Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Helleniq Energy: Υψηλότερη τιμή-στόχος από Optima

Τα EBITDA ύψους 1 δισ. ευρώ αποτελούν πλέον τη νέα «κανονικότητα» για την εισηγμένη, τονίζει η Optima. Οι εκτιμήσεις για τα έσοδα, τα κέρδη και το μέρισμα του 2024.

Helleniq Energy: Υψηλότερη τιμή-στόχος από Optima

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Helleniq Energy, στα 10,7 από 9,2 ευρώ δίνει η Optima Bank σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" και επισημαίνει ότι τα EBITDA ύψους 1 δισ. ευρώ αποτελούν πλέον τη νέα «κανονικότητα» για την εισηγμένη. 

Οπως επισημαίνει, μετά τα αποτελέσματα - ρεκόρ του 2023, το 2024 το περιβάλλον διύλισης κερδίζει δυναμική, με τα περιθώρια να διατηρούνται πολύ πάνω από τα μέσα ιστορικά επίπεδα λόγω παραγόντων που διαταράσσουν τις προμήθειες, όπως οι συντηρήσεις των διυλιστηρίων και οι αναταραχές στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Helleniq Energy είναι καλά τοποθετημένη για να επωφεληθεί από τη συγκυρία.

Τέλος, η πρόσφατη αύξηση της ελεύθερης διασποράς κατά 10% και η ενισχυμένη βαρύτητα σε δείκτες αναφοράς αναμένεται να προσφέρει στήριξη στη μετοχή. 

Η χρηματιστηριακή αναθεωρεί υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τα EBITDA της εισηγμένης κατά 100 εκατ. ευρώ, στα 1,23 δισ. ευρώ για το 2023 και στα 1,04 δισ. ευρώ για το 2024. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 629 εκατ. ευρώ για το 2023 (αναβάθμιση των εκτιμήσεων κατά 5%) και στα 480 εκατ. ευρώ φέτος.

Το τελικό μέρισμα για το 2023 αναμένεται στα 0,30 ευρώ, επιπροσθέτως του προμερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή που διανεμήθηκε πρόσφατα. 

Τέλος, η Optima αναμένει ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές του 2023 θα ανέλθουν στα 675 κατ. ευρώ. Για φέτος αναμένονται ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 296 εκατ. ευρώ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v