Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 0,15% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 10 έκλεισαν με κέρδη, οι 8 με ζημιές και 2 παρέμειναν χωρίς μεταβολή.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 21/6/2018

Με αργά αλλά σταθερά βήματα το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ προσπαθεί να ανακάμψει και να επαναπροσεγγίσει τα επίπεδα που βρισκόταν στην έναρξη του έτους. Η αξία, λοιπόν, των υπό διαχείριση κεφαλαίων στη διάρκεια της Πέμπτης σημείωσε μικρή ενίσχυση 0,15% και διαμορφώθηκε στα 6,600 δις €. Τα μερίδια κινήθηκαν, ομοίως, θετικά 0,01%, αλλά αντιστοιχούν σε αμελητέας αξίας (285 χιλ. €) αρνητικό τελικό ισοζύγιο. Άλλωστε χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν η ιδιαιτέρως χαμηλή συναλλακτική αξία, εν αναμονή των μεριδιούχων για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης το πρόσημο της αγοράς παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο (οριακή πτώση -0,02%), Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 10 έκλεισαν με κέρδη, οι 8 με ζημιές και 2 παρέμειναν χωρίς μεταβολή (Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών και Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας). Σε μέση ενίσχυση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,95%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,75% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,21%. Στον αντίποδα, τις υψηλότερες μέσες απώλειες υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,98%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -0,62% και τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,42%.

Η κινητικότητα των μεριδιούχων ήταν περιορισμένη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσδιορισθεί η επενδυτική διάθεση της ημέρας. Σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 782 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 121 χιλ. € και τα Funds of Funds Μετοχικά με 106 χιλ. €. Αντιθέτως, τις σημαντικότερες εισροές σημείωσαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 429 χιλ. € ,τα Μικτά Α/Κ με 313 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 134 χιλ. €.

Οριακές εκροές αξίας, μόλις, 45 χιλ. € έλαβαν χώρα στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας.

Οι κατηγορίες που βρίσκονται στην 5άδα με τα υψηλότερα μερίδια αγοράς έναντι του Ενεργητικού είναι: Μικτά Α/Κ με 20,5%, Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 12,45%, Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 11,82% και Funds of Funds Μικτά, μαζί με τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, με 10,64%.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v