Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Το «γαϊτανάκι» των χρεών στην ενέργεια και το δέλεαρ των 93 εκατ.

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και αυτό είναι παραπάνω από ξεκάθαρο στον χώρο της ενέργειας. Οι δύο διαχειριστές ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ απαιτούν από τη μητρική τους ΔΕΗ συνολικά ποσά της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ για τη μη καταβολή χρημάτων που αφορούν στα δίκτυα μεταφοράς, διανομής κ.λπ., όπως έγραψε το Euro2day.gr.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ, όμως, που βάλλει κατά του ΕΣΑΗ σημειώνοντας ότι ο Σύνδεσμος των ανεξάρτητων παραγωγών ρεύματος επιδίωξε να μπλοκάρει την επιστροφή κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ προς τη μητρική εταιρία ύψους 92,9 εκατ. ευρώ, βγάζει άλλο λαβράκι.

Το... rotation στον Ακρίτα και ο υπερβάλλων ζήλος της Κεφαλαιαγοράς

Με… rotation ομάδας μπάσκετ μοιάζει το διοικητικό συμβούλιο της βιομηχανίας ξύλου Ακρίτας, καθώς από τον Οκτώβριο του 2016 έως και χθες είχαμε τρεις επίσημες ανακοινώσεις για αλλαγές μελών του, με ένα μάλιστα εξ αυτών να αποχωρεί στις 3 Απριλίου του 2017 και να επιστρέφει μόλις δύο εβδομάδες αργότερα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 19 Οκτωβρίου του 2016 παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ ο κ. Αναστάσιος Χρυσοχοΐδης και αντικαταστάθηκε από τον κ. Γεώργιο Βαλαβάνη. Εύλογα μπορεί κάποιος να πει ότι συχνά συμβαίνουν τέτοιες αλλαγές, ιδιαίτερα μεταξύ ανεξάρτητων και μη εκτελεστικών μελών.

Καταθέσεις: Η αξιολόγηση και οι δύο... ταχύτητες στα επιτόκια

Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης περιμένουν οι ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να προχωρήσουν σε περαιτέρω μειώσεις καταθετικών επιτοκίων, τουλάχιστον σε ορισμένες κατηγορίες λογαριασμών.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το επόμενο «ψαλίδισμα» των αποδόσεων των αποταμιευτών αναμένεται μέσα στον Μάιο.

Όπως όλα δείχνουν, οι τράπεζες θα προσπαθήσουν μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο -και τουλάχιστον για όσο διάστημα η χώρα βρίσκεται σε περιβάλλον κεφαλαιακών ελέγχων- να εξαντλήσουν τα όποια περιθώρια μείωσης των καταθετικών επιτοκίων, προκειμένου να προβούν σε παράλληλες περικοπές επιτοκίων χορηγήσεων.

Η short list για Εθνική Ασφαλιστική και το deadline για HSW

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Στη λύση της short list με τις δύο επικρατέστερες προσφορές προσανατολίζονται Εθνική Τράπεζα και σύμβουλοι, ως το επόμενο βήμα του εν εξελίξει διαγωνισμού πώλησης τουλάχιστον 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι δύο επικρατέστεροι «μνηστήρες» (Fosun και Calamos-Exin Partners) θα κληθούν να υποβάλουν βελτιωμένες προσφορές.

Ακούμε, δε, ότι θα πρέπει να είναι έτσι δομημένες, ώστε να είναι ευθέως συγκρίσιμες στα βασικά εναλλακτικά σενάρια.

Επιβεβαιώνονται, ως εκ τούτου, οι πληροφορίες του Euro2day.gr ότι η ανάδειξη πλειοδότη θα πάρει χρόνο.

Ο ΟΛΘ και το ερώτημα για τις βελτιωμένες προσφορές

Θα εμφανιστούν τελικά την Παρασκευή και οι τρεις όμιλοι που κατέθεσαν αρχικές δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΘ, ώστε να υποβάλουν βελτιωμένες οικονομικές προσφορές;

Κάποιοι εκτιμούν πως θα δώσουν το παρών τόσο η DP World (μέσω της θυγατρικής P&O), όσο και το σχήμα Deutsche Invest - CMA CGM - Ιβάν Σαββίδης, και η ICTSI από τις Φιλιππίνες. Λέτε να κάνουν την έκπληξη οι τελευταίοι, που θεωρούνται και αουτσάιντερ;

Ολα θα κριθούν από το πόσο θέλουν να κτυπήσουν τον διαγωνισμό οι Αραβες της DP World, λένε στην αγορά.