε ως προς την εκδήλωσή τους, η επάνοδος της χώρας στις αγορές.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες, ίσως, προχωρήσουν, προληπτικά, σε ενίσχυση των κεφαλαίων δεύτερης διαβάθμισης (όχι αυτών που προσμετρώνται στα εποπτικά), εν όψει των τελικών αποφάσεων του Μηχανισμού Εξυγίανσης για το «μαξιλάρι» στοιχείων παθητικού, που μπορούν να «κουρευτούν».

Εικόνες παρακμής στα ΕΛΤΑ με «ανταρτοπόλεμο»

Τα ειδοποιητήρια των συστημένων επιστολών ή δεμάτων φτάνουν στους παραλήπτες με πολλές ημέρες καθυστέρηση, η διανομή περιοδικών και άλλων τακτικών αποστολών έχει τιναχθεί στον αέρα, εν μέσω του ανορθόδοξου πολέμου κατά τη διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων από τους διανομείς.

Οι εικόνες διάλυσης στα ΕΛΤΑ συνδέονται με την προσπάθεια (παρότι μάλλον δειλή, όπως υποστηρίζουν κάποιοι) της διοίκησης να νοικοκυρέψει κάπως τον ιστορικό οργανισμό με την ετήσια μισθολογική δαπάνη των 230 εκατ. ευρώ!

Το σχέδιο που φαίνεται να επεξεργάζεται η διοίκηση περιλαμβάνει και μειώσεις μισθών, μέσω κατάργησης υπερωριών και άλλων παροχών.

Τραπεζικά προϊόντα για… ένστολους

Γνωστή τράπεζα λανσάρει πρόγραμμα προνομίων με την ονομασία «Κάθε μέρα σύμμαχοι», το οποίο ουσιαστικά απευθύνεται σε άτομα που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Μεταξύ των όσων προσφέρονται, συγκαταλέγονται κίνητρα σε όσους μεταφέρουν τη μισθοδοσία τους στην Τράπεζα (επιστροφή 5% σε αγορές από γνωστά super market και πρατήρια βενζίνης, καταθετικό επιτόκιο 2% για τις πρώτες 5.000 ευρώ, μειωμένο επιτόκιο σε πιστωτικές κάρτες και λοιπές δανειοδοτήσεις, αυτόματη δωρεάν εξόφληση λογαριασμών και ασφάλιση αυτοκινήτου με έκπτωση).

Η Cosco στην Ισπανία και ο βαθύς ύπνος στον Πειραιά

Επειδή κάποιοι προβλέπουν λαμπρές ημέρες για το λιμάνι του Πειραιά, εν μέσω καθυστερήσεων στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και παρατεταμένης κρίσης στην οικονομία, η Cosco φροντίζει να μας ξυπνήσει από τον λήθαργο.

Την Τρίτη έγινε γνωστό πως ο κινεζικός όμιλος που ελέγχει τον ΟΛΠ επενδύει 203 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Noatum Port Holdings. Η τελευταία διαχειρίζεται δύο τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια του Μπιλμπάο και της Βαλένθια καθώς και δύο εταιρείες διαχείρισης τρένων μεταφοράς αυτοκινήτων (rail yard), την Conterail Madrid και την NRTZ Zaragosa.

Κύπρος: Ποιοι φοβούνται μη γίνει... της Ελλάδας

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: Έντονη η αντίδραση των κυπριακών ασφαλιστικών εταιρειών για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης Αναστασιάδη σχετικά με το «Γενικό Σύστημα Υγείας».

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προτείνουν ο ασθενής να επιλέγει ο ίδιος τον γιατρό, το νοσοκομείο και τον ασφαλιστικό του φορέα, είτε αυτός είναι ιδιωτικός, είτε δημόσιος, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που καθιστά υποχρεωτική την εισφορά στο δημόσιο σύστημα.

Οι κυπριακές ασφαλιστικές εταιρείες μάλιστα φοβούνται ότι με το προτεινόμενο νομοσχέδιο… θα γίνει της Ελλάδας. Δηλαδή, οι προσφερόμενες κρατικές υπηρεσίες θα είναι χαμηλού επιπέδου, σύντομα θα διαπιστωθούν ελλείμματα που κάπως θα πρέπει να καλυφθούν, ενώ η δική τους παραγωγή στον κλάδο υγείας θα περιοριστεί έως και 50%.