Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 10 2009

Σφηνάκια για τράπεζες, ΙNG AΕΔΑΚ και Γενική

Σφηνάκια για τράπεζες, ΙNG AΕΔΑΚ και Γενική
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βελτίωση επιτοκιακού περιθωρίου και υψηλότερα έσοδα trading από ομόλογα και μετοχές αναμένεται να εμφανίσουν στο β΄ τρίμηνο της χρήσης οι ελληνικές τράπεζες.

Η μείωση του κόστους προθεσμιακών καταθέσεων σε συνδυασμό με τη σταδιακά βελτιούμενη ρευστότητα ενίσχυσαν κατά το β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, τα spreads στις καταθέσεις, επιδρώντας θετικά και στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο.

Τον δε Μάιο, όταν ανέβαιναν οι τιμές των ομολόγων -και των ελληνικών-, παρατηρήθηκαν πολλά… γυρίσματα. Τα περισσότερα διενεργήθηκαν για εγγραφή κερδών.

Τώρα οι τιμές των ομολόγων είναι σε χαμηλότερα επίπεδα, όμως αυτό δεν επιβαρύνει τα κέρδη αλλά μόνο την καθαρή θέση…

ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Υψηλά περιθώρια αρμπιτράζ είχαν χθες η μετοχή και το δικαίωμα της Γενικής Τράπεζας.

Το δικαίωμα έφτασε να είναι διαπραγματεύσιμο και με discount της τάξης του 7% - 8% σε σχέση με τη μετοχή.

Μόνο που μετοχές για δανεισμό στη Γενική δεν βρίσκονται εύκολα, οπότε το trade πουλάω μετοχές και αγοράζω δικαιώματα δεν βγαίνει εύκολα…

ING ΑΕΔΑΚ: Και με τη… βούλα -άτυπου- διαγωνισμού θα πάρει όπως όλα δείχνουν η Πειραιώς ΑΕΔΑΚ τη διαχείριση των ελληνικών αμοιβαίων κεφαλαίων της ING ΑΕΔΑΚ.

Στη διαδικασία συμμετείχε αρχικά και μία ακόμη εγχώρια ΑΕΔΑΚ που επιδιώκει να αποκτήσει άριστη μάζα υπό διαχείριση κεφαλαίων, αποσύρθηκε όμως καθώς κατάλαβε ότι στους δύο… τρίτος δεν χωρεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v