Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 27 2024

Είναι η διύλιση και η ενέργεια

Με αφορμή το ρεπορτάζ του Δημήτρη Αβαρλή για τη Motor Oil και την ανάλυση της Optima Bank για τη HelleniQ Energy η σημερινή ανάρτησή μας.

Οσον αφορά στον πρώτο όμιλο, τα 2+1 projects μετάβασης στα εναλλακτικά καύσιμα, σύμφωνα με την εκτίμηση αναλυτών, δεν αποτυπώνεται εύλογα στην τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία των 2,983 δισ. ευρώ. Μάλιστα ορισμένοι τη θεωρούν deep under value, συνεκτιμώντας τις εξελίξεις στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπου η Motor Oil είναι βασικός μέτοχος.

Για τον δε δεύτερο, όλα άλλαξαν από τη στιγμή που το ΤΑΙΠΕΔ ενήργησε στην κατεύθυνση διεύρυνσης του free float, με διάθεση ποσοστού του, από κοινού με την ΡΟ&ΙΗ, κίνηση-ματ του Δημήτρη Πολίτη με την προστιθέμενη αξία της να αποτυπώνεται επενδυτικά/χρηματιστηριακά έκτοτε.

Πλέον στα 8,27 ευρώ η μετοχή, δικαιώνοντας τον χειρισμό του επικεφαλής του Ταμείου. Το «παιχνίδι» έχει ανοίξει, στην κοινότητα καιρό τώρα προεξοφλούν ένα επόμενο placement -σχετικά αναφέρεται ο ΧΑΜαιλέων-, περιθώριο ανόδου έως 30% βλέπει η χρηματιστηριακή της Optima για τον όμιλο που μετά βίας αποτιμάται στα 2,527 δισ. Και με το πετρελαϊκό να παίζει τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο την ExxonMobil -στα ΝΔ της Κρήτης- το ενδιαφέρον της Chevron κ.λπ.

Αυτά και μόνον ενδεικτικά δεν μπορεί να τιμολογούνται στα 2,983+2,527= 5.510 δισ. ευρώ.

Peanuts, κοντολογίς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v