Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Το δακτυλίδι από τον ΟΠΑΠ και το deal της Jetoil

OΠΑΠ: Η εύκολη κάλυψη του εταιρικού ομολόγου του ΟΠΑΠ από εγχώριους επενδυτές, με χαμηλή μάλιστα τιμολόγηση για τον Οργανισμό, ανοίγει την όρεξη για νέες εκδόσεις.

Ενδιαφερόμενες εταιρείες υπάρχουν αρκετές, στόχος, όμως, όλων των εμπλεκομένων είναι οι πρώτες εκδόσεις να έχουν υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αν δεν αλλάξει κάτι στις προδιαγραφές, το δακτυλίδι από τον ΟΠΑΠ θα το πάρει μη εισηγμένη εταιρεία με υψηλή εξωστρέφεια.

Για να παραμείνουν στο φουλ οι… μπαταρίες των εταιρικών εκδόσεων που καλύπτονται από εγχώριους επενδυτές.

Ο τραγέλαφος με το Ελληνικό και το δάσος της... Ποσειδώνος

Ενας δήμαρχος ζητεί να μετακινηθεί ο ουρανοξύστης από ένα σημείο του Ελληνικού επειδή θα εμποδίζει τη θέα περιοίκων προς τη θάλασσα, το δασαρχείο θεωρεί δάσος ακόμα και τις πρασιές στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και, κυρίως, το μοναδικό τμήμα που συνδέει το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού με την παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ζητεί πολλαπλάσιο χώρο από αυτόν που λέγεται πως χρειάζεται για το μουσείο της, ενώ ο ΟΑΣΑ θέλει 90 εκατ. ευρώ για να βρει νέο αμαξοστάσιο και ας υποστηρίζουν έμπειρα στελέχη του πως με ένα απλό ξεκαθάρισμα των υφιστάμενων αμαξοστασίων από τα σαράβαλα θα λύσει το πρόβλημα με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Η εισηγμένη με αποτίμηση… κοντά στο αφορολόγητο!

Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε ότι υπάρχει εισηγμένη εταιρεία στο ΧΑ που αποτιμάται μόλις λίγο πάνω… από το αφορολόγητο όριο των φυσικών προσώπων που αναμένεται να συμφωνήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους θεσμούς;

Η αλήθεια είναι πως η αποτίμηση της εταιρείας λογισμικού Compucon έχει κατρακυλήσει μόλις στις 6.781 ευρώ, αλλά όχι χωρίς λόγο…

Πρώτον, γιατί σε ό,τι αφορά στη μετοχή, αυτή έχει ενταχθεί στην κατηγορία των «προς διαγραφή τίτλων» καθώς ο ετήσιος κύκλος εργασιών της εισηγμένης υπολείπεται των δύο εκατ. ευρώ (1,28 εκατ. το 2016).

Τώρα αρχίζουν τα (πιο) δύσκολα για τον εξωδικαστικό

Τις τελευταίες «πινελιές» πριν το στείλουν για τελική έγκριση στους θεσμούς βάζουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Το πλαίσιο αναμένεται να πάρει την πολυπόθητη έγκριση, καθώς οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών επιλύθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη των επικεφαλής των δανειστών. Συνεπώς, η πολύμηνη αγωνία έληξε για ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

Στον επί χάρτου σχεδιασμό του πλαισίου αναφερόμαστε και όχι στην εφαρμογή του, που φαίνεται να είναι πολύ πιο κρίσιμη. Κι αυτό, διότι το μέγεθος του προβλήματος που καλείται να λύσει ο μηχανισμός είναι τεράστιο.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης που φοβίζουν την αγορά

Οι συνήθως ψύχραιμες πηγές της στήλης εσχάτως ανησυχούν για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης.
Η απουσία εμφανούς προόδου μετά την αποχώρηση των επικεφαλής των θεσμών από την Αθήνα είναι ένας από τους λόγους. Όχι, όμως, ο πιο σημαντικός.

Η βασική πηγή ανησυχίας έχει να κάνει με μια περιρρέουσα φιλολογία ότι η κυβέρνηση συγκρατεί δαπάνες και επομένως πολύτιμη ρευστότητα, γιατί φοβάται ή προσβλέπει σε διαπραγμάτευση πέραν του Απριλίου.
Το κλίμα ανησυχίας εντάθηκε μετά τη δημοσίευση των τελευταίων στοιχείων.