Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 12 2024

Η Ζωη (Κωνσταντοπούλου), ο ακτιβισμός και ο σαδισμός - Διπλή κίνηση Μαντωνανάκη - Tips για Alpha, ΕΝΤΕΡ, Elin, IRIS

Η Ζωη (Κωνσταντοπούλου), ο ακτιβισμός και ο σαδισμός - Διπλή κίνηση Μαντωνανάκη - Tips για Alpha, ΕΝΤΕΡ, Elin, IRIS

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ακτιβισμός ή σαδισμός; Τον πρώτο χαρακτηρισμό τον αποδίδουν στη Ζωή Κωσταντοπούλου οι υποστηρικτές της. Τον δεύτερο όσοι υφίστανται τους τρόπους που επιλέγει να διαμαρτύρεται, είτε κινούνται πολιτικά πλησίον της είτε όχι.

Χθες, ως γνωστόν, επέλεξε «ακτιβισμό» καθυστερώντας την τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη κατά ένα τρίωρο. Κι αυτό διότι, με την έναρξη της συνεδρίασης, έκανε έφοδο στην αίθουσα της Γερουσίας απαιτώντας να συμμετάσχει και να καταθέσει πρόταση μομφής στο προεδρείο της.

 Σημείωση: Από την αρχή της σύστασης της Επιτροπής, τον Νοέμβριο, η κα Κωνσταντοπούλου εξαιρέθηκε από μέλος της Εξεταστικής λόγω ασυμβιβάστου, επειδή εκπροσωπεί νομικά οικογένειες θυμάτων της τραγωδίας.
Αντέδρασε μεν, ωστόσο στο τρίμηνο των συνεδριάσεων δεν αποτόλμησε… έφοδο. Το έκανε χθες!

Το... σόου μεταφέρθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου αναγκαστικά μετακόμισε η Επιτροπή για έναν απλό λόγο: εκεί είναι δυνατό να κλείνουν τα μικρόφωνα σε όσους δεν έχουν δικαίωμα λόγου. Κι έτσι, μετά από τρεις ώρες καθυστέρηση, η συνεδρίαση ξεκίνησε εξίσου σουρεάλ: στο βήμα ο βουλευτής (της ΝΔ, εν προκειμένω) να μιλά και από κάτω η κα Κωνσταντοπούλου να «απαντά» ασταμάτητα, με τις φωνές να μπερδεύονται εκνευριστικά.

Είχε προηγηθεί ένα ακόμα επεισόδιο την Παρασκευή το βράδυ στην ονομαστική ψηφοφορία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Το σύστημα άνοιξε στις 9:30 μ.μ. και, ως είθισται, η ψηφοφορία θα διαρκούσε μισή ώρα το πολύ. Πλην όμως, εκείνη την ώρα η κα Κωνσταντοπούλου, μαζί με άλλους δύο βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να μελετήσουν προσεκτικά (να ψειρίσουν δηλαδή) τα 205 άρθρα του νομοσχεδίου! Ένα προς ένα.

Αποτέλεσμα; Παρότι όλοι οι βουλευτές ψήφισαν και αποχώρησαν, το ηλεκτρονικό σύστημα παρέμεινε σε λειτουργία επί σχεδόν… δύο ώρες, καθώς απαγορεύεται να κλείσει αν δεν ψηφίσει και το τελευταίο μέλος του Κοινοβουλίου.

Τα νεύρα των μελών του προεδρείου και των υπαλλήλων τεντώθηκαν επικίνδυνα (και των δημοσιογράφων, αλλά αυτούς ποιος τους λογαριάζει…), με το ρητορικό ερώτημα να πλανάται: ποιους «τιμωρεί» η σιδηρά κυρία της Πλεύσης μ' αυτή τη συμπεριφορά;

Υ.Γ. Πληροφορίες ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα διανέμονται σε όλους, πλην της ιδίας, ηρεμιστικά ελέγχονται ως ανακριβείς… 

 

ΜΑΝΤΩΝΑΝΑΚΗΣ: Μετά την ακύρωση ακόμη ενός πλειστηριασμού, ο όμιλος έχει δύο νέα δικαστικά μέτωπα να διαχειριστεί.

Το πρώτο αφορά τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του ομίλου Μαντωνανάκη, και συγκεκριμένα της Ηλιος Α.Ε., κατά της απόφασης του Εφετείου που έχει κρίνει έγκυρη την καταγγελία του ομολογιακού δανείου, ύψους 300 εκατ. ευρώ, από τις πιστώτριες τράπεζες.

Η εκδίκαση είχε προγραμματιστεί για χθες στον Άρειο Πάγο, ωστόσο, όπως αναφέρουν κύκλοι από το περιβάλλον του Κρητικού επιχειρηματία, εκπρόσωπος των τραπεζών ζήτησε αναβολή της εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης. Κι αυτό διότι εκκρεμεί για τον Μάιο του 2025 αντίστοιχη αίτηση αναίρεσης από άλλους διαδίκους, την εταιρεία Αττικός Ήλιος και φυσικά πρόσωπα. Έτσι, η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης από την Ήλιος Α.Ε. μετατίθεται χρονικά για τον Μάιο του 2025.

