Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2015

Διαγωνισμοί δημόσιων έργων: Ενας στους... 10 κερδίζει!

Διαγωνισμοί δημόσιων έργων: Ενας στους... 10 κερδίζει!

Οι λέξεις «αναβολή» ή «μετάθεση» συνοδεύουν σχεδόν όλους τους διαγωνισμούς δημόσιων έργων που προκηρύχθηκαν από τα μέσα Ιουνίου μέχρι σήμερα, με κύριες αιτίες των καθυστερήσεων την τραπεζική αργία, την έλλειψη ρευστότητας και την ελλιπή προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης.

Για παράδειγμα, από αναβολή σε αναβολή πάνε, παρά τα βαριά ημερήσια πρόστιμα τα οποία καλείται να πληρώσει το δημόσιο με βάση απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, οι τρεις διαγωνισμοί για την αποκατάσταση χωματερών (ΧΑΔΑ) στην Αττική, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 15 εκατ. ευρώ.

Αναβλήθηκε, επίσης, διαγωνισμός για το δίκτυο αποχέτευσης του δήμου Νεμέας, προϋπολογισμού περί τα 11 εκατ. ευρώ, καθώς και δύο διαγωνισμοί της κρατικής «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» για σχολείο στη Μαγνησία και το ειδικό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Ζακύνθου, συνολικού ύψους περί τα πέντε εκατ. ευρώ.

Την ίδια τύχη είχαν και διαγωνισμοί συντήρησης οδικού δικτύου σε Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική κ.λπ.

Από τα στατιστικά στοιχεία των εργολάβων, περίπου ένας στους δέκα διαγωνισμούς δημόσιων έργων προχωρά αυτή την περίοδο και φτάνει μέχρι την επιλογή αναδόχου.

Οι άλλοι εννέα οδηγούνται σε αναβολή...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v