Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ηλεκτροσόκ στα δικαστήρια με τις υποθέσεις ρευματοκλοπών

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει η υπόθεση των ρευματοκλοπών, όπως προκύπτει και από όχι τόσο γνωστά στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο λόγος για τις υποθέσεις των παραβατών που φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες και συγκεκριμένα εκείνων που δεν έχουν πληρώσει τα ποσά και τα πρόστιμα τα οποία τους έχουν καταλογιστεί. Να σημειωθεί εδώ πως ο Διαχειριστής υποβάλλει σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που εντοπίζει να κλέβουν ρεύμα μηνύσεις.

Ωστόσο, σημαντική μερίδα αυτών σπεύδουν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τα ποσά, γλιτώνοντας τις ποινικές αποφάσεις.

Επεκτατικές κινήσεις και... βαρίδια για την Alco Hellas

Μπορεί η Alco Hellas να αύξησε το 2016 τις πωλήσεις της -από τα 4,9 στα 6,12 εκατ. ευρώ- διευρύνοντας την προϊοντική της γκάμα, μπορεί επίσης να ίδρυσε φέτος θυγατρική στις ΗΠΑ προκειμένου να ανεβάσει τις εξαγωγές προϊόντων αλουμινίου, ωστόσο τα ανοίγματά της παραμένουν πολύ μεγάλα.

Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία φτάνουν τα 30,6 εκατ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια είναι έντονα αρνητικά (-14,3 εκατ. ευρώ) και η συμμετοχή στη γερμανική Alco Deutschland έχει πλέον μηδενιστεί.

Τα ντεσού από την αύξηση κεφαλαίου της Intrakat

Για την κάλυψη αύξησης κεφαλαίου της θυγατρικής Intradevelopment θα χρησιμοποιηθούν τα πέντε από τα 10 εκατ. ευρώ που αντλεί η Intrakat μέσω της αύξησης σε μετρητά. Τμήμα των κεφαλαίων που θα κατευθυνθούν προς την Intradevelopment έρχονται να καλύψουν ποσά που διατέθηκαν, όταν η τελευταία εξαγόρασε το 100% της εταιρείας Intrapar από τους κ.κ. Σωκράτη Κόκκαλη και Πέτρο Κόκκαλη.

Η Intrapar ελέγχει το 25,72% της Κέκροψ και το τίμημα που πλήρωσε η Intradevelopment ανήλθε σε 7 εκατ. ευρώ ενώ προβλέπεται «επιπλέον ενδεχόμενο τίμημα (contigent consideration) 2,7 εκατ. ευρώ, το οποίο τελεί υπό αίρεση καταβολής».

Οι απορίες για τον «διαβασμένο» βουλευτή και ο «κουρεμένος» Χατζηγιάννης

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ. Μεγάλη εντύπωση έχουν προκαλέσει στο υπουργείο Υποδομών οι ερωτήσεις συγκεκριμένου βουλευτή για τα σιδηροδρομικά έργα.

Είναι πολυσέλιδες, περιλαμβάνουν συγκεκριμένες αναφορές σε συγκεκριμένο τμήμα της εσωτερικής αλληλογραφίας της ΕΡΓΟΣΕ (ακόμα και τους αριθμούς πρωτοκόλλου!) και σε περιστατικά που είναι δύσκολο να τα γνωρίζει κάποιος που δεν εμπλέκεται άμεσα με τα έργα.

Στο υπουργείο βάζουν στοιχήματα για το ποιος υπάλληλος της ΕΡΓΟΣΕ γράφει τις εξαιρετικά αναλυτικές ερωτήσεις, γιατί ο άνθρωπος δεν πρέπει να προλαβαίνει να ασχοληθεί με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα!

Σφηνάκια για εκδόσεις Λιβάνη και το «Οk» τραπεζών για Iaso General

ΙΑΣΩ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θετική είναι καταρχήν η στάση των πιστωτριών τραπεζών του ομίλου Ιασώ, έναντι του ενδεχομένου να προχωρήσει στην πώληση της Ιασώ General στο CVC Capital Partners.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι ο αγοραστής θα αναλάβει το δανεισμό του General ύψους περίπου 27 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι η CVC Capital έχει ικανοποιητικό track record στις επενδύσεις που διενήργησε στον κλάδο υγείας (π.χ. επιτυχής αναδιάρθρωση και πώληση δραστηριοτήτων στην Ισπανία) οι τράπεζες δεν φαίνεται να ανησυχούν για το ρίσκο του αγοραστή.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία τελεί, μεταξύ άλλων, υπό τις απαραίτητες εγκρίσεις των πιστωτών του ομίλου Ιασώ.