Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 10 2006

Κατασκευές: Νέες συμμαχίες αλλάζουν το status quo

Νέες συμμαχίες φαίνεται ότι αλλάζουν εσχάτως τις ισορροπίες μεταξύ των εργοληπτών, με τη μεγάλη ”πίτα” των νέων παραχωρήσεων και τα συγχρηματοδοτούμενα οδικά έργα να βρίσκονται στο επίκεντρο, αποτελώντας το μήλον της Έριδος για τους κατασκευαστές.

Ως προς το τελευταίο, είναι γνωστή η προσπάθεια που καταβάλλει εσχάτως ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν εκτός του παιχνιδιού (αφού δεν έχει συμμετοχή στην Αττική Οδό ή στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου)- να εξασφαλίσει μερίδιο στα νέα οδικά έργα.

Γεγονός που, όπως λέγεται παρασκηνιακά, δεν αφήνει αδιάφορες τις δύο μεγάλες δυνάμεις του κλάδου.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Τεχνοδομική κρατά πιο επιθετική στάση, αφού θέλει να έχει συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα παραχωρήσεων, ενώ η J&P Άβαξ εμφανίζεται σαφώς πιο μετριοπαθής διατηρώντας καλύτερες σχέσεις με το γκρουπ ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και προχωρώντας μαζί της σε συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Έναν επίσης πολλά υποσχόμενο τομέα, όπου η πλευρά ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ είναι παραπάνω από ισχυρή έχοντας αφήσει πίσω όλους τους κατασκευαστές, ενώ η J&P Άβαξ δεν έχει μέχρι σήμερα καμία παρουσία.

Και ως γνωστόν, όποιος δίνει κάτι εκεί που είναι ισχυρός, έχει συνήθως και κάτι να λαμβάνει από την άλλη πλευρά... Εκεί που εκείνη είναι ισχυρή.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v