Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η Folli Follie και πώς καίγονται τα... χλωρά!

«Κοντά στα ξερά την πληρώνουν και τα χλωρά» και το διαπίστωσε η διοίκηση ισχυρής εισηγμένης εταιρείας, που έχει εξαιρετική πορεία εντός και εκτός Ελλάδας, σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση.

Μικρομέτοχος ο οποίος  είχε πιθανώς επενδύσει στη Folli Follie ζήτησε τον λόγο κατά τη διάρκεια της συνέλευσης και, σε εξαιρετικά ευγενικό ύφος, πρότεινε του χρόνου να υπάρχουν στο υλικό που λαμβάνουν οι μέτοχοι, οι λογιστικές καταστάσεις και οι εκθέσεις των ορκωτών για τις μεγαλύτερες θυγατρικές εξωτερικού.

«Εχουμε καεί, κύριε πρόεδρε!» ήταν το επιχείρημα του μετόχου.

Ο Σκουρλέτης, ο Μπακογιάννης και η... απορία

Είναι δύσκολοι καιροί για να είναι κανείς πολιτικός στην Ελλάδα. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να καυχηθούν ότι παραμένουν μετριοπαθείς και κοιτάζουν να παράξουν έργο, για το οποίο εν πάση περιπτώσει κιόλας, θα κριθούν.

Επειδή είναι κοινά αποδεκτό ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ανήκει στην ολιγάριθμη αυτή «ομάδα», το ασυνήθιστα οξύ και καταγγελτικό ύφος μίας ανάρτησής δημιούργησε απορία.

Η ανάρτηση αφορά την συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη με τους περιφερειάρχες για το σχέδιο Κλεισθένης, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Γράφει μετά τη συνάντηση ο Κώστας Μπακογιάννης: «Δυόμιση χαμένες ώρες με τον κ. Σκουρλέτη σε έναν διάλογο παρωδία για την αυτοδιοίκηση. 100% αλαζονεία, προκατάληψη και ιδεοληψία, 0% ουσία. Τζάμπα κόπος. Στου κουφού την πόρτα…».

ΑΤΛΑΣ ΑΧΕ: Τι έλεγαν προ τριμήνου διοίκηση και ορκωτός

Σε μια τεταμένη χρηματιστηριακή περίοδο, που κυριαρχείται από το σκάνδαλο της Folli Follie, είχαμε και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΤΛΑΣ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε χθες την απόφασή της για «προσωρινή αναστολή της άδειας λειτουργίας της ΑΤΛΑΣ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ» και μάλιστα η απόφαση αυτή «έχει άμεση εφαρμογή».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η υπόθεση ξεκίνησε από πρόβλημα ρευστότητας που εμφάνισε η χρηματιστηριακή εταιρεία. Ωστόσο, ανατρέχοντας στις λογιστικές καταστάσεις του 2017 που έχουν υπογραφεί στις 21 Φεβρουαρίου του 2018, επισημαίνουμε τις παρακάτω αναφορές (πέρα από τις γενικόλογες επισημάνσεις περί διαφόρων κινδύνων):

Το δώρο στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και οι λιγνιτικές μονάδες

Κι ενώ πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία (21 Ιουνίου) υποβολής των προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη, πολλοί είναι εκείνοι που παρατηρούν τις όχι και τόσο δυναμικές αντιδράσεις των συνδικαλιστών απέναντι στην πώληση. Ούτε καταλήψεις έγιναν, ούτε διακοπές λειτουργίας των σταθμών.

Οι «κακές γλώσσες» θέλουν την απάντηση να δίνεται μέσα από διάταξη νόμου που ψηφίστηκε τον Απρίλιο και ικανοποιεί αίτημα όσοι αποχωρούν από την εταιρία να εισπράττουν τόσο αποζημίωση απόλυσης 15.000 ευρώ, όσο και το εφάπαξ βοήθημα από το ασφαλιστικό ταμείο.  Μέχρι τώρα γινόταν συμψηφισμός των ποσών αυτών. Το κόστος σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις φτάνει τα 164 εκατομμύρια ευρώ.

Ο φιλέλλην Ολλανδός μεγιστάνας και η στοίβα επενδυτικών προτάσεων

Μια μεγάλη στοίβα από υποψήφιες επενδύσεις στην Ελλάδα έχει πάνω στο γραφείο του ο Henry Holterman, επικεφαλής της ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας Reggeborgh Invest και γαμπρός του δισεκατομμυριούχου Dik Wessels, που πέθανε πέρυσι τον Νοέμβριο.

Μάλιστα, όσοι παρακολουθούν τις κινήσεις του, υποστηρίζουν πως η κινητικότητα συνδέεται με ένα προσωπικό στοίχημα του Holterman πως η χώρα μας θα γνωρίσει πολύ καλύτερες ημέρες. Η ιδιαίτερη αγάπη του για την Κέρκυρα έχει οδηγήσει, επίσης, σε μια στενή συνεργασία με ισχυρό πολιτικό παράγοντα και πρώην υπουργό.