Το δεύτερο μέτωπο αφορά την ανάρτηση νέου πλειστηριασμού των δύο ξενοδοχείων της Ελούντας για τις 15 Μαΐου. Όπως υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στον επιχειρηματία, για την έναρξη νέας διαδικασίας πλειστηριασμού θα πρέπει να παρέλθει χρονικό διάστημα όχι μικρότερο των 7 μηνών και όχι μεγαλύτερο των 8 μηνών, όπως ορίζει ο νόμος, καθώς θα πρέπει η όλη διαδικασία να εκκινήσει από την αρχή.

Οι ίδιες πηγές λένε πως οι ομολογιούχοι «επιχειρούν να κάνουν "ακροβατικά" σαν να είχε κριθεί άγονος ο πλειστηριασμός, λόγω μη ύπαρξης πλειοδότη», περίπτωση κατά την οποία ο πλειστηριασμός μπορεί να επαναληφθεί μετά το πέρας δύο μηνών.

Ως εκ τούτου, η πλευρά Μαντωνανάκη αναμένεται να ζητήσει νέα ανακοπή του πλειστηριασμού, χαρακτηρίζοντας «απαγορευμένα άμεση» τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του.

Και το σίριαλ συνεχίζεται…

 

IRIS: Η στήλη έχει αναδείξει το πρόβλημα με το σύστημα πληρωμών που είναι «τσάμπα» για τους καταναλωτές, αλλά συνοδεύεται από χρεώσεις για τους επιχειρηματίες.

Και μπορεί η κυβέρνηση αρχικά να… σφύριζε αδιάφορα (καταγεγραμμένη η κόντρα Γερουλάνου-Χατζηδάκη για το θέμα), ωστόσο φαίνεται ότι εντέλει κινητοποιήθηκε.

Όπως διαβάζετε στο Euro2day.gr, ήδη οι τράπεζες προχωρούν σε μειώσεις. Παράλληλα, όμως, υπάρχει και η δαμόκλειος σπάθη του ΥΠΕΘΟ, ότι δεν θα διστάσει να «νομοθετήσει» αν χρειαστεί για μειώσεις στα POS.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βαλίτσες για το Λονδίνο ετοιμάζουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι CFO των τραπεζών, προκειμένου να συμμετάσχουν στο χρηματοοικονομικό συνέδριο που διοργανώνει αύριο (Τετάρτη) η Morgan Stanley.

Αυτή τη φορά θα πάνε με τον αέρα των αποτελεσμάτων του 2023, αλλά και με τους στόχους των 3ετών business plan που έχουν ήδη επικοινωνήσει στους ξένους αναλυτές.

Μερίσματα, πιστωτική επέκταση, αλλά και ο αναβαλλόμενος φόρος θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

 

ALPHA BANK: Το ποσό των 24,1 εκατ. ευρώ εισέπραξε, κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία συμμετοχών (Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών) του ομίλου Alpha από τους AT1 τίτλους που κατέχει.

Η Alpha Holdings κάλυψε το σύνολο της έκδοσης (400 εκατ. ευρώ).

 

GRID - ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Δανεισμό 405 εκατ. ευρώ ετοιμάζονται να χορηγήσουν Eurobank και Πειραιώς στην ΤΕΡΝΑ FIBER για τη χρηματοδότηση υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας σε γεωγραφικές ζώνες που έχει αναλάβει.

Ταυτόχρονα, οι μέτοχοι της εταιρείας, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (50,1%) και GRID Telecom (49,9%), θα καλύψουν ομολογιακό μειωμένης εξασφάλισης 75 εκατ. ευρώ.

 

ENTERSOFT: Πάνω από την τιμή που προτίθενται να προσφέρουν Olympia Group και Rucio Investments στη δημόσια πρόταση κινήθηκε η μετοχή στη χθεσινή συνεδρίαση.

Με τις συναλλαγές να προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο τεμάχια (τζίρος 7,9 εκατ. ευρώ), ο τίτλος έκανε πράξεις έως και τα 8,1 ευρώ, για να κλείσει στα 8,08 ευρώ.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι την περασμένη Τρίτη η Verdalite Limited της Olympia Group ανέβασε το ποσοστό της στο 17,22%, σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από την αμέσως προηγούμενη μέρα. Εικάζουμε ότι θα ακολουθήσουν παρόμοιες ανακοινώσεις συντόμως…

Υ.Γ. Χθες έγινε κι ένα μεγάλο πακέτο, αξίας 6,6 εκατ. ευρώ, στα 8 ευρώ.

 

ΕLΙΝ: Η ισχυρή κίνηση της μετοχής επισημάνθηκε από τη στήλη την Παρασκευή. Επανερχόμαστε καθώς και χθες κατέλαβε την πρώτη θέση σε απόδοση, με κλείσιμο 4,36% υψηλότερα, στα 2,87 ευρώ.

Σημειώστε ότι για άλλη μια μέρα οι συναλλαγές ήταν υψηλές για τα δεδομένα του τίτλου, 109 χιλιάδες τεμάχια, αξίας 313 χιλιάδων ευρώ.

Η δε απόδοση από την αρχή του μήνα φτάνει αισίως το 22,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v