Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Folli Follie: Οι Κουτσολιούτσοι, ο... Φου Μαντσού και οι δικαστές - Τα σήματα του Αλέξη - Οι... «δικαιωμένοι» της CVC

FOLLI FOLLIE: Διαστάσεις παρωδίας έχουν λάβει οι απολογίες της οικογένειας Κουτσολιούτσου στην πολύκροτη δίκη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έγινε ποτέ στο ελληνικό Χρηματιστήριο.

Η υπερασπιστική γραμμή κινείται μεταξύ του «δεν ήξερα-δεν ρώτησα-δεν μου είπαν», παρότι όλα τα μέλη, ο πατήρ Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο υιός Τζώρτζης και η μήτηρ Καίτη, ήταν διαχρονικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τον υιό να είναι διευθύνων σύμβουλος όταν ο πατέρας ήταν πρόεδρος.

Κι όπως ήταν αναμενόμενο εξαρχής, το είχαμε σημειώσει ήδη από το 2018, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος είναι πρόθυμος να αναλάβει ευθύνες προς όφελος του γιου του. Διότι είναι ήδη 82 ετών, γεγονός που καθιστά αμφίβολη τη φυλάκισή του, εφόσον καταδικαστεί.

Ο Κυριάκος, η ΝΔ και το «κρας τεστ» με το παρελθόν - Ολλανδικός αέρας στα υπεράκτια - Tips για συναλλαγές στο ΧΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Καταμεσής του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, την περασμένη Κυριακή, η Pubic Issue δημοσίευσε μια έρευνα αποδοχής της από τους ψηφοφόρους. Τρία τα ενδιαφέροντα σημεία:

Ο ένας στους 4 που την ψήφισαν το 2023 θεωρεί πως το κόμμα κινείται στη λάθος κατεύθυνση. Ευχαριστημένοι είναι περίπου οι μισοί των τότε ψηφοφόρων, δηλαδή ένα 20% του τότε συνολικού εκλογικού σώματος.

Επιπλέον, 1 στους 5 απ' όσους δηλώνουν ότι θα την ψήφιζαν τώρα θεωρεί ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ στο σύνολο των ψηφοφόρων μόνον ένα 18% θεωρεί πως το κόμμα κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Εάν δηλαδή ισχύουν τα ποσοστά που λαμβάνει τώρα στις δημοσκοπήσεις, σημαντικό ποσοστό την ψηφίζει χωρίς να συμφωνεί, ως «το μη χείρον βέλτιστο».

Eρχεται mega deal στην ενέργεια - Διπλή κίνηση με σημασία από ΔΕΗ - Τα εύσημα Τραυλού στη Γιάννα (Αγγελοπούλου)

ΔEΗ-ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ, που υλοποιεί ολοταχώς το στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης του Γιώργου Στάσση. Βάσει της δεσμευτικής συμφωνίας (SPA), το τίμημα (200 εκατ. ευρώ) προσαυξήθηκε με το καθαρό ταμείο της Κωτσόβολος.

Στις 30 Απριλίου 2023, η Κωτσόβολος είχε ταμειακά διαθέσιμα 37 εκατ. ευρώ και απαίτηση 40 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Currys, που έπρεπε να πληρωθεί την περασμένη Δευτέρα, 8 Απριλίου.

Αν συνέχισε να έχει καθαρά ταμείο (σ.σ. ταμειακά διαθέσιμα υψηλότερα του δανεισμού, χωρίς να προσμετρούνται οι μισθώσεις), τότε η Currys, πέραν του τιμήματος των 200 εκατ. ευρώ, πρακτικά δεν πλήρωσε τα 40 εκατ. ευρώ που χρωστούσε στην πρώην θυγατρική, ενώ πήρε και το καθαρό ταμείο.

Υπαινιγμοί και απειλές κατά Ανδρουλάκη - Τι πιστεύει ο Φουρλής για τις μετοχές του - Η κίνηση Βαφειά στο Nasdaq

 

ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα προσκόμματα που βάζει η καθυστέρηση της Δικαιοσύνης στις επιχειρήσεις έδωσε ο επικεφαλής του ΣΕΒ, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.

Μιλώντας με το «καπέλο» του προέδρου της Titan, είπε πως:

α) Επένδυση που μειώνει σημαντικά το ανθρακικό αποτύπωμα ενός εργοστασίου καθυστερεί πολλά χρόνια γιατί υπάρχουν προσφυγές στα δικαστήρια χωρίς κόστος και εκκρεμεί η εκδίκαση τουλάχιστον πέντε χρόνια στο ΣτΕ. Η επένδυση μάλλον δεν θα γίνει ποτέ.

β) Αμφισβήτηση εμπράγματων δικαιωμάτων σε ιδιωτική έκταση εκκρεμεί από το 2004 έως ότου εκδικαστεί αμετάκλητα. Η επένδυση αυτή μάλλον δεν θα γίνει ποτέ.

Ο κίνδυνος του «κυβερνητικού δημοψηφίσματος» *Τα F-16, το Newsweek και το... Newsbreak *Οι servicers και τα πρόστιμα

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Η προσπάθεια που καταβάλλει τις τελευταίες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει τις ευρωεκλογές «κυβερνητικό δημοψήφισμα», με ατάκες όπως «Σε κάθε ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι το όνομά μου», προκειμένου να ανεβάσει ποσοστά, ενέχει κινδύνους.

Τα στοιχεία που κατέγραψε η προχθεσινή δημοσκόπηση της Alco δεν δείχνουν μόνο ότι η κυβέρνηση απέτυχε ξανά να πείσει την κοινή γνώμη πως δεν υπάρχει συγκάλυψη στα Τέμπη, με «σκορ» 75% έναντι μόλις 14%.

Δείχνουν επίσης ότι σχεδόν το 50% των πολιτών θα ρίξει στις ευρωκάλπες του Ιουνίου «ψήφο διαμαρτυρίας» και ότι μόλις το 24% των ερωτηθέντων θεωρεί πως το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών μπορεί να δημιουργήσει ζήτημα σταθερότητας.

v