Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2014

Το σχέδιο για έκδοση ομολόγου μέσα στο Μάρτιο

Το σχέδιο για έκδοση ομολόγου μέσα στο Μάρτιο
Νωρίτερα από ό,τι αρχικώς σχεδίαζε θα επιχειρήσει να ξαναβγεί στις αγορές το ελληνικό δημόσιο καθώς οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε συνδυασμό με την υψηλή ζήτηση για ομόλογα της ευρωπεριφέρειας επιβάλει αλλαγές στον σχεδιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από ξένες επενδυτικές τράπεζες, η έκδοση πενταετούς ομολόγου ύψους 1,5 - 3 δισ. ευρώ, για την οποία έχει γράψει το Euro2day.gr, ενδέχεται να βγει νωρίς μέσα στον Μάρτιο, έναν μήνα δηλαδή νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν αρχικά.

Ορόσημα για την ταχύτερη επάνοδο αποτελεί η συμφωνία με την τρόικα και το Eurogroup της 10ης Μαρτίου.

Όπως γράφει σήμερα το Euro2day  είναι πιθανόν η συμφωνία με την τρόικα να κλείσει την επόμενη εβδομάδα και το Eurogroup να αποδεσμεύσει υπό όρους την επόμενη δόση μαζί μια ηχηρή δήλωση στήριξης της Ελλάδας.

Αν συμβούν όλα αυτά και ενδιάμεσα υπάρξουν δημοσιεύματα σε έγκυρα διεθνή μέσα για το τελικό ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου αμέσως μετά το Eurogroup.

Αυτό σημαίνει ότι το Δημόσιο δεν θα περιμένει την αύξηση της Eurobank, η έναρξη της οποίας καθυστερεί λόγω των ανοικτών ακόμη διαπραγματεύσεων για τα stress tests, ενώ είναι ανοικτό και το θέμα της κατάθεσης του νέου νόμου.

Η πορεία των ελληνικών κρατικών ομολόγων στις τελευταίες συνεδριάσεις αποτυπώνει σύμφωνα με διαχειριστές την προσδοκία για αλλαγή του σχεδιασμού.

Ζήτηση για την έκδοση υπάρχει όπως έχει γράψει το Euro2day με αποτέλεσμα να καθίσταται περισσότερο εφικτός ο στόχος να βγει με κουπόνι πέριξ του 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v