Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,10% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ κινήθηκε λίγο πτωτικά κατά -0,10% και διαμορφώθηκε στα 6,467 δις €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 16/1/2017

Η ευφορία των πρώτων ημερών του 2017 δείχνει να έχει δώσει της θέση της σε μία στάση αναμονής: ως προς το εσωτερικό της χώρας σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης και ως προς το εξωτερικό σε σχέση με την ανάληψη τω καθηκόντων του Ντ. Τραμπ. Αποτέλεσμα να παρατηρείται τις τελευταίες τρεις ημέρες μία μικρή υποχώρηση του Ενεργητικού που οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στον παράγοντα των αποδόσεων.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ κινήθηκε λίγο πτωτικά κατά -0,10% και διαμορφώθηκε στα 6,467 δις €.

Το θετικό γεγονός της αυξητικής τάσης των μεριδίων και των ανάλογων εισροών παραμένει. Την Δευτέρα τα μερίδια κινήθηκαν οριακά θετικά κατά 0,01%, και αντιστοιχούν σε ικανοποιητική αξία συμμετοχών 2,797 εκατ.. €.

Σε επίπεδο αποδόσεων, και παρά το γεγονός ότι οι 12 από τις 20 κατηγορίες είχαν θετικό μέσο πρόσημο απόδοσης, το σύνολο της αγοράς κινήθηκε οριακά αρνητικά κατά -0,02%. Οι κατηγορίες των Α/Κ που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα με τα ελληνικά δρώμενα πρωτοστάτησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στις αρνητικές αποδόσεις: τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -1,07%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,69%, τα Μικτά Α/Κ με -0,44% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,16%. Σε θετική μέση απόδοση ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,58%, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 0,21% και τα 3 Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 0,20%.

Οι επενδυτικές διαθέσεις των μεριδιούχων ήταν θετικές ως προς τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή, με αποτέλεσμα εισροές αξίας 4,787 εκατ. € και 429 χιλ. €, αντιστοίχως. Σε αντιδιαστολή, οι μεγαλύτερες εκροές έλαβαν χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,376 εκατ. € και στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 838 χιλ. €. Συνέχιση εκροών αξίας 146 χιλ. € για τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας έναντι μικρών εισροών στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας αξίας 72 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v